Recepty Zdeňka Pohlreicha
Dejte si ji klidně jako řízek. Hlíva je dokonalý elixír, nakopne imunitu
Její blahodárné účinky znali už dávno v Číně, využívali je také staří Římané, přesto ji trochu přehlížíme. Ochutnejte ji i vy, můžete ji koupit v obchodě, najít v lese, dokonce si ji i sami...
Užijte si sezonu rajčat naplno. Zpracujte je i na zimu, receptů je spousta
Nedovedeme si bez nich představit nejen italskou, ale středomořskou kuchyni vůbec. Ani pořádné léto. Pojďme se z kulinářského hlediska rajčatům trochu podívat pod slupku. Je totiž správný čas si...
Grimasy, úšklebky: Při natáčení pořadu Pohlreich neudržel obličej na uzdě
Baví vás grimasy Zdeňka Pohlreicha? Tentokrát, v pořadu Česko na grilu, bude mít vedle sebe zdatné parťáky, kteří si s ním nijak nezadají. Jak byste si jejich grimasy překládali vy, stát na místě...
Vánoce by se neměly brát zbytečně vážně, je to jedna večeře, říká Pohlreich
Co udělat pro to, aby se z kuchyně během vánočních svátků nestalo peklo, k tomu toho Zdeněk Pohlreich už natočil a řekl spoustu. Osobně si vyškrtává všechno z kalendáře už poslední týden předtím.
Magická hranice „kilo za kilo“ dobrého chleba dávno padla, říká Pohlreich
Zhruba čtyři měsíce v centru Prahy vychytávali provoz vlastní pekárenské a cukrárenské výrobny Café Imperial Dolce, kde pečou i kváskový chleba. Teď v říjnu u ní zprovoznili vlastní e-shop...
Festival harleyů v Praze navštívil prezident Pavel. Pohlreich griloval
Poslední prázdninový víkend se v Praze nesl ve velkém stylu. All American Fest, na němž se spojily akce Prague Harley Days s rodinným Burgerfestem a open-air podobou FMX Gladiator Games, byl...
Snadný recept na hubnutí. Těstoviny jezte al dente a pomalu, radí vědci
Jestli existuje něco, co Italové opravdu nesnášejí, jsou to rozvařené těstoviny. Vědci navíc nyní zjistili, že mohou představovat riziko i pro naši figuru. Měkké těstoviny totiž sníte daleko...
Známe druhého finalistu souboje restaurací. Preciznost porazila risk
Pohlreichův souboj restaurací se blíží do finále. V zatím posledním dílu mezi sebou bojovaly dvě zcela nesouměřitelné pražské restaurace. Zážitková Salabka a vietnamské bistro U dvou cibulí.
Místo italského chaosu skvěle promazaný gastrostroj, nadchlo Pohlreicha
Italskou kuchyni nelze nemilovat. Je bohatá na suroviny i chutě a jednoduchá, pokud ji opravdu umíte. Proto se ti nejlepší šéfkuchaři u nás učili a učí přímo u italských mistrů. V dalším díle...
Tak tohle je český až do prd***, uznal Pohlreich v Kutné Hoře i Strakonicích
Když začal v roce 2009 v pořadu Ano, šéfe! rozkrývat hrůzy v kuchyních a na talířích tuzemských restaurací, ani se mu nesnilo o tom, jak na tom bude česká gastronomie v roce 2023. Doba se totiž...
Životabudič jménem polévka. Zahřeje, dodá sílu, vývar potěší i klouby
Dobrá polévka je základ! Dříve se jedla jako lék a později coby pokrm osvěžující, posilující a lahodný. Největším fanouškem polévek býval francouzský král Ludvík XIV., který byl schopen sníst hned...
Pohlreich natáčí novou show. Podobně jako Ramsay hledá neprovařené restaurace
Zdeněk Pohlreich rozhodně nezahálí, i když už vařečku po padesáti letech v oboru v podstatě odložil. S novým rokem kývl na spolupráci s Novou, a společně tak trochu otočí naruby pořad Ano, šéfe! Z...
Když kari, tak Ari. Pohlreich odstartoval poslední díl Jak to bylo, šéfe?
