Recepty Zdeňka Pohlreicha

Vyzkoušejte ověřené recepty kuchaře Zdeňka Pohlreicha. Naučíte se uvařit oblíbená jídla české i zahraniční kuchyně. Ve videoreceptech Zdeňka Pohlreicha se dozvíte praktické tipy nejen na letní grilování.

Letovský statek zařízla dálnice. Pak mu Ano, šéfe! rozjelo hvězdnou kuchyni

Prima TV, Ano, šéfe! 2025, Zdeněk Pohlreich, Letovský statek

Představte se, že patnáct let provozujete vyhlášenou zájezdní hospodu a najednou vás o hosty projíždějící přímo kolem vašeho podniku připraví stavba dálnice. Kromě dělníků, kteří na ní pracují, k vám...

31. října 2025

Díky tátovi nádražní hospody miluje. V Bruntále ale dostala v Ano, šéfe! sodu

Pohlreich, Bruntál, nádražka, nádražní restaurace

Hospůdka přímo na peróně na zrekonstruovaném nádraží v Bruntále vypadá na první pohled slibně. Co chtít víc, když tam dorazíte vlakem a hladoví. „Já mám k nádražním restauracím vřelý vztah. Můj...

24. října 2025

Ano, šéfe! ubránilo jihočeskou venkovskou hospodu, testem byl hasičský bál

Prima TV, Ano, šéfe! 2025, Zdeněk Pohlreich, Košice, JČ, U třech kytar

Každá venkovská hospoda stojí za podporu, protože pro malé obce je to něco jako kostel. Jedno z mála míst, ne-li jediné, kde se lidé mohou scházet. Tak k tomu přistupuje i Zdeněk Pohlreich, který se...

17. října 2025

Díky Ano, šéfe! mohl mít Ostrov boží bistro. Škoda nevyužitého potenciálu

Prima TV, Ano, šéfe! 2025, Ostrov, hamburgrárna

„Asi před rokem jsme s kolegou Orlíkem otevřeli bistro, kde chystáme hlavně flammkuchen a burgery, ale nechodí nám sem lidi. Zdeňka vidím jako zachránce z Hvězdných válek, tak snad poradí,“ vybalil...

10. října 2025

Na Čertovce už vaří čerstvé jídlo, při natáčení Ano, šéfe! vyklidili mrazáky

Zátěžový test je šéfova oblíbená disciplína.

„Tohle je interiér, o kterým se rozhodně nedá říct, že by byl zastaralej. Ten je prostě starej,“ konstatuje šéf při vstupu do restaurace, kde na zdi mimo jiné visí i kůže z divočáka a minulé století...

19. září 2025

Pohlreichova šumavská léčba šokem na Pláních. Drsný zátěžový test i restart

Hamburgery by na Šumavě jet mohly, tak Jakubovi nejen s nimi šéf na Pláních...

Pohlreichova šumavská mise v rámci dalšího premiérového dílu Ano, šéfe! je plná romantiky nádherného koutu naší země a současně poznamenaná zoufalstvím, s jakým se tam před rokem potýkala rodina...

12. září 2025

Zdeněk Pohlreich se po devíti letech znovu chystá řádit v Ano, šéfe!

Ano, šéfe! se vrací na obrazovky. Dojde opět na Pohlreichovy vulgarity a házení...

V rozhovoru s oblíbeným šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem se objevují jeho názory na gastronomické trendy, životní styl a podnikání v oboru. Zastihli jsme ho v době, kdy připravoval pořad Ano, šéfe!,...

15. srpna 2025

Nemusí to být jen kapr, objevte další naše ryby. Třeba štiku, okouna, lososa

Kapra si nemusíme dopřávat jen o Vánocích. A naopak, i o Vánocích si klidně...

Zásadní důvod, proč jíme tak málo ryb, spočívá v tom, že je moc neznáme a nevíme, jak je vařit. A proto se s nimi pojďme blíže seznámit. Nejen proto, že se blíží čas kaprů, on i další ryby jsou...

