Pohlreich: To jsem ještě nikdy neviděl. Televize už dlouho tak nepípala

aktualizováno 
Předposlední díl Pořadu Ano, šéfe! připravil Zdeňku Pohlreichovi výživné překvapení v hotelu Kamenný vrch v Chomutově. Zanedbaný objekt restaurace, ve které nájemci nevědí, co sami se sebou, a místo tahu na bránu spíš jenom pořád na něco čekají.

Majitelka kolem nepořádku před restaurací i v ní jen tiše našlapuje, ale „skutek utek“. Kuchař, kterému chybí sebevědomí, přitom v osmapadesáti letech tvrdí, že vaří celý život a má to tu „do důchodu“ jako poslední šanci i předpokládanou štaci. A stylově kuchyně zamrzla v sedmdesátých letech.

Fotogalerie

Když si k tomu přičtete interiér restaurace připomínající vetešnictví, je zaděláno na výbušnou směs, která pobaví s otázkou, jak se Šéfovi podaří se s touto bezmocí vypořádat. 

A po dlouhé době jej to vytočilo tak, že po „kuchařsku“ opravdu nešetří ostřejšími výrazy, tak typickými hlavně ve starších řadách pořadu, kdy se televize rozhodla raději je vypípat. 

Přitom když se seznámí trochu důkladněji s personálem, uvidí, že se v něm skrývá jistý potenciál. Jen ho rozhýbat k činům, ne jen pořád na něco čekat.

S interiérem mu zkouší pomoci architekt Tomáš Bernášek, který potvrdí, že mu to v restauraci také připadá bez myšlenky a bez ladu a skladu. Ale zároveň dá za pravdu majitelce, že některé kousky jsou opravdu cenné a krásné, jen je chce rozmístit tak, aby se z nich nestaly jen lapače prachu.

A kuchyni si vezme na paškál Pohlreich. Přinutí kuchaře, bývalého hokejového brankáře, aby si uvědomil svou cenu, zvlášť když vařit docela umí. Jen se „utápí“ v zajetých kolejích. „Měl bys mít trochu kuchařské arogance a vařit podle sebe, ne podle jídelního lístku. A lidi sem musí chodit na tebe,“ radí mu.

A kupodivu, když kuchař zkusí uvařit to, co ho baví, vyjde z toho pokrm, který je o sto procent lepší než to, co Šéf ochutnal při první návštěvě. Jen je ještě třeba naučit personál kuchyně, jak si poradit s aranžováním jídla na talíři, aby to bylo jednoduché a čisté a zároveň atraktivní pro hosta.

Souběžně s tím zorganizuje brigádu k vyčištění zanedbaných sklepů i exteriéru hotelu. Nakonec restaurace docela prokoukla, a když se Pohlreich po dvou měsících vrátil, ocenil i kuchyni, která začala vařit jednoduchá klasická česká jídla, která si na nic nehrají a která musí potěšit každého hosta.

Na celý díl můžete zpětně podívat na iPrima.

Autor:

Tipy na jaro


Nejčtenější

Takových talentů moc není, řekl o vítězce MasterChefa v Rozstřelu Forejt

Vítězka MasterChef Česko 2019 Kristína Nemčková a porotce soutěže Přemek Forejt...

„Čuměl jsem s otevřenou hubou, takových talentů jsem v životě moc neviděl,“ řekl k vítězství sedmnáctileté Kristíny...

Guru kutilů sám moc nekutil. Přemek Podlaha by se dožil 81 let

Přemek Podlaha ještě při aktivním natáčení

Guru zahrádkářů a kutilů Přemek Podlaha by se 13. června 2019 dožil 81. narozenin. Hodně se vyžíval na zahradě, na...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

New York Strip s rajčatovým salátem

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za honosně znějícím...

Kočka těžce pokousala ženu, strážníci zvíře dvě hodiny unavovali

Zranění způsobená kočkou poměrně hodně krvácela.

Velmi agresivní a vytrvalá byla kočka, která v opavském bytě zaútočila na ženu. Ta zvíře před časem našla a vzala si ho...

Zahrada s obřím jezírkem a automatickou závlahou, manželčin splněný sen

Pohled na celé jezírko, jehož rozloha je opravdu úctyhodná. Neztratilo by se...

Zahrada, kde si musíte připadat jako na dovolené. Vzrostlé stromy poskytují dostatečné soukromí i stín, jezírko s...

Další z rubriky

Netradiční hovězí steak z roštěné. Vyzkoušejte marinádu z jalovce a vodky

Klasické grilování hovězího si vystačí se solí a pepřem, ale pokud toužíte po...

Klasické grilování hovězího si vystačí se solí a pepřem, ale pokud toužíte po nových chutích, zkuste maso na chvíli...

Nesestavil bych stejné menu pro Harrachov, Prahu či Brno, říká šéfkuchař

Šéfkuchař Zdeněk Křížek

Šéfkuchař Zdeněk Křížek byl „zavedenou veličinou“ v malostranském hotelu Mandarin Oriental, kde se specializoval na...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

New York Strip s rajčatovým salátem

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za honosně znějícím...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz