Diskuze
Pečený guláš bez míchání pro začátečníky: nejtěžší je nekontrolovat ho
Děkujeme za pochopení.
Homer _7
Jak jsem narazil na "solamyl",
tak jsem tu prasárnu dál nečetl...
Petrik73
Re: Jak jsem narazil na
Solamyl, neboli bramborovou moučku (škrob) používaly již naše (pra)babičky. Co obsahuje škodlivého, že je to prasárna?
orinka3
vyzkoušela jsem kdysi
a už nikdy. Není nad klasický, do druhého dne rozležený gulášek.
mikik
takova obezlicka
Tak tohle je takova ceska nahrada pomaleho hrnce. Nechci delat nikomu reklamu, takze si kdo chcete vygooglujte. Taky jsem ho kdysi objevil nahodou. Hledal jsem darek - vareni v pare - a skoncil jsem uplne na opacne strane. A je to skvely!!! Nahrazuje to takove pomalejsi vareni na stare plotne... Na gulase, perkelty apod uplne bozi...A hlavne vecer tam nahazite ingredience a rano je uvareno (s drobnymi vyjimkami) Proste parada!
hlista
Re: takova obezlicka
souhlas, pomalák máme už 4 roky a je to skvělá věcička, vaří sám
persona-non-grata 2
Pohlreich? To je diagnóza!
Jak říká Babica. Uvařte, vyzkoušejte a pak kritizujte. By mě zajímalo, kolik gulášogenerálů ví, že český guláš se nepodobá maďarskému guláši, ale perkeltu
DlouhousekLihoslav
Re: Pohlreich? To je diagnóza!
nevi, staci projit diskusi kde vykrikuji ze gulas se musi delat tak ci onak a mysli tim pouze tu smesnou ceskou mutaci ke knedliku
COUFAL5
Jak
může být v receptu na pravý guláš kostka masoxu nebo jiné umělotiny? To je kuchařské umění? Zlámat o tebe vařečku.
Aklecram
guláš bez míchání
Tenhle guláš vařím už dlouho a musím říct, že je skvělý, stejný recept používám i na zeleninový perkelt. Už jsem tím oblafla spoustu mlsných hub, které nevěřily, že se dá guláš udělat jednoduše a nad receptem ohrnovaly nos. Tenhle článek má sloužit hlavně těm co se bojí sporáku a vařečky. Navíc se kreativitě meze nekladou a solamyl se dávat nemusí (jinak necuckovatí, ani nedělá v guláši žádnou paseku) - na závěr lze zahustit vaším oblíbeným způsobem a nechat ještě cca 5 minut v troubě. Nějak nechápu lidi co to ani neochutnali a už remcají, vsadila bych se, že kdyby to dostali v hospodě, tak poznají prd a ještě se budou olizovat
DlouhousekLihoslav
Re: guláš bez míchání
to je takova dnesni moda. jakmile nekdo v diskusi rekne ze to je babica tak se cejti jako desnej king.
tohle je ale obzvlast komicky priklad. protoze tihle superznalci se zrovna extremne ztrapnuji. cesky gulas, neboli to co tu vsude pozaduji a tvrdi ze jde o klasickou ci spravnou verzi, je ve zkutecnosti jen jednou z mnoha mutaci jidla ktere vzniklo v madarsku. a ktere napriklad konzistenci je vyrazne podobnejsi tomu troubovemu nevydusenemu nez ceskemu hustemu se sosikem ke knedlicku.
a taky si cenim ze se uvadi jidla pro zacatecniky. protoze ti kdyby videli x ruznych pohybu co pri tom maji delat, tak se na cele vareni vykaslou. takhle malymi kroky zjisti, ze to vlastne neboli a priste vyzkousi jiny recept, trebas narocnejsi.
JirkaD
Gulášek bez míchání
Manželka vaří podobný, nevím zda přísady jsou úplně stejné ale postup je hoodně podobný. Luxusní záležitost. Jen mohu doporučit. Kde ale našla recept, netuším...
Rafaelou
tohle s gulášem nemá nic společného....
Vařím guláš rád a vyzkoušel jsem kdysi i tenhle recept.Se skutečným gulášem to však nemá naprosto nic společného a pro ty co si chtějí usnadnit práci a myslí že tohle by mohlo být to pravé doporučuji guláš v konzervě.Je ještě snadnější a výsledek bude dokonce lepší.
Pěkný Nick
Re: tohle s gulášem nemá nic společného....
Ale pro ty mladé holky co se chtějí vdát to bude stačit.
maxadan
Glutamátový proužek?
Ví někdo, co to je?
Jinak dvě kostky bujónu z Vitany do kila hovězího - to je jako... jako... pomalovat stříbřenkou korunovační klenoty.
Gustav Nečas
Re: Glutamátový proužek?
Také jsem uvažoval o tom, co tím chtěl básník říci. Ale bude nejspíše jen "buzz word" (slovo které táhne) a hlavně je to poplatné módní vlně biopotravin.
DlouhousekLihoslav
Re: wtf
jaky gulas myslite, jsou stovky receptu a velmi se od sebe lisi
tohle vypada jako gulas jeden z mnoha ba podle konzistence je to vyrazne podobnejsi puvodnimu gulasi nez to co se pod nazvem gulas dela v cechach :)
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu
Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících
V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....
Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni
Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...
Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště
Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...
Liška byla nejlepším přítelem člověka, dřív než domestikoval psy, tvrdí studie
Lidé kdysi patrně chovali lišky jako domácí mazlíčky dávno předtím, než se na scéně objevili...
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...