Pondělí 6. dubna 2020, svátek má Vendula
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pondělí 6. dubna 2020 Vendula

Parodie na italský podnik. Pohlreich běsnil kvůli jídlu i otrávené obsluze

aktualizováno 
Zdeněk Pohlreich se ve svém pořadu 24 hodin do pekla a zpět vypravil do plzeňské rodinné pizzerie, která se řítí do záhuby. Majitel se jí nevěnuje a rodinní příslušníci, kteří tam pracují, vůbec nevědí, co si počít.

Zdeněk Pohlreich v přestrojení za seniora | foto: iPRIMA

Problémy se kupí. Na place pracuje dcera majitele, která sekla se školou, syn jakbysmet, jenom vypomáhá jako kuchař. Majitel-otec má pocit, že jim pomůže, když je zaměstná u sebe a dá jim šanci. Majitele navíc už pohostinství nebaví, a tak si vybavil dílnu, ve které modifikuje auta a motorky.

Fotogalerie

Přestože se restaurace profiluje jako pizzerie, připomíná jídelní lístek všehochuť, kde najdete všechno od pizzy přes rybu až po guláš nebo hamburger. A výsledek tomu odpovídá. Když přišel Šéf v přestrojení za seniora s „rodinou“ na návštěvu, čekala ho studená sprcha. „Tak to je parodie na pizzerii,“ myslí si.

První dojem: nezájem servisu. „Nikdo neřekne dobrý den, nikdo nás neuvedl na místo,“ popisuje Pohlreich. Práci servírky dcera pojímá tak, že bez zájmu odevzdá jídelní lístky. Přitom samotná restaurace sama o sobě nevypadá až tak zle.

Peklo začalo posléze. Nejenže čekal na jídlo víc než hodinu, ale vyzkoušel i obsluhu, která ho nevarovala, že si objednali podle starého jídelního lístku. Nepřišla ani zmínka o delší době přípravy. Navíc ho neskutečně popudilo, že obsluha nezná výslovnost italských pokrmů, které mají hostům doporučovat.

Když si objednal jako předkrm smažené cibulové kroužky, odhalilo se, jak se v restauraci hospodaří. Zmražené drahé polotovary. Následovala zmražená ryba, nechutná kaše, nejlevnější těstoviny, italské rizoto, které Itálii nevidělo ani dalekohledem. A když se Pohlreich odmaskoval, zjistil, že v rizotu chybí základní ingredience jako máslo a víno. „Jestli si myslíte, že se prošetříte k prosperitě, tak to se mýlíte,“ přidal svoje oblíbené heslo.

Odhalil, že v potenciálně perspektivní restauraci je největším problémem majitel, který nezvládá držet personál na uzdě a hlavně jako amatér neumí jasně určit, kam má restaurace směřovat. A „pluje v tom“ i mladý kuchař, který sice docela zná základní postupy, ale podobně jako ostatní osádka se veze v pohodlném středním proudu. Ne, že by se nesnažil. Tráví v restauraci hodně času, nahrazuje práci samotného majitele. Ale na vaření už mu nezbývá energie i invence a snaha se zdokonalovat. Takže si práci zjednodušuje.

Pekelný kamion nadchl celý personál

Podobně jako v některých předchozích dílech je důležité nakopnutí, které přiveze Pohlreichův pekelný kamion. Tam si personál může zkusit, jak by mohlo chutnat typické italské menu, které by dalo restauraci směr do budoucích let.

Mladé obsazení personálu jako by bylo ohromené tím, jak lze snadno uvařit autentické italské menu. Dokonce i mladá „otrávená“ dcera jako servírka si pod návalem obecného nadšení uvědomila, že pokud bude chtít dělat tuto profesi, musí se otáčet na place docela jinak a hlavně se umět chovat k hostům.

Když se však zpětně podíváme na internetové stránky podniku, realita je možná dohnala a udělali krok zpět. Na poledním menu musejí nabízet i pokrmy, na které budou chodit i lidé, kteří italské kuchyni až tolik neholdují. Najdete tam kulajdu, pikantní směs se zeleninou s hranolkami nebo hovězí guláš na pivě. Ale v zásadě každý den je v nabídce i něco z italské kuchyně. Nehledě na stálý lístek, který platí mimo obědový čas. Podle fotogalerie vypadají jídla dobře.

Celý pořad už teď můžete zhlédnout na iPrima.cz.

