Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Pečený guláš bez míchání pro začátečníky: nejtěžší je nekontrolovat ho

Podle guláše se pozná hospoda. Kuchaři začátečníci by si na něm rádi pochutnali i doma, ale tak, aby to bylo bez práce a s jistotou výsledku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Homer _7

5. 1. 2012 21:36
Jak jsem narazil na "solamyl",

tak jsem tu prasárnu dál nečetl...

0 0
možnosti

Petrik73

6. 1. 2012 13:41
Re: Jak jsem narazil na

Solamyl, neboli bramborovou moučku (škrob) používaly již naše (pra)babičky. Co obsahuje škodlivého, že je to prasárna?

3 0
možnosti

orinka3

4. 1. 2012 17:31
vyzkoušela jsem kdysi

a už nikdy.  Není nad klasický, do druhého dne rozležený gulášek.

0 0
možnosti

mikik

3. 1. 2012 23:42
takova obezlicka

Tak tohle je takova ceska nahrada pomaleho hrnce. Nechci delat nikomu reklamu, takze si kdo chcete vygooglujte. Taky jsem ho kdysi objevil nahodou. Hledal jsem darek - vareni v pare - a skoncil jsem uplne na opacne strane. A je to skvely!!! Nahrazuje to takove pomalejsi vareni na stare plotne... Na gulase, perkelty apod uplne bozi...A hlavne vecer tam nahazite ingredience a rano je uvareno (s drobnymi vyjimkami) Proste parada!

1 0
možnosti

hlista

8. 1. 2012 10:13
Re: takova obezlicka

souhlas, pomalák máme už 4 roky a je to skvělá věcička, vaří sám ;-DR^

0 0
možnosti

persona-non-grata 2

3. 1. 2012 22:40
Pohlreich? To je diagnóza!

Jak říká Babica. Uvařte, vyzkoušejte a pak kritizujte. By mě zajímalo, kolik gulášogenerálů ví, že český guláš  se nepodobá maďarskému guláši, ale perkeltu :-/

2 0
možnosti

DlouhousekLihoslav

4. 1. 2012 0:38
Re: Pohlreich? To je diagnóza!

nevi, staci projit diskusi kde vykrikuji ze gulas se musi delat tak ci onak a mysli tim pouze tu smesnou ceskou mutaci ke knedliku ;-D

0 0
možnosti

COUFAL5

3. 1. 2012 21:40
Jak

může  být v receptu na pravý guláš kostka masoxu nebo jiné umělotiny? To je kuchařské umění? Zlámat o tebe vařečku. ;-D

3 0
možnosti

AAA2

3. 1. 2012 23:03
Re: Jak

jak se definuje "pravy gulas" ?

1 0
možnosti

Aklecram

3. 1. 2012 21:20
guláš bez míchání

Tenhle guláš vařím už dlouho a musím říct, že je skvělý, stejný recept používám i na zeleninový perkelt. Už jsem tím oblafla spoustu mlsných hub, které nevěřily, že se dá guláš udělat jednoduše a nad receptem ohrnovaly nos. Tenhle článek má sloužit hlavně těm co se bojí sporáku a vařečky. Navíc se kreativitě meze nekladou a solamyl se dávat nemusí (jinak necuckovatí, ani nedělá v guláši žádnou paseku) - na závěr lze zahustit vaším oblíbeným způsobem a nechat ještě cca 5 minut v troubě.  Nějak nechápu lidi co to ani neochutnali a už remcají, vsadila bych se, že kdyby to dostali v hospodě, tak poznají prd a ještě se budou olizovat ;-D

4 0
možnosti

DlouhousekLihoslav

3. 1. 2012 21:24
Re: guláš bez míchání

to je takova dnesni moda. jakmile nekdo v diskusi rekne ze to je babica tak se cejti jako desnej king.

tohle je ale obzvlast komicky priklad. protoze tihle superznalci se zrovna extremne ztrapnuji. cesky gulas, neboli to co tu vsude pozaduji a tvrdi ze jde o klasickou ci spravnou verzi, je ve zkutecnosti jen jednou z mnoha mutaci jidla ktere vzniklo v madarsku. a ktere napriklad konzistenci je vyrazne podobnejsi tomu troubovemu nevydusenemu nez ceskemu hustemu se sosikem ke knedlicku.

a taky si cenim ze se uvadi jidla pro zacatecniky. protoze ti kdyby videli x ruznych pohybu co pri tom maji delat, tak se na cele vareni vykaslou. takhle malymi kroky zjisti, ze to vlastne neboli a priste vyzkousi jiny recept, trebas narocnejsi.

1 0
možnosti

JirkaD

3. 1. 2012 20:15
Gulášek bez míchání

Manželka vaří podobný, nevím zda přísady jsou úplně stejné ale postup je hoodně podobný. Luxusní záležitost. Jen mohu doporučit. Kde ale našla recept, netuším...

0 0
možnosti

Rafaelou

3. 1. 2012 20:14
tohle s gulášem nemá nic společného....

Vařím guláš rád a vyzkoušel jsem kdysi i tenhle recept.Se skutečným gulášem to však nemá naprosto nic společného a pro ty co si chtějí usnadnit práci a myslí že tohle by mohlo být to pravé doporučuji guláš v konzervě.Je ještě snadnější a výsledek bude dokonce lepší.

0 0
možnosti

Pěkný Nick

3. 1. 2012 20:29
Re: tohle s gulášem nemá nic společného....

Ale pro ty mladé holky co se chtějí vdát to bude stačit. ;-D

1 0
možnosti

maxadan

3. 1. 2012 20:05
Glutamátový proužek?

Ví někdo, co to je?

Jinak dvě kostky bujónu z Vitany do kila hovězího - to je jako... jako... pomalovat stříbřenkou korunovační klenoty.

3 0
možnosti

Gustav Nečas

3. 1. 2012 20:12
Re: Glutamátový proužek?

Také jsem uvažoval o tom, co tím chtěl básník říci. Ale bude nejspíše jen "buzz word" (slovo které táhne) a hlavně je to poplatné módní vlně biopotravin.

0 0
možnosti

PIRÁT PIRÁT PIRÁT

3. 1. 2012 19:24
wtf

To nevypadá jako guláš nebo jo?8-o

1 0
možnosti

DlouhousekLihoslav

3. 1. 2012 19:32
Re: wtf

jaky gulas myslite, jsou stovky receptu a velmi se od sebe lisi

tohle vypada jako gulas jeden z mnoha ;-D ba podle konzistence je to vyrazne podobnejsi puvodnimu gulasi nez to co se pod nazvem gulas dela v cechach :)

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...

Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště

22. dubna 2024  10:42

Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...

Liška byla nejlepším přítelem člověka, dřív než domestikoval psy, tvrdí studie

22. dubna 2024

Lidé kdysi patrně chovali lišky jako domácí mazlíčky dávno předtím, než se na scéně objevili...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...