náhledy
Do nálevu na svatojánský likér využijete zelené vlašské ořechy nasbírané nejlépe mezi sv. Janem a sv. Annou, tedy do 26. července.
Autor: Marek Bartoš pro Krásný venkov
Opravdu dobrá ořechovka si nezadá s oblíbeným fernetem, je to tedy pití spíše pro pány. Hotová chce nechat minimálně týden odležet a můžete ochutnávat.
Autor: Jiří Savinec
Do nálevu vložte kromě dalšího voňavého koření i svitek skořice, krásně se rozvoní.
Autor: Marek Bartoš pro Krásný venkov
Ořechy naložte do velké lahve, přilijte tuzemák a lahev dolijte po okraj rozvarem, aby ořechy byly ponořené. Měsíc až 6 týdnů nechte vše odležet.
Autor: Jiří Savinec,
Hotový macerát je krásně hnědý, sceďte ho přes plátýnko.
Autor: Jiří Savinec,
Po šesti týdnech slijte výluh přes plátno a vraťte zpět do lahve.
Autor: Marek Bartoš pro Krásný venkov
V rendlíku na plotně zalijte cukr vodou a vše provařte, dokud se cukr nerozpustí. Pak sirup zchlaďte.
Autor: Jiří Savinec,