Asijská kuchyně se stále silněji prosazuje nejen ve světě, ale i u nás. Z malých bister se proměňuje i ve velké restaurace, ve kterých žije a vyvíjí se vlastním životem. Příkladem toho je i...
Pohlreich vzpomínal na bordeláře i naivy, kteří nerozumí hospodským počtům
V další epizodě Jak to bylo, šéfe? se můžete vrátit do dob ze 3. a 4. řady show Ano, šéfe! Šéfkuchaře skoro popadl infarkt, když viděl, jaký nepořádek se běžně vyskytuje v kuchyních, tedy místech,...
Brno Pohlreicha nepřestává překvapovat. Dostal ho pstruh s kysaným zelím
V další epizodě pořadu Jak to bylo, šéfe? se kuchař Zdeněk Pohlreich vypravil do Brna. Jelikož se vzpomínalo na zajímavé části 3. a 4. řady show Ano, šéfe!, nutně nesměla chybět připomínka slavné...
Pohlreich se skoro neudržel na nohou, když si restauratér zavolal vědmu
V pořadu Jak to bylo, šéfe? šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vzpomínal na největší „špeky“ ze 3. a 4. řady legendární show Ano, šéfe! A mohl se skoro zbláznit, když si na vyřešení svých problémů s provozem...
Sebevědomí některých kuchařů bylo neskutečné, vzpomínal Pohlreich na natáčení
Kuchař Zdeněk Pohlreich vzpomínal v pořadu Jak to bylo, šéfe? na zážitky z natáčení z 3. a 4. řady své proslavené show Ano, šéfe! Přitom se vrátil i do doby, kdy si mnozí kuchaři mysleli, že že už...
Pohlreich ukázal, že lze dělat pravou japonskou kuchyni i na Vinohradech
Kuchař Zdeněk Pohlreich se během své show Ano, šéfe! potýkal s tím, že během svých návštěv narážel na pokusy o cizozemskou kuchyni tam, kde by ji vůbec nikdo nečekal. A podle toho to většinou...
Pohlreich navštívil kuchaře, který nikdy neviděl Ano, šéfe! Jenom koukal
Většinu své kuchařské kariéry strávil kuchař Jan Knedla v zahraničí, kde získával zkušenosti v prvotřídních michelinských restauracích, aby se nakonec vrátil domů a stal se šéfkuchařem v restauraci...
Šéf připravil se svým učitelem špízy s mandarinkou á la sedmdesátky
Minulost, to pro Zdeňka Pohlreicha zdaleka není jen vzpomínání na leckdy tristní natáčení Ano, šéfe! V posledním díle Jak to bylo, šéfe! přiznal, že když se během učení poprvé ocitl v kuchyni,...
Kečup, levné těstoviny a už se vařila Itálie, vzpomíná šéf v kuchyni Itala
Špičkový šéfkuchař Davide Lagomarsino, rodilý Ital, se v Praze usadil v roce 2008 po návratu z Austrálie. Italská kuchyně je pro něj jednoznačně číslo jedna a potvrzuje, že stojí hlavně na kvalitních...
Pohlreich se vrátil do Mama’s. Kontroloval jejich hvězdičky a byl nadšený
Zdeněk Pohlreich se po letech vrátil do ostravské americké restaurace Mama´s. Což je v nové sérii Jak to bylo, šéfe? spíše výjimkou – běžně navštěvoval spíš své kamarády kuchaře, kteří jsou pravým...
Nemá cenu podnikat, když vyděláte stejně jako zaměstnanec, tvrdí Pohlreich
Zdeněk Pohlreich se v seriálu Jak to bylo, šéfe? vrací ve vzpomínkách k natáčení v českých restauracích, kde se setkal s mnohými raritami. Aby ukázal kontrast mezi tím, jak si tehdy představovali...
Pohlreich: Některým podnikům v Ano, šéfe! nešlo pomoci, už bylo pozdě
Pořad Jak to bylo, šéfe? v televizi Prima je návratem k natáčení starých řad kuchařova putování po českých hospodách. Zpětně přiznává, že jeho pomocná mise byla často už po dvanácté. Majitelé byli...
