náhledy
Do slaného koláče quiche lze přidat bylinky i ho podávat s čerstvým salátem. Ilustrační foto
Autor: Profimedia.cz
Polévka z medvědího česneku čtenářky a blogerky jménem Evi
Autor: gathermoments.blogspot.cz
Panacota s květy fialek...
Autor: Hana Košťálová
Medvědí závitky připravíte z čerstvých listů medvědího česneku a lučiny či jiného čerstvého sýra.
Autor: David Turecký pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Tempura z mladých kopřiv
Autor: David Turecký pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Zkuste při přípravě játrových nebo kvasnicových knedlíčků nahradit klasické stroužky pokrájenými lístky medvědího česneku.
Autor: Stanislava Neradová
Piškotová roláda s violkovými květy
Autor: David Turecký pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Nasbírané listy medvědího česneku s květy. I ty jsou jedlé.
Autor: David Turecký pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Jana Vlková při sběru medvědího česneku používá krátké zahradnické nůžky, aby rostliny nepoškodila.
Autor: Martina Čermáková
Listy medvědího česneku při sběru ukládejte ideálně do plátěného pytlíku, ve kterém se nezapaří.
Autor: Martina Čermáková
Medvědí česnek je ozdobou každé bylinkové zahrádky.
Autor: Stanislava Neradová
Po odkvětu se medvědí česnek stáhne pod zem. Proto je dobré si jeho místo v záhonu označit, abyste rostlinku při pletí omylem nevytrhli.
Autor: Stanislava Neradová
Česnek podivný má výrazně užší listy, ale vlhké lokality ho lákají stejně jako česnek medvědí.
Autor: Martina Čermáková
Česnáček lékařský (z angličtiny "česneková hořčice"). Pro zahrádkáře plevel, pro kytkoužrouta a jeho slanou kuchyni požehnání.
Autor: Martina Čermáková
Jemné a voňavé květy fialek mají využití ve sladké kuchyni.
Autor: Martina Čermáková
Bršlice kozí noha v plné kráse, jedlá a výtečná (chutnající po mladé petrželce)
Autor: Martina Čermáková
Květy sedmikrásek jsou asi nejdostupnější jedlé květy.
Autor: Martina Čermáková
Mladé kopřivy můžete podle Jany Vlkové nasekat v podstatě do čehokoliv a neuděláte chybu.
Autor: Martina Čermáková
Kerblík lesní je také příbuzný s petrželí či celerem.
Autor: Martina Čermáková
Čerstvé lístky kerblíku mají osvěžující jemnou chuť mladé petrželové natě.
Autor: Martina Čermáková
Nastříhané lístky mladého šťovíku. Ideální do jarních salátů
Autor: Martina Čermáková
Kozlíček polní neboli polníček ve volné přírodě
Autor: Martina Čermáková
Ukázky z knihy Květinová kuchařka autorky Jany Vlkové
Autor: Smart Press
Ukázky z knihy Květinová kuchařka autorky Jany Vlkové
Autor: Smart Press
Ukázka z knihy Květinová kuchařka autorky Jany Vlkové
Autor: Smart Press