Rybí maso vypěstované v laboratoři a smažené v těstíčku | foto: BlueNalu

Nepoznáte rozdíl. Firma chce v Evropě prodávat rybí prsty z laboratoře

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Maso vypěstované v laboratoři z rybích buněk by se už za pár let mohlo objevit v evropských supermarketech. První krok k udržitelné výrobě udělala britská společnost, která se specializuje na mrazené mořské plody a ryby.

O masu, které se pěstuje s pomocí buněčných kultur, se dosud mluvilo spíš v kontextu laboratorních pokusů. Ale například v Singapuru už jeho prodej povolili a brzy se může objevit i na našich talířích. 

Průkopníkem na evropském trhu by mohly být rybí prsty, na kterých teď britská firma Birds Eye spolupracuje s kalifornským projektem BlueNalu.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se