9. prosince 2024

Dejte si ji klidně jako řízek. Hlíva je dokonalý elixír, nakopne imunitu

Hlívu ústřičnou někdy lze najít i na zahradě. A sbírat ji lze i v zimě.

Její blahodárné účinky znali už dávno v Číně, využívali je také staří Římané, přesto ji trochu přehlížíme. Ochutnejte ji i vy, můžete ji koupit v obchodě, najít v lese, dokonce si ji i sami...

19. listopadu 2024

Užijte si sezonu rajčat naplno. Zpracujte je i na zimu, receptů je spousta

Odrůd rajčat je nepočítaně, a každá vyniká něčím jiným.

Nedovedeme si bez nich představit nejen italskou, ale středomořskou kuchyni vůbec. Ani pořádné léto. Pojďme se z kulinářského hlediska rajčatům trochu podívat pod slupku. Je totiž správný čas si...

6. srpna 2024

Grimasy, úšklebky: Při natáčení pořadu Pohlreich neudržel obličej na uzdě

Baví vás grimasy Zdeňka Pohlreicha? Tentokrát, v pořadu Česko na grilu, bude...

Baví vás grimasy Zdeňka Pohlreicha? Tentokrát, v pořadu Česko na grilu, bude mít vedle sebe zdatné parťáky, kteří si s ním nijak nezadají. Jak byste si jejich grimasy překládali vy, stát na místě...

17. března 2024

Vánoce by se neměly brát zbytečně vážně, je to jedna večeře, říká Pohlreich

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich přeje čtenářům a divákům iDnes.cz do nového roku.

Co udělat pro to, aby se z kuchyně během vánočních svátků nestalo peklo, k tomu toho Zdeněk Pohlreich už natočil a řekl spoustu. Osobně si vyškrtává všechno z kalendáře už poslední týden předtím.

25. prosince 2023

Magická hranice „kilo za kilo“ dobrého chleba dávno padla, říká Pohlreich

Premium
Ve výrobně Café Imperial Dolce se Zdeněk Pohlreich Danielovi Combimu (vlevo při...

Zhruba čtyři měsíce v centru Prahy vychytávali provoz vlastní pekárenské a cukrárenské výrobny Café Imperial Dolce, kde pečou i kváskový chleba. Teď v říjnu u ní zprovoznili vlastní e-shop...

31. října 2023

Festival harleyů v Praze navštívil prezident Pavel. Pohlreich griloval

Jeden z historických motocyklů Harley-Davidson

Poslední prázdninový víkend se v Praze nesl ve velkém stylu. All American Fest, na němž se spojily akce Prague Harley Days s rodinným Burgerfestem a open-air podobou FMX Gladiator Games, byl...

7. září 2023

Snadný recept na hubnutí. Těstoviny jezte al dente a pomalu, radí vědci

Čím víc jsou těstoviny rozvařené, tím víc jich na posezení sníte a máte šanci...

Jestli existuje něco, co Italové opravdu nesnášejí, jsou to rozvařené těstoviny. Vědci navíc nyní zjistili, že mohou představovat riziko i pro naši figuru. Měkké těstoviny totiž sníte daleko...

26. května 2023

Známe druhého finalistu souboje restaurací. Preciznost porazila risk

Vítězná radost

Pohlreichův souboj restaurací se blíží do finále. V zatím posledním dílu mezi sebou bojovaly dvě zcela nesouměřitelné pražské restaurace. Zážitková Salabka a vietnamské bistro U dvou cibulí.

26. dubna 2023

Místo italského chaosu skvěle promazaný gastrostroj, nadchlo Pohlreicha

Ochutnávání v Dejvické 34

Italskou kuchyni nelze nemilovat. Je bohatá na suroviny i chutě a jednoduchá, pokud ji opravdu umíte. Proto se ti nejlepší šéfkuchaři u nás učili a učí přímo u italských mistrů. V dalším díle...

15. března 2023  21:15

Tak tohle je český až do prd***, uznal Pohlreich v Kutné Hoře i Strakonicích

Pohlreichovo ochutnávání v zájezdním hostinci U Jiskrů.

