Diskuse k článku

Šéfová Jitka Pagana v Rozstřelu vyjmenovala nešvary české gastronomie

Karla Mráčková v pondělním Rozstřelu zpovídala nástupce Zdeňka Pohlreicha, protagonisty pořadu Ano, šéfová! Pro TV Prima začali točit bez jakýchkoliv předchozích zkušeností před kamerou, navíc po desetiletém úspěšném působení Zdeňka Pohlreicha. To chce nejen velkou odvahu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L40e14o54š 45K42o11n62e61č33n53ý 2932640872

Bože co tohle je za parodii? Paní restaurace nefrčí, tak se potřebuje zviditelnit

+2/0
3.12.2018 21:13
Foto

V61o50j19t80ě49c24h 12R12y83b44á62k 6770545702203

Když už tedy skončil Pohlreich, tak by pořadu prospěl někdo ve stylu Jaroslava Žídka (moderátor slovenského Ano, šéfe). Ten to fakt dělal dobře. Na tyhle dva se dívám, ale sledování provázejí silné rozpaky. Jejich postřehy jsou mnohdy neurčité a často si vzájemně i protiřečí.

+1/0
3.12.2018 20:51

J19i98ř95í 15A57n14d84e83r71l85e 8646183475259

Jitka a Santo Pagana neumí jasně a konkrétně odpovědět na jednoduchou otázku redaktorky. Žádné nešvary nevyjmenovali, jen plkají vyumělkovanými slovy. Mohli by jít do politiky (třeba TOP09) za mě Rvpro oba. Zlatý čitelný Pohlreich.

0/0
3.12.2018 20:34

A93l52e52š 81J54a28n77á41č63e88k 3673494316513

Nedokoukal jsem ani první díl s tímhle duem.

+3/0
3.12.2018 17:47

R14o35b61e61r47t 59K30a69d59l11e19c 7168797986704

PAT a MATka

+4/0
3.12.2018 15:11

J28i95r54i 78S58m78i15t68e15k 7111715831

Chtěl bych jenom připomenout, ať se nám to líbí nebo ne, že díky těmto pořadům, víme o gastronomii více, mnohé se také změnilo a to je v podstatě to dobré!Jestli se nám to líbí,to ukáže sledovanost,to je jasné.U nás ještě. dlouho potrvá, než se to myšlení změní,ale tím že nám tyhle pořady poskytují pohled dovnitř,tak se to začíná hýbat a to je sakra dobře !

+4/−1
3.12.2018 15:11

M12a62r15t32i40n 65F92a53b11i29á78n75e71k 2103108776297

Řekněte jednu věc co nám řekl pořad ano sefova, pokud si odmyslíme to co řekl o tech dvou

+1/0
3.12.2018 15:24
Foto

V65o26j93t13ě67c97h 88R30y42b45á34k 6350895222293

Když to dělal Pohlreich tak jsem měl pocit, jako kdyby nemocná gastronomie šla k špičkovému lékaři. Teďka to je spíš léčitel, možná kartářka.

+5/0
3.12.2018 20:52

R63o75m89a11n 31Z14v47ě73ř97i97n65a 9251425497565

pravda. pěkný přirovnání :-)

+1/0
3.12.2018 22:23

P27e22t21r 24T14r80y92n17e39r 3627145545216

Nevím, viděl jsem kousek minulý týden kdež jsem chtěl na doporučení sledovat nějaké vetešníky no chvilku jsem si myslel, že to je parodie na Pohlreicha pak mi došlo, že ne, že to myslí vážně.

+1/0
3.12.2018 14:43

M98a76r59t96i60n 79F85a50b67i64á52n92e74k 2133738496917

Mě stačilo, když chtel hospodský (at taky nebyl svaty) poradit koncept restaurace, tak mu Santo řekl at si ho vymysli. Ti dva se jen snaží mít vtipné kecy a nic neumí... ani ty vtipný kecy

0/0
3.12.2018 14:39

K18a87r97e37l 96M59a36c91a55k 1137303356429

Restaurace, která má o víkendu zavřeno, je tedy hodně zvláštní. V době, kdy mohu nejvíce vydělat. Je to práce pro lidi, takže proč ne krátký-dlouhý týden?

+3/−1
3.12.2018 14:28

K82a19r91e32l 69Š27o15u57m85a79l 1444123168

Protože prostě nechce. Má otevřeno jen v týdnu přes obědy a pak až na večeře. Obsáhne to jenom jednou partou, ušetří polovinu nákladů a starostí....

+1/0
3.12.2018 14:31

V22á44c64l16a29v 22K31o87c94á49l 4112271340726

když si na sebe vydělá, tak je vcelku egál, jestli má otvřeno non stop nebo jeden v tejdnu...

