Koláčky s rebarborou a kozím sýrem
Potřebujete: 300 g chlazeného rozváleného listového těsta, 1 vejce, cca 70 g rybízového džemu na potření, cca 60 g strouhanky na posypání, 2 lžičky čerstvých lístků tymiánu, sůl, čerstvě mletý černý pepř, 375 g rebarbory a 240 g kozího sýra s bílou plísní.
Listové těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverce velikosti cca 9 × 9 cm. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a okraje potřeme rozšlehaným vejcem.
Na střed každého kousku rozetřeme lžičku džemu a posypeme ho strouhankou smíchanou s 1 lžičkou tymiánu, solí a pepřem.
Rebarboru nakrájíme na zhruba 5 cm dlouhé kousky, vložíme je do hrnce s vroucí vodou a blanšírujeme cca dvě minuty. Řapíky ihned vyjmeme pomocí děrované naběračky a zchladíme je v ledové vodě. Rebarboru přendáme na kuchyňské papírové utěrky a lehce osušíme.
Vždy tři kousky řapíku položíme vedle na střed předpřipravených koláčků.
Sýr nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na rebarboru. Koláčky nakonec posypeme zbylým čerstvým tymiánem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20–25 minut dozlatova. Necháme ještě krátce zchladnout a podáváme.
Na přípravu potřebujete 45 minut, každý z 12 kusů obsahuje: 823 kJ/197 kcal.