náhledy
Anglický rostbíf zvládnete i doma. Odpočinuté maso po upečení nakrájíte na tenké plátky a můžete servírovat teplé i studené.
Autor: FTV Prima
Zdeněk Pohlreich si užívá, když může v kuchyni „jen“ dirigovat ty, kteří se chtějí něco naučit.
Autor: FTV Prima
Mořský vlk pečený v solné krustě by měl také chutnat skvěle.
Autor: FTV Prima
Pečená vepřová kýta podle šéfa (s pyré ze zeleniny, která se pekla spolu s masem)
Autor: FTV Prima
Pečený králičí hřbet podle italského receptu ze Zdeňkovy akademie. Zapomeňte na suché maso, tento se údajně rozplývá na jazyku.
Autor: FTV Prima
A jak na přípravu rostbífu krok za krokem? Ideální je vybrat na něj u řezníka pěkný kus odleželé roštěné.
Autor: FTV Prima
Maso z obou stran na povrchu pokrájejte křížem krážem.
Autor: FTV Prima
Maso pořádně opepřete, čím více, tím lépe.
Autor: FTV Prima
Přidejte i sůl, a obojí na maso pěkně přitlačte.
Autor: FTV Prima
Spolu se solí a pepřem do masa vetřete i olej. To lze udělat i den před pečením maso nechat ještě odležet.
Autor: FTV Prima
Spolu se solí a pepřem do masa vetřete i olej. To lze udělat i den před pečením maso nechat ještě odležet.
Autor: FTV Prima
Po vytažení z pánve maso ze všech stran potřete hořčicí.
Autor: FTV Prima
Máte-li maso připravené, rozpalte pánev s kapkou oleje.
Autor: FTV Prima
Maso na pánvi zprudka opečte ze všech stran.
Autor: FTV Prima
Maso se při prudkém opečení ze všech stran pěkně zatáhne.
Autor: FTV Prima
Orestované maso potřené hořčicí vložte do pekáčku (na podélně roźkrojené mrkve, aby neleželo na dně) a strčte zhruba na 40 minut do vyhřáté trouby.
Autor: FTV Prima
Po upečení maso vytáhněte, zabalte do alobalu a nechte chvíli odpočinout.
Autor: FTV Prima
Mezitím si k masu připravte třeba ředkvičkový dip, jak doporučuje šéf.
Autor: FTV Prima
Nezapomeňte na bylinky, které dipu dodají další chuťový rozměr.
Autor: FTV Prima
K rostbífu se hodí i houby orestované na cibulce, se šťávou z pečeného masa.
Autor: FTV Prima
K rostbífu se hodí i houby orestované na cibulce, se šťávou z pečeného masa.
Autor: FTV Prima
Houby orestované na cibulce se šťávou z pečeného masa servírujte k rostbífu nakrájenému na tenké plátky.
Autor: FTV Prima
Rostbíf s ředkvičkovým dipem a houbami není nic složitého na přípravu, stačí jen vědět, jak na to.
Autor: FTV Prima