Jak se na východě Čech vlastně objevila restaurace se středomořskou kuchyní?
Ten nápad dostal Jiří Bodlák, majitel restaurace, před dvanácti lety. Velmi rád cestuje, zamiloval si hlavně Španělsko, a tak se jím nechal inspirovat. Zpočátku jsme měli jídla na této kuchyni postavená. Z Andalusie jsme brali napřímo sušené šunky, které jsme před hosty krájeli. Postupem času jsme se nechali inspirovat celým Středomořím. Vsadili jsme na čerstvou pastu, a hlavně na ryby. Už proto, že sídlíme v ulici Rybová, dali jsme si název Aquarium. A začali učit Hradečáky milovat třeba tradiční francouzskou polévku bouillabaissu s rybami, mušlemi a tygří krevetou.
Je smutné, že v řadě restaurací raději zamotají tortillu s kuřecím masem, než aby udělali poctivý guláš. V mnoha podnicích vaří kuchaři různých národností, takže k české kuchyni nemají vztah. A nebudeme si nic nalhávat – spousta kuchařů je líná nebo vyhořelá.