Václavův quiche před porotou. Chuťově prošel, bohužel měl mokrý nedopečený spodek.
Autor: Česká televize
Lucie zvolila dětský motiv inspirovaný Mexikem a vyplatilo se.
Autor: Česká televize
Takto nesla Lucie své sušenkové dioráma před porotu.
Autor: Česká televize
Konečné rozhodování poroty následovalo po kreativní sušenkové výzvě.
Autor: Česká televize
Ačkoliv se Lucie stala pekařkou týdne, byla smutná, že se musí rozloučit právě s Václavem který ze soutěže v 5. kole vypadl.
Autor: Česká televize
Václavův sušenkový koncertní sál porotu sice nenadchl, sám byl ale se s vým výkonem docela spokojený.
Autor: Česká televize
Václav finišuje se svým sušenkovým dílkem, které Josef Maršálek označil za parodii.
Autor: Česká televize
Václav si i v sušenkové výzvě věřil, porota ovšem z jeho výkonu nijak nadšená nebyla.
Autor: Česká televize
Od perfekcionisty Zdeňka prý porotci také čekali víc.
Autor: Česká televize
Janino sušenkové dioráma pojaté jako životní leporelo.
Autor: Česká televize
Jana měla v pátém kole smůlu. Polovinu sušenek, které chladila venku na terase, jí sežral pes a musela je rychle péct znovu.
Autor: Česká televize
Lucie prý dětské motivy nemá ráda a doufá, že se to zlepší, až bude mít vlastní děti. Přesto sušenkovou výzvu zvládla skvěle.
Autor: Česká televize
Detail Luciina diorámatu
Autor: Česká televize
V jednoduchosti je krása, řekla si Markéta a spoléhala na dva druhy těsta, které se pečením přirozeně vybarví do celé palety odstínů.
Autor: Česká televize
Markétin sušenkový finiš v detailu.
Autor: Česká televize
Markéta vsadila na jednoduchost a porotce její čistá práce potěšila.
Autor: Česká televize
Sušenkový finiš podle Veroniky. Ta zaujala sušenkami s rozdrobeným černým čajem, který je zajímavě ochutí a příjemně křupe.
Autor: Česká televize
Sušenkový finiš v podání Martiny. Její sušenkový výjev porotu překvapil, to Martina umí.
Autor: Česká televize
Pečení francouzského slaného koláče má svá úskalí, například je potřeba ho nejprve předpéct. Keramické fazole zabrání, aby se přitom v těstě neudělaly bubliny.
Autor: Česká televize
Těsto na quiche je potřeba předpéci. Aby se v něm neudělaly bubliny, zatíží se třeba suchými fazolemi, případně se použíjí keramické jako měli k dispozici soutěžící.
Autor: Česká televize
Quiche s lososem podle Veroniky
Autor: Česká televize
Martina použila do quiche mimo jiné i fíky a pěkně ho nazdobila, porotu nadchl.
Autor: Česká televize
Ořechy, špenát, sýr. Quiche, který také vypadal skvěle.
Autor: Česká televize
Janě se podařilo hotový quiche při přesunu z plechu obrátit, tak z toho udělala přednost. Bylo jí sice do breku, ale zase aspoň bylo vidět, že spodek koláče je dobře upečený.
Autor: Česká televize
Markéta popisuje svou náplň do francouzského slaného koláče.
Autor: Česká televize
Quiche podle Markéty
Autor: Česká televize
Josef Maršálek varuje paní Zuzanu, že nemá rád nedopečené spodky plněných koláčů. Bohužel právě Zuzaně a Honzovi se nakonec nepovedlo quiche upéct podle jeho představ.
Autor: Česká televize
Takto se porota před každou výzvou postaví před soutěžící. Tu technickou dopředu neznají, takže mnozí pečou vybraný cukrářský výrobek poprvé v životě.
Autor: Česká televize
Příprava odpalovaného těsta dá zabrat i profesionálům, konstatují oba porotci. O to víc jsou na výkony soutěžících zvědaví.
Autor: Česká televize
Příprava odpalovaného těsta má svá úskalí, proto dá zabrat i profesionálům.
Autor: Česká televize
Hotové těsto se na plech stříká pomocí trubičky, musíte ovšem odhadnout správnou velikost. I tvar.
Autor: Česká televize
„Dvojky“ nastříkané na plech jako labutí hlavy a krk.
Autor: Česká televize
Lucie tahá své budoucí labutě z trouby.
Autor: Česká televize
Správně připravené odpalované těsto se při pečení krásně nafoukne, nesmíte ovšem otevírat troubu.
Autor: Česká televize
Korpusy na těla labutí je potřeba rozříznout.
Autor: Česká televize
Do rozkrojného tělíčka labutě patří dostatečné množství karamelu, krém totiž sám o sobě moc sladký není.
Autor: Česká televize
Ještě krém, přiklopit, vsadit krk s hlavou a pocukrovat...
Autor: Česká televize
Technickou výzvu hodnotí porotci anonymně, proto tomu tak bylo i u labutí z odpalovaného těsta.
Autor: Česká televize
Technickou výzvu hodnotí porotci anonymně, proto tomu tak bylo i u labutí z odpalovaného těsta.
Autor: Česká televize
Zdeňkovy labutě se silnějšími krky připomínaly porotě spíš dinosaury. Jinak je zvládnul skvěle.
Autor: Česká televize
Objekt, v němž se celé pekařské klání odehrává.
Autor: Česká televize