Diskuse k článku

Vánoční cukroví pro každého: bez lepku, cukru i z živých raw surovin

Klasika musí být, bez vanilkových rohlíčků či lineckého by nebyly Vánoce. Vždyť i varianty pro bezlepkáře jsou vynikající. Řešení se najde i pro ty, co nechtějí cukroví s cukrem, hledají veganské recepty nebo alespoň co nejzdravější cukroví.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I55v72a34n44a 64N53e25j47e66d37l31í72k84o11v79á 6168774893613

Tak už zas jakési balamucení čtenářů.

Já jsem pekla bezlepkové vanilkové rohlíčky, išlské i linecké podle klasických receptů, jen jsem tam místo klasické hladké mouky namíchala různé bezlepkové mouky - kukuřičná, rýžová a částečně i zlatá Jizerka směs a super. Jen se to fakt hůře slepuje, protože je to křehké. Do išlského těsta jsem kvůli druhé dceři dávala karob místo kakaa a v poho. Největší obavy jsme měly z vaniláků, které meleme přes masový mlýnek, ale ty byly parádní, vůbec se nelámaly, jen jako ty z běžného těsta.

+1/0
20.12.2017 10:11

M12i35c71h70a59e47l19a 10P42l90a77n22á 2253987653417

To už je druhý článek o cukroví, kde jsou doporučovány srágory jako prášek Mana nebo bezlepkové směsi Schar. Milé dámy novinářky, buď jste tak blbé, a myslíte že směsi škrobů, různorodých prášků a umělých sladidel jsou lepší než mouky z přirozeně bezlepkových surovin, a nebo vám někdo z producentů platí bokem. Nevím, co je horší.

Pokud chcete udělat radost někomu, kdo lepek nemůže, tak použijte rýžovou mouku. Jen varuju, práce s bezlepkovým těstem je o poznání náročnější. A nebo lze dělat přirozeně bezlepkové druhy jako kokosky.

+4/−1
19.12.2017 18:03

S24l51á96v49e57k 27P95e44c15i48n88a 5550290349545

Ty bezlepkovy krávy na každym rohu mi už fakt lezou krkem ! Trochu rozumu by to chtělo, ale kde ho vzít u bezlepkové, bezmozkové, necukrované kravky ?

+2/0
19.12.2017 17:20

D69a49n78a 79T56e83n12z73l95e55r 5520822555883

To linecké není linecké. Linecké těsto má poměr cukru másla a mouky 1:2:3, což tady není. Navíc do něj patří žloutek, nikoliv 3 vejce a už vůbec ne nějaký xanthan... nebo bezlepková jakomouka Schär, což je jen směs nějakých náhražek.

Z tohohle budou jen drolivé (špatně zpracovatelné) a také tvrdé keksy.

+1/0
19.12.2017 14:28

Najdete na iDNES.cz