+1/0
3.12.2018 14:34

M84i57l68o71š 96B52r39a66d92í66k 3826579697288

Můžu k tomu říct asi jen tolik. Za sobotní dopoledne vydělám stejně jako v týdnu za celý den a přesto občas v sobotu zavřu. Nejsem hraboš a vydělám si dost. Ovšem pokud bych měl někomu radit s podnikáním, tak toto určitě není správné chování, zvlášť pro někoho, kdo potřebuje poradit jak vydělat.

0/0
3.12.2018 14:48

V65á74c15l88a45v 73K88o19c85á97l 4272491900396

tak ale ona to nikomu neradí... ona to tak dělá ve svym podniku, protože si to může dovolit...

+2/0
3.12.2018 14:51

M76i95l56o67š 63B96r91a36d96í84k 3936119877878

V podnikání by měl radit ten, kdo to sám tak dělá. Těžko radit někomu jinému něco, co sám nedělám. To není solidní a těžko pak takovému člověku věřit. Pokud někdo například získal jmění podvody, tak mu taky nebudu věřit, když mi bude říkat, že se podvádět nemá. To píšu jen jako příklad nevěrohodného chování, ne že by Paganovci byli podvodníci.

0/0
3.12.2018 15:08

V70á78c57l60a50v 33K45o64c82á17l 4602501250256

Míchate jabka s hruškama. Kdy bude zavřeno, je otázkou tý konkrétní restaurace. To, že někdo má zavřeno v sobotu přece neznamená, že nemůže radit jinýmu, aby měl v sobotu otevřeno. O tom to přece neni. To je jako kdybyste napsal, že nemaj co radit, aby měli v menu řízek, když ho sami ve svojí restauraci nenabízej...

+1/0
3.12.2018 15:15

M38i12l95o91š 62B92r92a14d56í96k 3596519787748

Jo, takže restauraci v centru Prahy je určitě výhodné přes víkend zavřít. To není míchání jablek s hruškama, to je o tom, že si mohli otevřít restauraci v centru Prahy, protože mají prachy a o tom, že je jim jedno kolik vydělají. Tito se nevypracovali sami, ale paní Pagana se provdala za majitele sítě luxusních restaurací. To není stejné jako například Pohlreich, který se vypracoval sám.

+1/0
3.12.2018 15:55

M45i38l92o87š 16B34r22a92d70í30k 3646959387878

Vybudovat někde v desetitisícovém městečku luxusní restauraci, která bude vařit s prvotřídních surovin a zaplatí personálu tolik, aby si hosty hýčkal, to je cesta ke krachu, protože se nemá šanci uživit. Na malém městě se uživí restaurace, která vaří meníčka za stovku a chodí do ní obyčejní lidé, ale to lidem jako jsou Paganovci, nevysvětlíte.

+9/−2
3.12.2018 14:25

V84á87c16l45a51v 12K60o29c21á92l 4362461550636

to není pravda. Kupříkladu Dobříš nemá ani tolik obyvatel a je tam velice dobrá restaurace na zámku, v pěknym prostředí, milou obsluhou a kvalitní kuchyní. A funguje spoustu let. Chápu, že všude to asi možný není, ale leckde ano. Navíc kvalitní suroviny nemusej bejt zase tak drahý a to, že by se obsluha měla chovat k hostum slušně, by mělo bejt samozřejmostí.

0/0
3.12.2018 14:33

M28i58l53a41n 82W71e88l13s14e53r 5652728598361

Dobris je prilis blizko Prahy.

+1/0
3.12.2018 14:55

M60i62l69o14š 86B78r44a13d87í30k 3236779177498

Byl jsem tam a je to opravdu pěkná restaurace, ale není to žádný luxus. Tam si může zajít na oběd kdokoliv. Tak si představuji já pěknou restauraci. Jestli jste z Dobříše, tak máte štěstí, že máte v místě takovou restauraci. Slušná kuchyně za slušné ceny. Ovšem to, co provozuje paní Pagano to opravdu není nic pro obyčejnou rodinu s dětmi, když jedou na výlet. Já tam byl a je to dost hogo fogo, ale tváří se to na víc než to je. Kvalitní italská kuchyně, ale tam se platí i za lokaci.

+2/0
3.12.2018 15:01

V84á13c27l28a76v 50K67o68c44á84l 4442611700396

no jasně - každá restaurace může cílit na trochu jinou klientelu. Ale vařit s dobrej surovin a mít personál, kterej se nebude na hosty šklebit, to by měl bejt základ. V restauraci je důležitý kvalitní jídlo, ale nad určitějma nedostatkama dovedu mávnout rukou. Nad nepříjemnou obsluhou nikdy a už mě tam neuviděj...

