Neděle 26. června 2022, svátek má Adriana
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 26. června 2022 Adriana

VIDEO: Pec na sporák upeče pizzu skoro stejně rychle jako v restauraci

Problémem domácího pečení pizzy je (ne)výkonnost běžných elektrických trub, které obvykle dosahují teploty maximálně 250 °C. U profesionálních elektrických pizzatrub se obvykle pohybují do 450 °C, ty na dřevo lze vytopit až na 500 °C.

Z toho také pramení rozdíly v délce pečení. Zatímco doma bude kousek hotový zhruba za 12 minut, v restauraci je upečený po třech minutách. Zkrátit časové limity si klade za cíl malá přenosná pec na pizzu Pizzeria Pronto Stovetop Pizza Oven od společnosti Pizzacraft, která jeden koláč pizzy upeče za šest minut. To je výhodné v situaci, kdy na svou pizzu pozvete větší společnost, kterou potřebujete rychle nakrmit.

Přitom nemusíte být nervózní z toho, že každý kus pizzy bude z jinak vykynutého těsta. Než se upeče jedna, můžete už mít připravenou a nazdobenou další.

Přenosná pec na pizzu se jednoduše umístí na největší hořák plynového sporáku a měla by se předehřát během deseti až patnácti minut podle výkonu sporáku. To si můžete zkontrolovat na vestavěném termostatu.

Uvnitř je vybavena pizzakamenem, takže dno se rozehřívá pravidelně, shora se teplo šíří díky cirkulaci horkého vzduchu. Po vložení těsta se trouba uzavře a zhruba po šesti minutách je hotovo. Podívejte se na video, tam ji zhruba v polovině pečení pootočili, aby byla propečená rovnoměrně za všech stran.

Stolní pec na pizzu sice nedosahuje takových parametrů jako ta profesionální, která však stojí desetitisíce. Pec od Pizzacraftu se prodává za cenu kolem 145 dolarů (asi 3 500 korun).

Na trhu je víc pecí určených pro domácí pečení pizzy, G3 Ferrari, Clatronic, Tristar nebo Efbe-Schott. Všechny jsou elektrické, některé z nich vyloženě uvádějí, že jsou určené na rozehřívání zmražené pizzy. Pec od Pizzacraftu sází na plynový „pohon“, tím je na trhu vcelku výjimečná. Ale pozor: výrobce upozorňuje, že ji nelze použít na sklokeramické, ani indukční varné desky.

Autor:
  • Nejčtenější

Akce! iDNES Premium na 3 měsíce za 1 Kč a šance na 50 tisíc na paliva k tomu

Čtení na celé léto za jedinou korunu nabízí akční nabídka na vstup do iDNES Premium. Všichni noví uživatelé, kteří si...

Nenápadná amfora vám ohlídá závlahu rostlin. Za sucha i během dovolené

„Něco vám ukážu,“ zvala nás Lucie Lankašová ze spolku Kokoza do skleníku, kde kromě rostlin nešlo přehlédnout...

V pražské zoo uhynul oblíbený lachtan Meloun, syn proslulého Gastona

Ve dvaceti letech v pražské zoo uhynul lachtaní samec Meloun. O jeho smrti informoval na sociálních sítích ředitel zoo...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Se zahradou ve svahu si poradili, pomohla žula a staré sloupy z chmelnic

Soutěž Nemít s budováním zahrady žádné zkušenosti a před sebou pozemek v prudším svahu, to je výzva. „Byla to naše první...

Svéhlavá dcera měla na rekonstrukci svůj názor, šikovný taťka ji přesvědčil

Seriál Pořad Do montérek! na televizi Prima ukazuje nejen jak ušetřit na rekonstrukci domu, ale zajímavé vztahy mezi členy...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Šéf připravil se svým učitelem špízy s mandarinkou á la sedmdesátky

Minulost, to pro Zdeňka Pohlreicha zdaleka není jen vzpomínání na leckdy tristní natáčení Ano, šéfe! V posledním díle...

Nadané děti mají společné rysy. Rodiče to někdy nepoznají, říká expert Mensy

Premium Pouhá dvě promile populace – tedy jenom jeden člověk z pěti set – má IQ vyšší než 150. Zhruba každý padesátý má přes...

Cesta do Chorvatska 2022: Jak projet rozkopané Slovinsko a tankovat v Maďarsku

Premium Dobrá zpráva pro dovolenkáře mířící autem na Jadran. Cesta byla letos hladká, na nejrychlejší trase přes Vídeň, Graz...

Ekonomie hlouposti: počet hlupáků „v oběhu“ je vyšší, než si myslíte

Premium Hloupí lidé patří ekonomicky k nejnebezpečnějším. Za hloupé je třeba považovat ty, kteří škodí druhým i sobě samým. V...

  • Další z rubriky

Ohořelé dřevo ve zmrzlině a lívance na tálu. To je jiné letní grilování

Seriál Sezona grilování je tady, nad ohněm se dá kromě masa, ryb či zeleniny připravit i sladký dezert. Jak na heboučké...

Kečup, levné těstoviny a už se vařila Itálie, vzpomíná šéf v kuchyni Itala

Špičkový šéfkuchař Davide Lagomarsino, rodilý Ital, se v Praze usadil v roce 2008 po návratu z Austrálie. Italská...

Šéf připravil se svým učitelem špízy s mandarinkou á la sedmdesátky

Minulost, to pro Zdeňka Pohlreicha zdaleka není jen vzpomínání na leckdy tristní natáčení Ano, šéfe! V posledním díle...

Hovězí steak s koprovkou na grilu. Divili byste se, jak ta kombinace funguje

Seriál Rozžhavte grily, velí zlepšující se počasí. V letošní Grilovací akademii ukážeme některé méně obvyklé postupy a...

Aerolinky ruší tisíce prázdninových letů. Pilot vysvětluje proč

Tisíce zrušených letů, mnohahodinové fronty, vyčerpaný personál ostřelovaný výpověďmi. Současné letectví je v těžké...

Nadané děti mají společné rysy. Rodiče to někdy nepoznají, říká expert Mensy

Premium Pouhá dvě promile populace – tedy jenom jeden člověk z pěti set – má IQ vyšší než 150. Zhruba každý padesátý má přes...

Největší turistické lodě na světě vůbec nevyplují, jedna zamíří do šrotu

Největší turistická loď Global Dream z dílny německé společnosti MV Werften vůbec nevypluje a míří do šrotu, druhá je...

Kladivo na ruské dělostřelectvo. HIMARS se zapojil do bojů

Americký dělostřelecký systém HIMARS, po kterém Ukrajina volá už několik týdnů, byl konečně dopraven k bojujícím...

Někde bědují nad benzinem, jinde už hladoví. Zdražování pociťují lidé všude

To, že je všechno dražší a že pravděpodobně bude ještě o něco hůř, se rozhodně netýká jen Česka. Britský deník The...