Bábovka na grilu? Pro Ivetu Fabešovou to není žádný problém

  • 2
Cukrářka Iveta Fabešová v dalším dílu show Zdeňka Pohlreicha Rozpal to, šéfe! přijala výzvu, jak si poradit na grilu s dalším pokrmem, o jehož přípravě v polních podmínkách venkovní kuchyně by mohl pochybovat téměř každý – s kynutou bábovkou.

Přece jen doma jsme zhýčkaní sadou pomocníků, jako je hnětač nebo přesně nastavitelná trouba. Ale i v tomto případě je vidět, že při troše snahy si lze pomoct i ve ztížených podmínkách.

Jen se musíme vrátit do časů našich babiček a místo elektrické zásuvky použít lidské sádlo. A jak bylo vidět v průběhu pořadu, jde to docela snadno.

Zpočátku se pokoušel Zdeněk Pohlreich umíchat těsto vařečkou v míse, ale brzy poznal, že bude lepší ušpinit si ruce (tedy Ivetiny) a vysypat směs na vál a ručně uhníst. Tedy metodou, která je sice stará, ale pořád velmi účinná. 

Už jenom proto, že v rukou má člověk víc citu a dokonale se podaří do těsta zapracovat i mouku, která zdánlivě pořád přebývá. Ostatně některá těsta jsou tak tuhá, že je jinak ani neumícháte, například na domácí těstoviny. Podívejte se, jak to dělali frekventanti kurzu pod vedením kuchaře Lukáše Jeništy.

Rozpal to, šéfe!

Premiéry kuchařské grilovací show můžete sledovat v televizi Prima vždy v úterý v před 23. hodinou, reprízu v neděli před desátou.

Když už věnujete těch patnáct, dvacet minut přípravě těsta, je vyhráno. Pak si můžete utřít ruce a jenom čekat. Nejprve asi hodinku, než těsto na teplém místě vykyne, a pak dalších čtyřicet minut, než se bábovka upeče.

Samozřejmostí je, že budete mít gril s víkem, který funguje podobně jako klasická trouba. Pokud máte malý plochý gril bez něj, můžete se s vidinou grilované bábovky rozloučit.


Letní grilování - Přílohy