Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

aktualizováno 
Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými mandlemi a rozinkami okořeněná skořicí a vanilkou.

Tento recept je naprosto jednoduchý a osvěží každý závěr grilování, dokud ještě budou žhnout uhlíky dřevěného uhlí. Stačí vzít pár jablek zbavit je jádřince a odříznout z nich čepičku. Tím je první fáze přípravy hotová.

Fotogalerie

Pak je potřeba připravit náplň. Pohlreich si už předem namočil do vody rozinky, do mísy pak přidal sekané mandle a trošku skořice. „Pro zvýraznění chuti tam dám špetičku soli,“ prozrazuje svůj fígl.

Protože griloval v poměrně chladném počasí, máslo málo změklo, takže mu pomohl na pánvi na grilu. Ale vlastně tím zabil dvě mouchy jednou ranou. Vymazal si tak zároveň pánvičku, na které bude péct jablka.

Pak už jenom přidá kousek vanilkového lusku a celou směs promíchá a pak už jen jablka naplnil.

Pohlreich nacpe dovnitř, co se vejde, trochu ještě nahoru a přiklopí. Stačí jen nasázet na pánev a doplnit směsí na vršek jablek.

„Deset, maximálně patnáct minut a můžeme servírovat,“ radí kuchař. Před servírováním však jablka ještě polije troškou čerstvě rozpuštěného másla.

Celý díl si můžete zpětně přehrát v archivu iPrima.cz.

Autor:

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Pro odlehčení si dejte zapečený lilek s kozím sýrem a medem, radí šéf

Na jednu z půlek vyskládejte plátky rajčat a také je osolte.

VIDEO Maso vládne většině grilovaček u nás, ale i to se přejí. Naučte se víc počítat se zeleninou a...

Recepty v soutěži o grily: krásný roastbeef, ostrá křídla, žebra i špízy

Grilovaná vepřová žebra

V další víkendové části prezentace čtenářských receptů ukážeme inspiraci pro domácí grilovačky....

Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší

Aby byly pita placky hodně tvárné, je nejlepší zabalit je po vytažení z trouby...

VIDEO Pita chleba není žádný vysoký bochník, ze kterého se dají krájet krajíce. Zkuste ho ale při pečení...

Domácí housku na hambuger ničím nenahradíš. Vystřelí maso o patro výš

Domácí houska na hamburger bude vždycky chutnat lépe než průmyslová z...

VIDEO Dobrá houska je půl úspěchu hamburgru. Kdo nemá rád ty divné housky prodávané v řetězcích, které se...

Burgery, panenka i zelenina. Další várka příspěvků do grilovací soutěže

Hovězí hamburger s vlastními houskami

Nejnovější přispěvatelé do naší soutěže pokryli široké grilovací spektrum. Vedle burgerové klasika...

Pohlreich se těší na jarní grilování, steak si udělal alespoň v kuchyni

Hovězí steak s paprikou a žampiony.

VIDEO Přestože se Zdeněk Pohlreich věnoval v současné řadě Teď vaří šéf! zdravé lehké kuchyni, uznává, že...


Nejčtenější

Chtěla kocoura na mazlení, on na ni místo toho útočí. I na vnoučata

Ačkoliv působí jako agresor, podle Kláry kocour Mazlík ve skutečnosti jen...

Šestiletý kocour důchodkyně z Milevska se sice jmenuje Mazlík, ovšem jakémukoliv souznění se svým jménem se úspěšně...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou opustil. Další ho...

Cheesecake a Amuse-Bouche. Slova, která dala v Prostřeno zabrat

Karel Ondrka předváděl v pořadu Prostřeno! soutěžícího s Touretteovým syndromem.

Oblíbená série Prostřeno se vysílá již desátým rokem. V netradičním kulinářském pořadu se k plotně často staví i lidé,...

Správný párek by měl mít 30 % tučného masa, říká řezník Kšána

Párky jsou jednou z nejoblíbenějších uzenin u nás.

František Kšána mladší se stal prototypem úspěšného řezníka, který propaguje chovy tradičních českých plemen a dokáže...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Další z rubriky

Cheesecake a Amuse-Bouche. Slova, která dala v Prostřeno zabrat

Karel Ondrka předváděl v pořadu Prostřeno! soutěžícího s Touretteovým syndromem.

Oblíbená série Prostřeno se vysílá již desátým rokem. V netradičním kulinářském pořadu se k plotně často staví i lidé,...

Hrablo, lopata, fréza, háky na střechu. Boj se sněhovou nadílkou

Lopata na sníh: základní příslušenství, které u domu nesmí chybět.

Po delší době v Česku pořádně nasněžilo. Jak se s ním co nejsnadněji popasovat? Týká se to všech, kteří sníh potřebují...

Co letos chystají hvězdy pro vaši zahradu, domov, kondici i koníčky?

Horoskop pro vaši zahradu, dům, koníčky a kondici pro rok 2019

Každý životní přelom vyžaduje dvě věci: zhodnotit vše, co bylo, a naplánovat to, co bude. Pokud by se navíc ještě...

Najdete na iDNES.cz