náhledy
Nakládání zelí je malý obřad, který stojí za to se naučit.
Autor: Robert Tichý pro Krásný Venkov
Zelí je snadno dostupnou ingredincí, ze které jednoduše připavíte vitamínovou bombu. Na zimu ideální jako prevence před nemocemi.
Autor: Robert Tichý pro Krásný Venkov
1/ LOUPÁNÍ Z hlávek odstraňte vrchní poškozené listy.
Autor: Robert Tichý pro Krásný Venkov
2/ KRÁJENÍ Hlávky překrájejte na menší kusy.
Autor: Robert Tichý pro Krásný Venkov
3/ KROUHÁNÍ Nakrouhejte zelí nebo je ostrým nožem nakrájejte na co nejmenší části.
Autor: Robert Tichý pro Krásný Venkov
4/ INGREDIENCE Na křenové zelí budete potřebovat ještě křen a cibuli.
Autor: Robert Tichý pro Krásný Venkov
5/ KRÁJENÍ Cibuli nakrájejte na co nejmenší kousky.
Autor: Robert Tichý pro Krásný Venkov
6/ STROUHÁNÍ Oloupejte křen a nastrouhejte najemno.
Autor: Robert Tichý pro Krásný Venkov
7/ PŘIDÁNÍ KŘENU Do křenového zelí přidejte odpovídající množství křenu podle receptu.
Autor: Robert Tichý pro Krásný Venkov
8/ NÁLEV Zalijte nálevem z octa, vody, cukru, soli a nakládacího koření Deko.
Autor: Robert Tichý pro Krásný Venkov
9/ PROMÍCHÁNÍ Křenové zelí promíchejte a uchovávejte v lednici nebo sterilované ve sklenicích.
Autor: Robert Tichý pro Krásný Venkov
10/ DOCHUCENÍ Směs dosolte.
Autor: Robert Tichý pro Krásný Venkov
11/ KYSÁNÍ Zelí určené na kysání upěchujte, zakryjte listy zelí a kopru a nechte pracovat.
Autor: Robert Tichý pro Krásný Venkov