Autor:
  • Nejčtenější

Chleba podle čtenářů: nemusí být kvasový, i z droždí může být luxusní

Výzva, abyste posílali své pekařské výtvory, nám doslova zaplnila e-mailové schránky. Z toho je vidět, jak je tato...

Rohlíčky máme obzvláště vypečené, dokazují čtenáři svými příspěvky

Na naši výzvu, aby čtenáři posílali výsledky domácího pečení, zareagovalo mnoho čtenářů. Dělí se většinou na dvě...

Těžké začátky „branibor“ v Čechách. Zpočátku je dávali jenom prasatům

V krizi umí nasytit davy. Chutnaly už Inkům před osmi tisíci lety. Bramborami, dříve nazývanými „branibory“, ale Češi...

KVÍZ: Znáte nekrásnější zahrady světa? Seznamte se, jsou inspirativní

Milujete zeleň a procházky po krásných zahradách jsou pro vás čirou radostí? Přijměte pozvání na procházku po deseti...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Růst salátu a další zeleniny urychlíte v pařeništi. Výroba je snadná

Pokud si vyrobíte pařeniště, klidně ze starých prken a materiálu, co dům dal, můžete za pár týdnů sklízet vlastní salát...

Premium

KOMENTÁŘ: Po dvou měsících přijde rozvrat. Nečekejme na pomoc, konejme!

Karanténní prázdniny může ekonomika státu vydržet měsíc. Po dvouměsíčním výpadku už hrozí naprostý rozvrat výroby,...

Premium

Španělská nepoučitelnost. Proč zde koronavirus řádí jako v Itálii nebo Číně

Dlouhé týdny Španělé sledovali, co se děje v Číně, Íránu a Itálii. Ale nepoučili se. Laxní politici opakují stejné...

Premium

Storno přijde draho, Češi nechají cestovkám desetitisíce za ­propadlé zájezdy

Přijít o desítky tisíc za neuskutečněné zájezdy je problém, se kterým se potýká řada českých klientů cestovních...

  • Další z rubriky

Rohlíčky máme obzvláště vypečené, dokazují čtenáři svými příspěvky

Na naši výzvu, aby čtenáři posílali výsledky domácího pečení, zareagovalo mnoho čtenářů. Dělí se většinou na dvě...

Pleníme spíž: nenechte zásobu brambor zkazit. Uvařte šulánky

Bramborové šulánky jsou geniálně jednoduchým jídlem našich babiček, které můžete podávat ve sladké i slané verzi....

Premium

Mlčení až za hrob. Recepty českých klenotů znají jen vyvolení

Nikde se tím moc nechlubí, ale všichni jsou na to náležitě hrdí. Patří mezi několik vyvolených, kteří znají přísně...

Když nakoupíte zbytečně moc zeleniny, využijte ji na ratatouille

Ratatouille je zeleninové ragú, které je typickým francouzským pokrmem. Přitom toto národní jídlo patří k těm, který...

Otestováno: Jak vašim nejmenším chutnalo organické mléko a kaše Kendamil?
Otestováno: Jak vašim nejmenším chutnalo organické mléko a kaše Kendamil?

Dvacet testerek mělo možnost vyzkoušet organické kaše a mléka Kendamil. Ty jsou vyrobeny z kvalitního plnotučného mléka a obsahují důležité vitamíny a minerály, které děťátko potřebuje pro správný vývoj a růst. Jak v testu dopadly?

Česko patrně srazilo míru nakažlivosti viru na méně než polovinu

Model českých odborníků tvrdí, že v Česku se výrazně zpomalilo šíření viru SARS-CoV-2. Podle jejich údajů klesla...

Schillerová: Podpora OSVČ bude plošná, podmínka poklesu příjmů zmizí

Ministryně financí Alena Schillerová chystá po tlaku ze strany živnostníků výrazné zmírnění podmínek pro přiznání...

Služba kontroluje práci z domova. Jejímu výrobci lidé spílají

Koronavirus ji firmám vnutil, jenže mnohé firmy mají pocit, že kvůli práci z domova ztrácejí nad pracovní silou dohled....

Ornella Koktová je podruhé maminkou. Dítě dostalo severské jméno

Ornella Koktová (27) je dvojnásobnou maminkou. Po synovi Quentinovi (7) přivítali šťastní rodiče 1. dubna na svět...

Vznikne generace superšetřílků? Koronavirus možná změní návyky lidí

Pandemie COVID-19 by podle analytiků do budoucna mohla značně proměnit světovou ekonomiku. Lidé podle nich nejspíš...