- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ve svém Pražském kulinářském institutu známý propagátor gastronomie a autor skoro dvaceti kuchařek Roman Vaněk pořádá kurz vaření s lákavým názvem Jakuchvátit ženu gastronomií. Zdá se, že spolu s uměním vařit ovládá taky umění žít. To je jistě důvod se na kurz vypravit. | foto: Michal Sváček, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Pražský kulinářský institut se od okamžiku, kdy vstoupím dovnitř, ukazuje být vlídné prostředí. Jakmile si odložím, jsem dotazován, co si dám k pití. Ostatně stejně jako další přicházející, kterých je nakonec dvanáct. Připadám si spíš jako na nějakém sommeliérském kurzu, ale rozhodně si dám kávu, protože si potřebuju zbystřit smysly, a ne se nějak nabudit alkoholem.
Jsem totiž na kurzu pokračovacím a za názvem „Jak uchvátit ženu gastronomií“ se skví římská dvojka. Bojím se tedy, že vlak s uchvacováním žen gastronomií mi už dávno ujel, a tak nemůžu na rozdíl od borců, kteří už absolvovali římská jedna, přistupovat k výuce s přehnanou ležérností.
Učíme muže, že vyvážená chuť, vůně, barvy, textury, teploty, servis a čistota talíře ovlivňují emoce hostů.
Připojte se ještě dnes a získejte: