Radek David, šéfkuchař pražské restaurace La Veranda | foto: Michal Sváček, MAFRA

Houby, jelita, švestky... Vakuujeme i na dovolenou, říká šéfkuchař La Verandy

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Vyplatí se pořídit si domů vakuovačku? Tedy přístroj sloužící k uchování potravin a surovin? Jakou zkušenost s ní má Radek David, šéfkuchař pražské restaurace La Veranda? „Ta čísla se mi zdají nadsazená. Mám vyzkoušené, že trvanlivost potravin vakuovačka prodlouží zhruba na dvoj až trojnásobek,“ tvrdí.

Kolik stojí profesionální vakuovačka a za kolik se dá pořídit podobný pomocník domů?
Profipřístroj přijde na 40 tisíc korun a více, a dají se samozřejmě sehnat ještě mnohem dražší dle velikosti a výkonu. Doma mám přístroj za 20 tisíc korun, ale pro běžnou domácnost se dá pořídit dostačující vakuovačka za několik tisíc korun. Vyplatí se lepší přístroj, který sáček nejen zavaří, ale také z něj opravdu vysaje vzduch. Ten by jinak mohl způsobit zkažení potravin. V sáčku bez přítomnosti vzduchu jsou totiž potraviny mnohem lépe ochráněné. Je potřeba zvolit, jak moc chceme vzduch odsát, protože kdybychom zavakuovali na plný výkon třeba houskový knedlík, zdeformovali bychom ho. To se musí vyzkoušet. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma

Hovory na talíři