náhledy
Uvidíte, jak se po pařížských tyčinkách zapráší.
Autor: Jiří Savinec, www.e-knihovnicka.cz
Ingredience potřebné na pařížské tyčinky
Autor: Jiří Savinec, www.e-knihovnicka.cz
Základem křehkého lehkého těsta je sníh z bílků.
Autor: Jiří Savinec, www.e-knihovnicka.cz
Hladkou mouku s jemně strouhanými loupanými mandlemi promíchejte v misce metličkou, případně můžete použít koupenou mandlovou mouku.
Autor: Jiří Savinec, www.e-knihovnicka.cz
Zvlášť vyšlehejte z bílků sníh a po lžících do něj zapracujte cukr. Do hutné pěny vmíchejte stěrkou směs sypkých přísad.
Autor: Jiří Savinec, www.e-knihovnicka.cz
Obsah misky vyklopte na vál a rukama jej důkladně vyhněťte. Získáte lehké tvárné těsto, které je potřeba okamžitě zpracovat.
Autor: Jiří Savinec, www.e-knihovnicka.cz
Na pomoučeném válu z těsta vypracujte plát silný zhruba 4 milimetry, okraje okrojte kolečkem a celý plát rozdělte na proužky velikosti zhruba 10 x 2 cm.
Autor: Jiří Savinec, www.e-knihovnicka.cz
Bílek utřete s cukrem, do pěny zašlehejte citronovou šťávu, a tolik cukru, aby poleva byla hustá, ale ještě roztékavá.
Autor: Jiří Savinec, www.e-knihovnicka.cz
Tyčinky přeneste pomocí špachtle na plech, jejich povrch potřete bílkovou polevou a kousky upečte.
Autor: Jiří Savinec, www.e-knihovnicka.cz
Poleva na pařížských tyčinkách má zůstat bílá, maximálně může mít smetanový nádech, ale nesmí být zahnědlá.
Autor: Jiří Savinec, www.e-knihovnicka.cz
Pařížské tyčinky jsou mezi cukrovím klasikou prověřenou generacemi. Vyplatí se vyzkoušet si ho.
Autor: Jiří Savinec, www.e-knihovnicka.cz