+2/0
3.12.2018 15:19

M34i86l85o96š 70B77r57a31d89í32k 3926899897678

S tím personálem musím souhlasit. Ovšem je jasné, že pokud restaurace vaří meníčka za 140 Kč, jako třeba ta Zámecká na Dobříši, tak nemůže vařit z top surovin, ale tak, aby se meníčko vešlo do této ceny. Zkuste si někdy uvařit stejné menu jaké nabízí restaurace a uvidíte, že ty ceny nejsou nijak přehnané a aby se do nich vešli s kalkulací, tak nelze vařit jen z těch extra nejlepších surovin. Na meníčko za tři stovky by moc lidí nepřišlo.

0/0
3.12.2018 16:02

M31i92l77a23n 66B12r33e69j50c76h52a 3460578524231

TV Prima začíná být skoro jako TV Barandov a Pangusovi tomu dali pořádnou ránu ;-D;-D;-D

+7/0
3.12.2018 14:03

J11a68n 60H66r61u29b60e78š 7924713872235

Dočetl jsem až k neuvěřitelné informaci, že paní Pagana sama jako majitelka svůj podnik o víkendu zavře, aby zaměstnanci mohli být o víkendu s rodinami. To je naprosto proti veškeré logice podnikání v gastronomii. Koukat na pořad, kde taková podnikatelka kritizuje druhé a chce jim rozdávat nějaké rady, mi připadá jako jeden z nejhloupějších způsobů jak promrhat čas.

+7/−2
3.12.2018 13:58

P72e91t40r 89D53r96a90p85a63l 4534391763

proč? pokud jí podnik vydělá dost přes týden, tak ať si klidně zavře, respektive ať si jej provozuje kdy chce

+5/0
3.12.2018 14:02

J48a44n 29H63r14u91b64e90š 7284653612525

Schválně to zaženu ad absurdum: Pokud Jančurovi vydělají vlaky od pondělka do pátku dost, nechá je o víkendu stát? Je tu klientela, která se chce i o víkendu najíst a někam dojet. A samozřejmě o víkendu nebude na place stejný personál. Ani v restauraci ani na dráze nikdo nepracuje 7 dní v týdnu 365 dní v roce. Nebudu kritizovat tu podnikatelku, že si to ve svém podniku zavedla jinak a na podnikání v gastronomii poněkud nestandardně. Na to má právo. Ale pak není kompetentní rozdávat rady těm, kteří to dělají standardním způsobem.

+2/−1
3.12.2018 14:30

K22a47r31e72l 49Š64o37u64m42a72l 1124873578

Tak si to zkuste spočítat - bude mít otevřeno o 2 dny déle, ale bude muset zaměstnat další lidi. O kolik se jí zvednou tržby? Bude muset být v práci o 2 dny více nebo si najme nějakého provozního aby to za ní hlídal? Vyplatí se jí to? Prostě jí to takhle vychází lépe

+2/0
3.12.2018 14:34

R90o66m64a80n 35Z70v38ě75ř29i75n18a 9311695927395

o to nejde.. jednou poskytuje nějakou službu lidem tak proč na ně o víkendu prdí když mají volno a chtějí se někde najíst a posedět ? To je jí to jedno ? A taková paní chce radit trousit moudrý rady ?

0/−1
3.12.2018 22:27

K27a58r46e34l 57Š21o36u48m14a36l 1934443878

A nenapadlo vás, že je primárně zaměřená na firemní klientelu, která jí tam chodí na obědy a pracovní večeře? A kupodivu hlavně přes týden? Ani zdaleka není každá restaurace v centru Prahy zaměřená na turisty nebo návštěvníky Prahy. Tak proč by měla zbytečně otevírat o víkendu? Moudré rady tu teď zkoušíte trousit vy.

+2/0
3.12.2018 23:18

V76á34c36l96a96v 89K63o37c36á36l 4842911590636

co je to za nesmysly? To je přece na vás, kdy bude mít váš podnik otevřeno. Když vyděláte za jeden ten v tejdnu, tak můžete mít otevřeno jeden den v tejdnu...

+4/0
3.12.2018 14:37

L64e18o68š 39K66o36n66e53č35n79ý 2352300732

No ono je to tím, že má tu restauraci ve sklepě pasáže, kam o víkendu nepáchne ani noha, takže by si nevydělala ani na slanou vodu. Nevím, její restaurace se mě nelíbí

0/0
4.12.2018 10:25

P84e76t98r 67Č58e94r26v69e71n50ý 3426811932975

Logicky když je schopná dostatek peněz vydělat přes pracovní týden, nemusí se její zaměstnanci honit o víkendu. Jaký to rozdíl proti "restauratérům", kteří nejsou schopni vydělat ani při otvíračce 7 dní v týdnu.