Hlava napomádovaná, ale nohy smrděj, vzpomínal Pohlreich na Ano, šéfe!
Nová řada příběhů šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha je jiná. Dává tu do kontrastu mnohdy otřesné zážitky z minulých natáčení s tím, jak to často funguje dnes, kdy gastronomie pokročila. V pořadu Jak to...
Nejhorší je, že se svým starým hláškám sám směju, říká Pohlreich
Zdeněk Pohlreich v novém pořadu Jak to bylo, šéfe? vzpomíná na stará natáčení, ale zároveň míří do restaurací, jež jsou opakem dřívějších hospodských průšvihů. Zatímco tenkrát museli zvukaři...
Když se naučíte králíka naporcovat, ušetříte a získáte víc možností k úpravě
Králíka nemusíte péct jen vcelku. Pokud se ho naučíte správně naporcovat, otevřou se vám kulinářské obzory. Můžete připravovat zvlášť stehna třeba na hořčici. Hřbet můžete naplnit fáší a hezky pomalu...
Naučte se ověřené tipy, jak dostat do domácích vývarů poctivou sílu
Polévka je grunt, to je známá věc. Kvalitní vývar je bohatým zdrojem kolagenu, bílkovin, vitaminů a minerálů, které naše tělo ocení. Poradíme vám, jak z něj získat maximum.
VIDEO: Pohlreich ukázal, že dušené hovězí z jednoho hrnce není žádná práce
Co bychom chtěli víc. Strávíte čtvrt hodinky u sporáku při přípravě základu, ale pak už se nemusíte starat. Přitom rodině připravíte teplý oběd ideální pro chmurné zimní časy. Jak jednoduché to může...
VIDEO: Na domácí tiramisu pasterujte vejce, salmonela na vás nedosáhne
Zdeněk Pohlreich využil v dalším dílu seriálu Šéfem za pár minut na Primě pomoci kolegy Daniela Combiho, aby ukázal, jak si připravit tiramisu od A až do Z. Lze ho rychle zvládnout i s upečením...
VIDEO: Zkuste kuřecí prsa jinak. Pohlreich je zabalil do listového těsta
Kuřecí prsa jsou nejjistější variantou, jak „bezbolestně“ nakrmit rodinu a přitom máte jistotu, že se nebude nikdo nad jídlem ofrňovat. V dalším dílu seriálu Šéfem za pár minut, který běží na Primě,...
VIDEO: Pohlreich zakouzlil s vepřovou kotletou. Prozradil praktické triky
Zdeněk Pohlreich v dalším díle Šéfem za pár minut, který můžete sledovat na Primě, ukázal, jak přípravu vepřové kotlety povýšit na kulinářskou lahůdku. A protože už všichni víme, že si v posledních...
VIDEO: Několik surovin a Pohlreich vykouzlí báječný koláč během pár minut
Suroviny máte buď doma, anebo je snadno seženete v každé samoobsluze po cestě domů z práce. V dalším díle pořadu Šéfem za pár minut na Primě o tom přesvědčil Zdeněk Pohlreich.
VIDEO: Papriky plněné kuskusem. To je blesková večeře podle Pohlreicha
Nová řada seriálu Zdeňka Pohlreicha Šéfem za pár minut na Primě se soustřeďuje na jednoduchá jídla, která si může vyzkoušet každý. Přitom u nich nemusí trávit půl dne a mnohdy mohou být inspirací,...
Finalisté Masterchefa museli obstát v michelinské kuchyni Kašpárkova Fieldu
Soutěž amatérských kuchařů téměř finišuje, ovšem poslední dva televizní večery se o své místo nikdo bát nemusel. Zato si posledních šest adeptů na titul Masterchefa a milion korun odneslo zážitky na...
VIDEO: Pohlreich doma vzorně poslouchá manželku. Cizrnovou polévku necedí
Zdeněk Pohlreich v pořadu Šéfem za pár minut na Primě opět ukázal několik jednoduchých receptů jako inspiraci pro domácí vaření. Víte, jak se pozná stárnoucí kuchař? Tím, že mu začínají chutnat...