náhledy
Veganský burger s opečeným robi plátkem, tofunézou a chilli pastou v plné kráse. Svoji významnou chuťovou roli hraje i čerstvý koriandr.
Autor: Martina Čermáková
Veganský burger plný dobrot v příčném řezu
Autor: Martina Čermáková
Robi plátky namarinujte ve směsi olivového oleje a koření, přidejte i nasekaný česnek a cibulku (viz recept v článku). Do marinády je naložte ideálně den předem.
Autor: video.iDNES.cz
Tofunézu jednoduše připravíte rozmixováním přírodního tofu s konopným olejem, přidat můžete i konopná semínka. Tofunéza pak bude navíc i křupavá.
Autor: video.iDNES.cz
Konzistenci tofunézy upravíte podle potřeby buď přidáním konopného oleje (nebo vody), případně naopak přihodíte další kostičky tofu.
Autor: video.iDNES.cz
Konopné semínko - i olej lisovaný z něj za studena - jsou bohatým zdrojem cenných proteinů.
Autor: Profimedia.cz
Housky na burgery rozřízněte napůl a krátce rozpečte ve vyhřáté troubě.
Autor: video.iDNES.cz
Obě půlky rozpečené housky potřete dostatečnou vrstvičkou tofunézy, aby burger nebyl suchý.
Autor: video.iDNES.cz
Přidejte lžičku chilli pasty.
Autor: video.iDNES.cz
Na namazanou spodní půlku housky položte opečený robi plátek, plátek rajčete, přeložený list salátu, hrubě nasekaný čerstvý koriandr a přiklopte ji vrchní půlkou housky.
Autor: video.iDNES.cz
A je hotovo. Pro úplnost můžete doprostřed zapíchnot párátko, aby se vám burger při prvním zakousnutí nerozpadl.
Autor: video.iDNES.cz
Veganský burger s opečeným robi plátkem, tofunézou a chilli pastou v plné kráse
Autor: Martina Čermáková