+5/0
3.12.2018 14:04

A69l10e28n48a 33N83o38v35o89t81n16á 2627428329480

Dovedu si predstavit ruzne kuchare, kteri by to vedli. Bylo by to jine nez se ZP, ale snad i koukatelne. Bohuzel duo Pagana je snad nejmene koukatelna dvojice, ktera ten porad uplne rusi. Jsem zvedava, kolik bude serii.

+1/0
3.12.2018 13:57

P44e84t20r 19Č86e74r40v33e94n21ý 3156661942145

Tak vidím, že diskuse pod článkem se nese úplně ve stejném duchu jako dříve pod pořadem Ano, šéfe!.

Moc nechápu ten odpor k rodině Pagana, když samotný formát pořadu zůstal naprosto stejný, a to včetně ukázek vaření, které mnoho lidem dle diskusí strašně chybí.

+3/−5
3.12.2018 13:54

P83a49v43e40l 45M43a63t51o35u20š79e63k 4898780394

Když dva dělají totéž, není to totéž. Asi jako když začal dělat Leoš Mareš talk show s hosty na gauči...

+1/0
3.12.2018 13:55

P67e39t56r 92Č84e42r25v51e98n87ý 3446361762795

Souhlasím. Jenže tady hodně lidí kritizuje, že se změnil formát a že se v pořadu vůbec nevaří. Nebo že se nesnaží poradit. A to prostě není pravda - vaření je tam věnováno +- stejně času jako za Pohlreicha a rad v prvních třech dílech také zaznělo dost.

Až na občasné prazvláštní výlevy "šéfové" typu "zlé oči" mi ten pořad nijak strašný nepřijde.

+3/−1
3.12.2018 13:58

P13e48t72r 29O47t25r51u81b67a 6306268802495

Já bych trochu parodoval název článku. "V Česku má pořad v TV kdekdo".

Jinak větší brak na téma vaření jsem neviděl.

+6/−1
3.12.2018 13:49

J80o36s68e52f 44D94r89d40a 6690789562246

Tento pořad nestojí ani za komentář. Bída s nouzí...

+3/−1
3.12.2018 13:38

O50n92d69ř14e72j 15F85r70a65n92c 4949371638

A co tím chtěl říct? Že někde jinde na světě si neotvírá restauraci kdekdo? To by měl asi mistr navštívit třeba Středomoří, to by teprve viděl věci...

+6/0
3.12.2018 13:35

P11e43t12r 89M59u52d54r22y23c76h 7364572167763

"V Česku si otevírá restauraci kdekdo" a ne jen to, taky se kdekdo snaží poučovat jak má restaurace vypadat.

+15/0
3.12.2018 13:35

D16a60v97i63d 66R45i59e94s79z 8564910

Santa se má držet Coly a saní, to mu jde.

Viděl jsem jeden díl, a nemám touhu vidět další.

+4/−1
3.12.2018 13:17

P36a60v46e34l 34M39a43t98o47u71š88e13k 4688130854

Tihle dva nešťastníci ještě nikomu neporadili absolutně nic konstruktivního, a protože vařit taky neumí, není náhoda, že je z každé druhé hospody začínají vyhazovat a že hospodským lezou na nervy. Absolutně s ničím jim nepomůžou a jen se jim motají v kšeftě.

Pohlereich jim upravil vzhled hospody, jídelníček, ukázal jak mají nakupovat a především názorně předvedl, jak ze stejných nebo stejně drahých surovin uvařit o tisíc procent lepší jídlo. Jestli byli schopní jít po té cestě dál, už bylo na nich, ale směr měli daný.

Tihle dva jsou prostě zoufalci a i když je klidně možné, že v jejich podnikání se jim daří, předat to dál neumějí ani náhodou...

+22/0
3.12.2018 13:07

M60a86r85e90k 36Š11k81o54d43a 4266534785271

Konečně už na stránkách své restaurace nemá jako Novinky - Silvestr 2016 a Jarní menu 2017. Takže po měsíci vysílání rad, jak to jinde mají dělat lépe, už jim konečně někdo poradil, že sami dělají něco špatně.

+21/0
3.12.2018 13:02

M11a16r94k65é95t39a 61N87o86v75á63k81o55v10á 4233507548238

;-D

+3/0
3.12.2018 13:03

P72a39v37e12l 60M56a18t66o88u66š57e59k 4728470524

Pořád má ovšem správce stránky určité rezervy. Například, když kliknete na Silvestr 2018, menu je sice česky, ale stránky se tím automaticky přepnou do angličtiny :-P

0/0
3.12.2018 13:53

M51a72r46c88e43l 68S52t58a17r43ý 9848794953699

bez Pohlreicha je to o ničem, úplně jiný pořad

+8/0
3.12.2018 12:59

J15a52k92u54b 39Č76u25b45a 9540156817

Kdo jsou ti dva lidé?

+3/−3
3.12.2018 12:57

Najdete na iDNES.cz