Zbyly vám sklenice od okurek? Vyrobte si polici na nářadí skoro zadarmo

aktualizováno 
Hodinový manžel Jirka Houf přemýšlí, jak využít prázdné sklenice od okurek a zavařenin. Vyrobí si jednoduchý držák, ve kterém bude mít nářadí v dílně nebo domácnosti pěkně pohromadě a nic se už neztratí.

Držák na nářadí vyrobený ze starých sklenic od okurek | foto: Playtvak.cz

Připravte si kus spárovky, dřevěné profily na začištění hran a stahovací pásky, lidově nazývané eska pásky, které budou odpovídat průměru použitých sklenic. Nejdříve si upravte délku eska pásek.

Pásky jsou univerzální, takže po zkušebním utáhnutí kolem sklenice zjistíte, že konec nevzhledně přečnívá. „Navíc hrozí, že se o konec někdo může poranit, poškrábat,“ říká Hodinový manžel Jirka Houf. Proto si vyznačí ideální délku fixem, aby ji mohl zkrátit na vhodnou délku.

Fotogalerie

Navíc si označí fixem i bod proti šroubu. Do tohoto bude potřeba udělat do pásky otvor, jehož pomocí se páska přišroubuje k desce. Otvor můžete buď vyvrtat, nebo jen prostě proděravět hřebíkem.

Když máte takto připravené pásky, pusťte se do desky. Ohraňte ji lištami, které z boku přitlučte hřebíčky. Není třeba zabývat se řezáním pod úhlem 45 stupňů jako třeba při rámování obrazů, jde jen o čelní pohledovou plochu.

Pak už stačí jen provést konečnou vrchní úpravu. Je na každém, zda zvolí přírodní vzhled, nebo desku namoří či nabarví.

Jakmile barva zaschne, stačí už jen si na desce rozměřit, kam se umístí jednotlivé sklenice. Jde o to, aby vyčnívající nářadí mělo nad sebou dost prostoru a každý ví nejlépe sám, jaké nářadí má doma a v jakých délkách.

Eska pásku přivrtejte přes připravený otvor, přidejte sklenici a utáhněte. A držák na nářadí je připravený k montáži na stěnu. Je už na každém, zda ji připevní napevno do hmoždinek, nebo na háčky.

Podrobný postup sledujte na Playtvak.cz.

Autor:

Tipy na jaro


Nejčtenější

Takových talentů moc není, řekl o vítězce MasterChefa v Rozstřelu Forejt

Vítězka MasterChef Česko 2019 Kristína Nemčková a porotce soutěže Přemek Forejt...

„Čuměl jsem s otevřenou hubou, takových talentů jsem v životě moc neviděl,“ řekl k vítězství sedmnáctileté Kristíny...

Spousta Čechů ani neví, jak chutná dobrý kus masa, tvrdí Pohlreich

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Ačkoliv šéfkuchař Zdeněk Pohlreich tráví za oceánem i několik měsíců v roce, v USA by natrvalo žít nechtěl. Všechno,...

Guru kutilů sám moc nekutil. Přemek Podlaha by se dožil 81 let

Přemek Podlaha ještě při aktivním natáčení

Guru zahrádkářů a kutilů Přemek Podlaha by se 13. června 2019 dožil 81. narozenin. Hodně se vyžíval na zahradě, na...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

New York Strip s rajčatovým salátem

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za honosně znějícím...

Kočka těžce pokousala ženu, strážníci zvíře dvě hodiny unavovali

Zranění způsobená kočkou poměrně hodně krvácela.

Velmi agresivní a vytrvalá byla kočka, která v opavském bytě zaútočila na ženu. Ta zvíře před časem našla a vzala si ho...

Další z rubriky

Nepusťte zloděje do bytu. Balkon zamkněte, na okna nalepte fólie

Bezpečnostní fólie v sobě skrývá obrovské překvapení pro zloděje. Jakmile...

Najít příbytek vybílený zloději si jistě nepřeje nikdo. Z policejních statistik však vyplývá to, že až 95 % pachatelů...

Pohlreich předvedl tanec s quesadillou, připravil ji na grilu

Quesadilla s avokádovou salsou a zakysanou smetanou

Mexická quesadilla je jednoduchý tradiční pouliční pokrm. Ale když to má při vaření odsýpat a jednotlivé části přípravy...

Není kráva jako kráva. Špičkové české steaky běhají po farmách

Oponka je vnitřní sval na bránici s dlouhým vláknem.

Stejně jako zraje víno nebo whisky, tak i maso musí ke své křehkosti a kvalitě „dozrát“. Grilování sice není věda, ale...

Najdete na iDNES.cz