- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Radek David, šéfkuchař pražské restaurace La Veranda | foto: Michal Sváček, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Kolik stojí profesionální vakuovačka a za kolik se dá pořídit podobný pomocník domů?
Profipřístroj přijde na 40 tisíc korun a více, a dají se samozřejmě sehnat ještě mnohem dražší dle velikosti a výkonu. Doma mám přístroj za 20 tisíc korun, ale pro běžnou domácnost se dá pořídit dostačující vakuovačka za několik tisíc korun. Vyplatí se lepší přístroj, který sáček nejen zavaří, ale také z něj opravdu vysaje vzduch. Ten by jinak mohl způsobit zkažení potravin. V sáčku bez přítomnosti vzduchu jsou totiž potraviny mnohem lépe ochráněné. Je potřeba zvolit, jak moc chceme vzduch odsát, protože kdybychom zavakuovali na plný výkon třeba houskový knedlík, zdeformovali bychom ho. To se musí vyzkoušet.
Připojte se ještě dnes a získejte: