Fantazii se při servírování meze nekladou, ovšem všeho s mírou. Čokoládová... Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Do mísy rozbijte šest celých vajíček. Ušlehejte je ruční metlou. Ve druhé misce smíchejte změklé máslo a cukr. Máslo s cukrem utřete a přidejte k němu rozšlehaná vajíčka. Jakmile se hmota spojí, můžete přidat práškové kakao a opět pečlivě promíchejte. Na vmíchání práškového kakaa do hmoty se vám asi lépe osvědčí vařečka. Nakonec vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a těsto je hotové. Dno dortové formy pro jistotu (i když má tzv. nepřilnavý povrch) vystelte... Boky formy vymažte máslem. Těsto nalijte do formy. Povrch koláče uhlaďte.  A koláč může do trouby vyhřáté na 180 °C, zhruba na 25 až 30 minut. Vanilkový lusk podélně rozřízněte. Špičkou nože z útrob lusku stáhněte voňavá semínka a přidejte je k vychlazené... Šlehačku ochucenou vanilkovými semínky ušlehejte.  Na ozdobení si můžete připravit podobné ozdobičky, stačí cukrářský sáček... Servírujte se šlehačkou ochucenou pravou vanilkou. Bezlepkový čokoládový koláč se šlehačkou ochucenou pravou vanilkou a malinovou... Pokud toužíte po přesném rozpisu ingrediencí, najdete ho po odvysílání pořadu... Teď vaří šéf - čokoláda