Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

České maso patří v Evropě k nejkvalitnějším, řekl řezník Kšána v Rozstřelu

Jméno František Kšána je mezi milovníky masa pojem. Ten starší dlouhá léta kraloval legendárnímu řeznictví v pražském Břevnově, jeho syn dělá řemeslu čest i s modernějším přístupem. Právě on byl hostem pondělního Rozstřelu. A mj. prozradil, zda lze vůbec nějak poznat, odkud pochází maso, které máte na talíři.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M53i97l50a69n 97K79r34á88l

21. 4. 2019 18:36

Ano demokrati, stokrát opakovaná lež se stává pravdou. (Joseph Goebbels).

0 0
možnosti
Foto

Já jsem ještě z té generace, která vyrostla za lístkového přídělového systému. Maso v něm bylo přísně sledovanou veličinou a zpravidla omezenou.

Po zrušení toho sytému se samozřejmě lidé vrhli na nadměrný konzum.

Využil toho Štrougal a snažil se, odpůrcům ruské okupace zacpat chřtány vepřovým a brojlery. K tomu samozřejmě i pivo.

Dnes se situace už normalizuje, málokdo pociťuje potřebu, cpát se steaky. Projeví se to jistě i na délce dožití. Maso je jenom doplněk, koření, člověk potřebuje správný mix ze všech kvalitních potravin. V Čechách stále ještě není dost velká spotřeba zeleniny, salátů, cibule, česneku, místo nadměrného množství masa. Ale pestrost české stravy zvolna roste, množství masa klesá.

0 1
možnosti

Njn uz to zacina mit ty spravne obzory ;-)

Jde jinde taky cekat, takovy odborny clanek na urovni ze :-P

0 0
možnosti

Zajímavé, že se takový rozhovor objeví těsně po aféře se závadným masem... Prostě vše je OK!

0 1
možnosti

Dobrý den,

konečně rozumný článek od odborníka, který ví o čem mluví. Komentáře samozřejmě hloupostí vyjádření nikdy nezklamou.

2 1
možnosti

V roce 1989 spotřeboval každý čech ročně 27kg hovězího masa a premiérem byl komunista, loni to bylo 7,5kg a premiérem byl trestně stíhaný dovozce masového separátu a komunista,

1 3
možnosti

Roste obliba vepřového a drůbeže. Že klesá spotřeba hovězího mne osobně těší.

2 0
možnosti

České maso je dobré, bohužel se u nás častěji prodává to polské.

0 0
možnosti

Asi tak, máme známe farmáře, kteří chovají hovězí, a většina produkce prý jde do Německa. Lidé by se tady především měli naučit jít po kvalitě a ne láci a množství. Netvrdím, že někteří jsou finančně hodně limitovaní, ale rezervy rozhodně jsou.

3 0
možnosti
Foto

Jak to tak sleduju, řekl bych, že spoustě lidí výrobky z kvalitních surovin nebudou chutnat, protože jsou prostě naučení na dochucovadla. To je jako například s kávou. Znám spoustu lidí, kteří budou tvrdit, že turek z Jihlavanky je to nejlepší kafe na světě.

10 4
možnosti

Turek byl v rámci protiimigračního tažení překřtěn na Řeckou kávu.

0 0
možnosti

Tak kdepak je pan Vladan Černý, co si ze mě pod článkem o českém mase vydávaném za argentinskou svíčkovou dělal legraci? A psal mi, že my socky, zvyklé ze závodní jídelny na falešnou svíčkovou, to možná nepoznáme, ale on, "odborník", pozná původ masa na první pohled? Kde je, aby pak Kšánovi oponoval a posílal ho do závodní jídelny? Že by neměl čas, protože někde sedí a čeká na biftek za 650 z "pravé argentinské svíčkové", protože české maso je podle něj nekvalitní? :-)

10 1
možnosti
Foto

Honil triko a chtěl si užít svých 5 minut, tak mu to dopřejte;-)

1 0
možnosti

R87o53b85e20r11t 84P83e75l12c

18. 2. 2019 14:49

Doporučuji všem, nakupuji tam celkem pravidelně, vše je excelentní! Vynikající hamburgery, jehněčí klobásky, uzeniny, guláš z jejich masa jedla jak pominutá i dcera která maso moc nemusí..., steaky...fakt super.

Bohužel, nákupy tam docela dost lezou do peněz a málokdy nakoupíte bez fronty...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...