Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

aktualizováno 
Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů čekají místní hosté na jídelním lístku spíše domácí kuchyni. Provozní v Rekovicích ovšem nasadila laťku vysoko a od šéfovského týmu Pagana očekává rady, jak vše skloubit.

Tradiční italská zeleninová polévka minestrone či ossobuco jsou skvělé, jen nesmí neznalého hosta v nádherné, moderně zrekonstruované lesní hospodě v Rakovicích vyděsit svým názvem. Podobně jako další lahůdky světových kuchyní, na které se snaží místní provozní své hosty lákat.

Fotogalerie

Lesní restaurace na pohádkovém místě je totiž nejčastěji cílem místních výletníků, kteří si z rozpaků nad nabídkou jídelního lístku dávají jen pivo, nebo jídlo vrací s tím, že si ho představovali jinak. Nejde přitom o to, že by tu neuměli vařit. 

Naopak, v tomto směru byla mise dua Pagana do Beskyd v rámci pořadu Ano, šéfová! naprosto výjimečná, pro kuchyni a jídelní lístek podniku tu Jitka a Santo hledali jakousi zlatou střední cestu. Aby v Rekovicích uspokojili běžného hosta a přitom šlo o vyhledávanou špičkovou restaurací pro svatby či oslavy. 

V Rekovicích prostě „noví šéfové“ najdou vynikající základ pro to, aby se v podniku dařilo velice slušné gastronomii za více než rozumný peníz. 

Duu Pagana stačí osazenstvo kuchyně jen naťuknout a nasměrovat. A jejich rady padnou na úrodnou půdu. Milá a snaživá provozní, která provoz restaurace s hotelem patřící obci bere jako správný workoholik za svůj, totiž opravdu chce uspět a nic nešidí. Bere si toho až moc, protože sama neustále lítá mezi plotnou, obsluhou placu i všemi provozními záležitosti. 

Snad jí tedy provoz usnadní zjednodušení jídelního lístku, protože v kuchyni tu vše zvládají na jedničku. Respektive na tři hvězdy, které tu Jitka se Santem po své následné návštěvě za několik týdnů velice rádi nechali.

Autor:

Tipy na jaro


Nejčtenější

UHO stále žije. V restauracích se maskuje za přírodní šťávu

Základní omáčka, kterou v restauraci najdete u receptů s jídlem přelitým šťávou.

Tradiční česká rychlovka z jídelen v podobě UHO, tedy univerzální hnědé omáčky, stále přežívá v řadě hospod a...

Kuře v jogurtu podle Pohlreicha. Ozvláštnil ho kurkumou a chilli

Kuřecí plátek nakládaný v jogurtové marinádě

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich jako by naslouchal fanouškům a od poměrně drahého hovězího masa se přesouvá do lidovějších...

Odis je ideální psí společník z Ukrajiny, miluje sport i lenošení na gauči

Toto plemeno se skvěle hodí na všemožné psí sporty.

Ukrajinský odis je univerzální společník vhodný jak pro sport, tak lenošení na gauči. Je to vynikající rodinný...

Zakládáte či chcete měnit svou zahradu? Nejdříve si ujasněte koncepci

Patříte-li mezi společenské typy, můžete zahradu koncipovat jako velký obývák s...

Chystáte se vybudovat novou zahradu či změnit vzhled té stávající? Právě vám je tedy určen pětidílný seriál magazínu...

Rodinnou zahradu na kraji města architekti propojili s okolní krajinou

Z nudné smutné placky u novostavby rodinného domku vytvořili architekti se...

Mladí manželé z Českolipska měli už při výstavbě domu jasno v tom, že si nechají od architekta navrhnout i zahradu. Jen...

Další z rubriky

Atlas bylin: Detoxikace bez legrace aneb za játra silnější

Sadec konopic

O odstraňování škodlivin z těla se u zdravého člověka postarají jednotlivé orgány samy, takže současný trend používat...

Kuře v jogurtu podle Pohlreicha. Ozvláštnil ho kurkumou a chilli

Kuřecí plátek nakládaný v jogurtové marinádě

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich jako by naslouchal fanouškům a od poměrně drahého hovězího masa se přesouvá do lidovějších...

Bioplasty mohou dle ministerstva představovat větší hrozbu než běžný plast

S rozložitelností biorozložitelných tašek to podle posledních výzkumů není až...

Bioplasty vyrobené z kukuřičného škrobu nebo z kyseliny polymléčné mohou představovat pro životní prostředí větší...

Rodičák se zvýší, návrh konečně míří do Sněmovny
Rodičák se zvýší, návrh konečně míří do Sněmovny

Vláda dnes potvrdila, že od 1. ledna 2020 zvýší rodičovský příspěvek z 220 tisíc na 300 tisíc. Na vyšší sociální dávku se mohou těšit novopečení rodiče i ti, kdo příspěvek v současnosti pobírají.

Najdete na iDNES.cz