Když začal v roce 2009 v pořadu Ano, šéfe! rozkrývat hrůzy v kuchyních a na talířích tuzemských restaurací, ani se mu nesnilo o tom, jak na tom bude česká gastronomie v roce 2023. Doba se totiž...

8. března 2023  21:15

Životabudič jménem polévka. Zahřeje, dodá sílu, vývar potěší i klouby

Smetanová bramboračka

Dobrá polévka je základ! Dříve se jedla jako lék a později coby pokrm osvěžující, posilující a lahodný. Největším fanouškem polévek býval francouzský král Ludvík XIV., který byl schopen sníst hned...

7. ledna 2023

Pohlreich natáčí novou show. Podobně jako Ramsay hledá neprovařené restaurace

Zdeněk Pohlreich má rád výzvy a rád si plní sny. Teď hledá ve spolupráci s...

Zdeněk Pohlreich rozhodně nezahálí, i když už vařečku po padesáti letech v oboru v podstatě odložil. S novým rokem kývl na spolupráci s Novou, a společně tak trochu otočí naruby pořad Ano, šéfe! Z...

5. ledna 2023

Když kari, tak Ari. Pohlreich odstartoval poslední díl Jak to bylo, šéfe?

Hovězí s pepřovou omáčkou

Asijská kuchyně se stále silněji prosazuje nejen ve světě, ale i u nás. Z malých bister se proměňuje i ve velké restaurace, ve kterých žije a vyvíjí se vlastním životem. Příkladem toho je i...

17. prosince 2022

Pohlreich vzpomínal na bordeláře i naivy, kteří nerozumí hospodským počtům

Glazovaná králičí jatýrka na česneku a majoránce s cibulkami

V další epizodě Jak to bylo, šéfe? se můžete vrátit do dob ze 3. a 4. řady show Ano, šéfe! Šéfkuchaře skoro popadl infarkt, když viděl, jaký nepořádek se běžně vyskytuje v kuchyních, tedy místech,...

10. prosince 2022

Brno Pohlreicha nepřestává překvapovat. Dostal ho pstruh s kysaným zelím

Rozlítaný zavináč ze pstruha

V další epizodě pořadu Jak to bylo, šéfe? se kuchař Zdeněk Pohlreich vypravil do Brna. Jelikož se vzpomínalo na zajímavé části 3. a 4. řady show Ano, šéfe!, nutně nesměla chybět připomínka slavné...

3. prosince 2022

Pohlreich se skoro neudržel na nohou, když si restauratér zavolal vědmu

Švej-ču-žou je hvězdou čínské kuchyně.

V pořadu Jak to bylo, šéfe? šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vzpomínal na největší „špeky“ ze 3. a 4. řady legendární show Ano, šéfe! A mohl se skoro zbláznit, když si na vyřešení svých problémů s provozem...

26. listopadu 2022

Sebevědomí některých kuchařů bylo neskutečné, vzpomínal Pohlreich na natáčení

Slávky dušené na víně s rajčatovou omáčkou a bottargou

Kuchař Zdeněk Pohlreich vzpomínal v pořadu Jak to bylo, šéfe? na zážitky z natáčení z 3. a 4. řady své proslavené show Ano, šéfe! Přitom se vrátil i do doby, kdy si mnozí kuchaři mysleli, že že už...

19. listopadu 2022

Pohlreich ukázal, že lze dělat pravou japonskou kuchyni i na Vinohradech

Základem v japonské kuchyni je hachimaki. Stočená utěrka se změní v čelenku,...

Kuchař Zdeněk Pohlreich se během své show Ano, šéfe! potýkal s tím, že během svých návštěv narážel na pokusy o cizozemskou kuchyni tam, kde by ji vůbec nikdo nečekal. A podle toho to většinou...

12. listopadu 2022

Pohlreich navštívil kuchaře, který nikdy neviděl Ano, šéfe! Jenom koukal

Zdeněk Pohlreich společně s Janem Knedlou

Většinu své kuchařské kariéry strávil kuchař Jan Knedla v zahraničí, kde získával zkušenosti v prvotřídních michelinských restauracích, aby se nakonec vrátil domů a stal se šéfkuchařem v restauraci...

