Dančí hřbet s ostružinovou omáčkou, krupicové noky s královskou zeleninou podle Jaroslava Sapíka
Ingredience: 800 g očištěného dančího hřbetu, 1 kg ostružin, 3 dl portského vína, 200 g demi glace (silný zredukovaný vývar z masa, kostí a zeleniny), sůl, tlučený pepř.
Ostružinová omáčka: ostružiny, portské víno, demi glace, cukr, sůl
Krupicové noky: 2 dl mléka, 200 g dětské krupičky, 2 žloutky, 2 vejce, 5 cl rozpuštěného másla, sůl
Královská zelenina: 250 g mrkve, 100 g celeru, 100 g pravé petržele
Postup: Dančí hřbet osolíme a opepříme, zprudka opečeme ze všech stran a dáme do trouby na 75 °C na 120 minut táhnout.
Ostružinová omáčka: Ostružiny rozvaříme s portským vínem, zredukujeme omáčku vařením, poté propasírujeme, přidáme demi glace, sůl – cukr přidejte dle chuti.
Krupicové noky: Mléko přivedeme do varu, osolíme, vsypeme krupici, vznikne odpalované těsto. Necháme chvilku odpočinout, vmícháme do těsta vejce a žloutky, máslo a propracujeme v hladké těsto. Lžící vykrajujeme noky, které dáváme do vroucí vody vařit na 7 minut.
Královská zelenina: Zeleninu nakrájíme na menší hranolky, dáme na pečicí papír, osolíme, ocukrujeme a pečeme v troubě 20 minut při teplotě 150 °C. Před podáváním ještě orestujeme na pánvi s trochou másla.