náhledy
Do nálevu na svatojánský likér využijete zelené vlašské ořechy nasbírané nejlépe mezi sv. Janem a sv. Annou, tedy do 26. července.
Autor: Marek Bartoš pro Krásný venkov
Na jednu dávku potřebujete natrhat 20 ořechů v zeleném obalu. Využijete i koření, jako je svitek skořice, lusk vanilky, hřebíček, kuličky jalovce či citronová kůra.
Autor: Marek Bartoš pro Krásný venkov
Ořechy najkrájejte ideálně na půl centimetru silné plátky, vložte je do velké zavařovací sklenice, přidejte celý svitek skořice, 5 hřebíčků, 3 kuličky jalovce a strouhanou kůru z půlky citronu.
Autor: Marek Bartoš pro Krásný venkov
Do nálevu vložte kromě dalšího voňavého koření i svitek skořice, krásně se rozvoní.
Autor: Marek Bartoš pro Krásný venkov
Po šesti týdnech slijte výluh přes plátno a vraťte zpět do lahve.
Autor: Marek Bartoš pro Krásný venkov
Připravte si cukerný roztok z 1 kg krupicového cukru a přilijte ho k ořechovému výluhu v lahvi. Uzavřete vyvařeným uzávěrem a nechte uležet minimálně do Vánoc.
Autor: Marek Bartoš pro Krásný venkov
Nechte uležet minimálně do Vánoc, pak teprve se chuť ořechovky krásně rozvine.
Autor: Marek Bartoš pro Krásný venkov