5. listopadu 2022

Šéf připravil se svým učitelem špízy s mandarinkou á la sedmdesátky

Zdeněk Pohlreich se při vaření směje hláškám svého kuchařského guru, Josefa...

Minulost, to pro Zdeňka Pohlreicha zdaleka není jen vzpomínání na leckdy tristní natáčení Ano, šéfe! V posledním díle Jak to bylo, šéfe! přiznal, že když se během učení poprvé ocitl v kuchyni,...

21. června 2022  9:37

Kečup, levné těstoviny a už se vařila Itálie, vzpomíná šéf v kuchyni Itala

Šéfkuchař Davide Lagomarsino i Zdeněk Pohlreich působili v Austrálii, odkud se...

Špičkový šéfkuchař Davide Lagomarsino, rodilý Ital, se v Praze usadil v roce 2008 po návratu z Austrálie. Italská kuchyně je pro něj jednoznačně číslo jedna a potvrzuje, že stojí hlavně na kvalitních...

14. června 2022

Pohlreich se vrátil do Mama’s. Kontroloval jejich hvězdičky a byl nadšený

Hot dog po Ostravsku. Místo párku bůček

Zdeněk Pohlreich se po letech vrátil do ostravské americké restaurace Mama´s. Což je v nové sérii Jak to bylo, šéfe? spíše výjimkou – běžně navštěvoval spíš své kamarády kuchaře, kteří jsou pravým...

7. června 2022

Nemá cenu podnikat, když vyděláte stejně jako zaměstnanec, tvrdí Pohlreich

Terina de Campagne

Zdeněk Pohlreich se v seriálu Jak to bylo, šéfe? vrací ve vzpomínkách k natáčení v českých restauracích, kde se setkal s mnohými raritami. Aby ukázal kontrast mezi tím, jak si tehdy představovali...

31. května 2022

Pohlreich: Některým podnikům v Ano, šéfe! nešlo pomoci, už bylo pozdě

Chilli con carne podle Jáchyma Paveleka

Pořad Jak to bylo, šéfe? v televizi Prima je návratem k natáčení starých řad kuchařova putování po českých hospodách. Zpětně přiznává, že jeho pomocná mise byla často už po dvanácté. Majitelé byli...

24. května 2022

Hlava napomádovaná, ale nohy smrděj, vzpomínal Pohlreich na Ano, šéfe!

Polévka Tom Yum Koong

Nová řada příběhů šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha je jiná. Dává tu do kontrastu mnohdy otřesné zážitky z minulých natáčení s tím, jak to často funguje dnes, kdy gastronomie pokročila. V pořadu Jak to...

17. května 2022

Nejhorší je, že se svým starým hláškám sám směju, říká Pohlreich

Pohlreich tentokrát vařil společně s kuchařem Davidem Viktorínem.

Zdeněk Pohlreich v novém pořadu Jak to bylo, šéfe? vzpomíná na stará natáčení, ale zároveň míří do restaurací, jež jsou opakem dřívějších hospodských průšvihů. Zatímco tenkrát museli zvukaři...

10. května 2022

Když se naučíte králíka naporcovat, ušetříte a získáte víc možností k úpravě

Králík na smetaně

Králíka nemusíte péct jen vcelku. Pokud se ho naučíte správně naporcovat, otevřou se vám kulinářské obzory. Můžete připravovat zvlášť stehna třeba na hořčici. Hřbet můžete naplnit fáší a hezky pomalu...

11. března 2022

Naučte se ověřené tipy, jak dostat do domácích vývarů poctivou sílu

Vývar připravujte z čerstvých kvalitních surovin, vyplatí se to. Jen tak bude...

Polévka je grunt, to je známá věc. Kvalitní vývar je bohatým zdrojem kolagenu, bílkovin, vitaminů a minerálů, které naše tělo ocení. Poradíme vám, jak z něj získat maximum.

4. února 2022
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.