VIDEO: V restauraci oceněné Bibem za super jídlo nepřijdete o výplatu

  10:49aktualizováno  10:49
Restaurace Aromi patří k těm, které u nás vlastní titul Bib Gourmand. To znamená v michelinském průvodci ocenění pro restauraci, kde se špičkově vaří za rozumné ceny.

K porovnání restaurací oceněné michelinskou hvězdou a titulem Bib jste nás přivedli vy, čtenáři. V diskusi pod článkem o restauraci Alcron byli někteří z vás vyděšeni z toho, jak může vypadat vysoká gastronomie v běžném provozu (více zde). Při podávání několikachodového menu totiž porce opravdu mohou více připomínat umělecké dílo než talíř naložený pro horníka.

Italský kuchař a majitel restaurace Aromi Riccardo Lucque

Italský kuchař a majitel restaurace Aromi Riccardo Lucque

Domluvili jsme se proto se šéfkuchařem vinohradské restaurace Aromi Miroslavem Gruszem, která letos obhájila michelinskou cenu Bib Gourmand už poosmé, že nás nechá nahlédnout do zákulisí kuchyně, stejně jako jsme to udělali v restauraci Alcron. Tedy prostřednictvím minikamery GoPro.

Užijte si ty záběry, do profesionálního kuchyňského provozu se jen tak člověk nedostane. Uvidíte, že se pokrmům věnuje stejná péče jako "u Michelinů". Jen si majitel musí předem rozmyslet, pro jakou klientelu chce vařit. Biba dostávají restaurace, kde je cena menu zhruba do 850 korun.

Na spodním videu najdete pohled do restaurace v Alcronu.

Autor:

Nejčtenější

Jedovatá zmije. Pokud vás uštkne, nepanikařte a nezaškrcujte, radí znalec

Zmije obecná (Vipera berus)

Už je to tu zase. Lidé si stěžují, že se zmije přemnožily a jsou letos nebezpečnější než kdy dřív. Ale je to hloupost,...

Zatočte se škůdci na zahradě. Poradíme, jak se zbavit mšic či padlí

S mšicemi si nejlíp poradí slunéčko sedmitečné.

Vrcholící léto je pro nejrůznější zahradní škůdce ráj. Na zahradě vám může řádit třeba krtek, ve skleníku molice či...

OBRAZEM: Houby sbírají naši čtenáři i v Americe, v Česku je vozí kolečkem

Vaše houbařské úlovky nadále plní naše e-mailové schránky. Proto jsme se...

Vaše houbařské úlovky nadále plní naše e-mailové schránky. Proto jsme se rozhodli podělit se o novou várku vašich...

Kopr vonný voní, chutná a umí léčit. Vypěstujete si ho doma

Zdánlivě obyčejný kopr pomáhá s trávením a umí i léčit.

Kopře, je mi díky tobě dobře, dalo by se říci. Nebýt kopru, byla by česká kuchyně ochuzena o jednu z nejoblíbenějších...

OBRAZEM: Houbová smršť od Brd přes Vysočinu až po Ostravsko

V pátek jsme vás vyzvali, ať posíláte obrázky vašich houbařských úlovků. Vaše...

V pátek jsme vás vyzvali, ať posíláte obrázky vašich houbařských úlovků. Vaše dokumentace ukazuje, že podzimní sezona...

Další z rubriky

V USA našli dvouhlavou želvu. Nemůže za to radiace, ale genetická mutace

Dvouhlavá želva v Show Jana Krause

Želví „mutantku“ se dvěma hlavami objevili ochránci přírody na břehu Atlantiku. Bizarní stvoření má prý docela obyčejný...

Kalamáry s bůčkem místo guláše. Gastropunk si najde místo i na venkově

Šéfkuchař Daniel Holan

Šéfkuchař Daniel Holan, který věci dělá po svém, dokázal v malé obci na Berounsku vybudovat osobitou restauraci Corso,...

Hřích proti zdravé výživě. Langoše vyrobíte doma za pár korun

Langoš s eidamen a kečupem

Langoš je legenda. Fast food, na který člověk dostává chuť kdykoliv jde kolem stánku, kde ho zrovna připravují. Láká...

Testujeme barefoot boty: Jsou opravdu pohodlné, nebo z nich bolí nohy?
Testujeme barefoot boty: Jsou opravdu pohodlné, nebo z nich bolí nohy?

Někteří je vnímají jako výstřelek pro alternativně založené maminky. Fyzioterapeuti zase prohlašují, že nic lepšího pro nohy neexistuje. My jsme se je rozhodli otestovat na dvou kolegyních z kanceláře a zjistit, kde je pravda.

Najdete na iDNES.cz