Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Nebojte se roastbeefu, nejjednodušší úpravy hovězího, říká Pohlreich

Nechce se tomu věřit, ale to skvělé maso se fakt dělá skoro samo. Ty výborné růžové plátečky hovězí pečeně, co se dají položit i studené na chleba. Vypadá to, že fígl je v marinování, prudkém opečení a správné teplotě dopečení. A pak nechat odpočinout. Přesně tak to radí Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Vařte jako šéf.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HK

H81o50n47z75a 97K47o43v46a28r

17. 6. 2013 13:11

Hmm, opravdu je v pořádku, že maso má při pečení maximálně 54 - 58 stupňů? Nejsou tam nějaká zdravotní rizika? A v případě, že nechci medium, ale úplně propečené, tak jde o teplotu v troubě nebo o délku, jakou to tam zůstane?

0 0
možnosti
PO

Úprava very-rare je do 38°C, takže těch 54°C je už "slušná" teplota. Riziko je vždy, ale hovězí maso je obecně celkem bezpečné. Pokud chcete víc propéct střed a nelikvidovat přitom povrch, tak musíte prodloužit dobu, nikoliv zvýšit teplotu. Ostatně, dlouhodobě pečená masa se taky dělají (hodiny až desítky hodin).

2 0
možnosti
PN

P77a27v85e33l 72N26o72v72á74k

13. 6. 2013 23:11

hlavne NESOLIT!! až na stole...

0 1
možnosti
OK

Nejvíc mě na tom pořadu baví ten "cool týpek" s hadrou na hlavě.To jeho podlézání Pohlreichovi...to je něco nevídaného.Zdena musí mít buď velkou trpělivost,nebo mu to dělá dobře....

8 1
možnosti
PJ

P89e20t89r 82J71a92n17d82a

13. 6. 2013 23:09

Samozřejmě, že mu to dělá dobře. On je šéf a potřebuje protihráče, vedle kterých bude vyčnívat a kteří s ním budou i v nějaké interakci a komunikovat. Jsem přesvědčen, že všechny ty jeho vtipný hlášky a scénky jsou předem připravený.

4 1
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...

Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště

22. dubna 2024  10:42

Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!