Diskuse k článku

Michelinský šéfkuchař: učně na praxi neberu, vaření je často nebaví

Mladý kuchař Filip Šulc mapuje evropské michelinské restaurace tak, že v nich postupně absolvuje stáže, aby se přiučil pro svou budoucí profesní kariéru. V Praze se zastavil u šéfkuchaře české michelinské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise