VIDEO: V restauraci oceněné Bibem za super jídlo nepřijdete o výplatu

  10:49aktualizováno  10:49
Restaurace Aromi patří k těm, které u nás vlastní titul Bib Gourmand. To znamená v michelinském průvodci ocenění pro restauraci, kde se špičkově vaří za rozumné ceny.

K porovnání restaurací oceněné michelinskou hvězdou a titulem Bib jste nás přivedli vy, čtenáři. V diskusi pod článkem o restauraci Alcron byli někteří z vás vyděšeni z toho, jak může vypadat vysoká gastronomie v běžném provozu (více zde). Při podávání několikachodového menu totiž porce opravdu mohou více připomínat umělecké dílo než talíř naložený pro horníka.

Italský kuchař a majitel restaurace Aromi Riccardo Lucque

Italský kuchař a majitel restaurace Aromi Riccardo Lucque

Domluvili jsme se proto se šéfkuchařem vinohradské restaurace Aromi Miroslavem Gruszem, která letos obhájila michelinskou cenu Bib Gourmand už poosmé, že nás nechá nahlédnout do zákulisí kuchyně, stejně jako jsme to udělali v restauraci Alcron. Tedy prostřednictvím minikamery GoPro.

Užijte si ty záběry, do profesionálního kuchyňského provozu se jen tak člověk nedostane. Uvidíte, že se pokrmům věnuje stejná péče jako "u Michelinů". Jen si majitel musí předem rozmyslet, pro jakou klientelu chce vařit. Biba dostávají restaurace, kde je cena menu zhruba do 850 korun.

Na spodním videu najdete pohled do restaurace v Alcronu.

Autor:
  • Nejčtenější

Tragédie v přírodě. Žirafa usmrtila své mládě při obraně před lvicí

Scénu nafotil jihoafrický fotograf Mike Dexter, který zároveň působí jako průvodce v přírodních parcích. Žirafa se...

Premium

Kouzlil u Horníčka, Hlaváčové zničil kytku. Teď zametám, říká Větvička

Přestože Václav Větvička už překročil osmdesátku, denně dojíždí do zámeckého parku ve Štiříně, který deset let vedl....

Musíme se vrátit k přírodě a pěstovat potraviny pro obživu, říká Cílek

Výkyvy počasí jsou v posledních letech stále častější a rady si s tím nevědí ani přední odborníci celého světa. Podle...

Jak připravíte svatomartinskou husu s chlupatými knedlíky a zelím

Pečená husa, chlupatý knedlík a zelí je jako kombinace naprostá klasika. Když se k tomu přidá tradiční podzimní ovoce,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Lapinkoira je věčně usměvavý přizpůsobivý pes, dodnes pase stáda sobů

Lapinkoira, netradiční finské plemeno s krkolomným názvem, se v Česku začíná těšit oblibě. Mezi chovateli a majiteli...

Premium

Konzumace jídla několikrát denně je klišé, tvrdí výživový poradce Fořt

Napsal více než dvacet knih o zdravém životním stylu a boji s obezitou. Petr Fořt tvrdí, že žádný obecně platný návod...

Premium

Test celoročních pneumatik. Jak si vedou za sucha, za mokra a na sněhu

K celoročním pneumatikám výrobci přistupovali po dlouhá léta macešsky. Konečně se však vrátily do jejich přízně....

Premium

Pes celý život čeká na to, až ho někdo sprdne, říká veterinář

Do své ordinace v centru Prahy dochází den co den už 22 let, aby znovu na nohy postavil čtyřnohé domácí mazlíčky. „I...

  • Další z rubriky
Premium

Život bez michelinské hvězdy. Otřáslo to se mnou, říká šéfkuchař Paulus

V tuzemsku patří už řadu let mezi nejlepší kuchaře, v roce 2012 dovedl pražskou hotelovou restauraci Alcron poprvé k...

Barvy vám vylepší náladu. Červená, oranžová i žlutá vás nabijí energií

Dejte sbohem podzimní šedi a sáhněte s námi do pomyslné krabičky s barvami. Pusťte si je domů i do života a uvidíte, že...

Šéfkuchař, který přestal křičet. Lepší je se domluvit, míní mistr aranžování

Petr Svoreň o sobě říká, že je od přírody poněkud zrychlený. Poslední roky působí jako Executive Chef Hotelů Akademie....

Musíme se vrátit k přírodě a pěstovat potraviny pro obživu, říká Cílek

Výkyvy počasí jsou v posledních letech stále častější a rady si s tím nevědí ani přední odborníci celého světa. Podle...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz