Sobota 18. ledna 2020, svátek má Vladislav
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 18. ledna 2020 Vladislav

Diskuse k článku

Nebojte se roastbeefu, nejjednodušší úpravy hovězího, říká Pohlreich

Nechce se tomu věřit, ale to skvělé maso se fakt dělá skoro samo. Ty výborné růžové plátečky hovězí pečeně, co se dají položit i studené na chleba. Vypadá to, že fígl je v marinování, prudkém opečení a správné teplotě dopečení. A pak nechat odpočinout. Přesně tak to radí Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Vařte jako šéf.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H66o73n54z62a 35K38o72v41a53r 6683657649533

Hmm, opravdu je v pořádku, že maso má při pečení maximálně 54 - 58 stupňů? Nejsou tam nějaká zdravotní rizika? A v případě, že nechci medium, ale úplně propečené, tak jde o teplotu v troubě nebo o délku, jakou to tam zůstane?

0/0
17.6.2013 13:11

P71a39v46e71l 47O85d29r56a82z76i81l 6864989697170

Úprava very-rare je do 38°C, takže těch 54°C je už "slušná" teplota. Riziko je vždy, ale hovězí maso je obecně celkem bezpečné. Pokud chcete víc propéct střed a nelikvidovat přitom povrch, tak musíte prodloužit dobu, nikoliv zvýšit teplotu. Ostatně, dlouhodobě pečená masa se taky dělají (hodiny až desítky hodin).

+2/0
17.6.2013 22:16

Š14á44r84k25a 24M64a34t94y89á95š38o89v73á 1211585322419

to,kdož roastbeef jedí,to vědí..... ;-)

0/0
26.6.2013 9:18

P42a76v51e74l 40N36o41v40á45k 4563838955711

hlavne NESOLIT!! až na stole...

0/−1
13.6.2013 23:11

O74s36k68a64r 36K19o83v50a50ř88í47k 9430551743180

Nejvíc mě na tom pořadu baví ten "cool týpek" s hadrou na hlavě.To jeho podlézání Pohlreichovi...to je něco nevídaného.Zdena musí mít buď velkou trpělivost,nebo mu to dělá dobře....

+8/−1
13.6.2013 14:41

P95e54t44r 34J53a50n53d32a 9273427724171

Samozřejmě, že mu to dělá dobře. On je šéf a potřebuje protihráče, vedle kterých bude vyčnívat a kteří s ním budou i v nějaké interakci a komunikovat. Jsem přesvědčen, že všechny ty jeho vtipný hlášky a scénky jsou předem připravený.

+4/−1
13.6.2013 23:09

O52s83k77a17r 50K97o28v30a12ř30í19k 9830481473900

jen mě překvapuje,že jeden z komparsistů neumí vykostit kuře,ale zná všechny druhy omáček

0/0
14.6.2013 14:55

L91a86d14i40s84l60a32v 44M90i22k58a 1521319314134

To mne ani nepřekvapuje, je něco jineho se teoreticky naučit recepty omáček a něco jiného prakticky vykostit kuře.

+3/0
14.6.2013 16:05

M50a31r63t11i41n 65N71o80v96o44t37n54ý 7163745450605

Tak snad jako dospělý člověk víte, jak vznikají televizní pořady. Pan Sova opravdu není doktor a stejně tak pořad "Vařte jako šéf" není dokument a ti tři jsou kompars, který říká, co vymyslel scénárista.

+1/0
19.6.2013 11:11

Premium

Ve škole byla terčem posměchu. Dnes džihádistka Kristýna nenávidí i matku

Plánuje zabíjet. Soudí ji jako uprchlou. Žena z Mělnicka měla problémy s rodiči i spolužáky. Pětadvacetiletá Kristýna...

Premium

Převratná metoda z IKEM: jak zhubnout přeprogramováním metabolismu

Lékař Marek Beneš je už třetím rokem vedoucím lékařem projektu, při kterém se pomocí laseru „oslepí“ nervové buňky...

Premium

TEST: Vyplatí se benzin, hybrid, nebo diesel? Spočítali jsme to

Auto máte vybrané, co mu ale dát pod kapotu, aby vás provoz vyšel co nejlevněji – klasický benzin, úsporný diesel, nebo...

Najdete na iDNES.cz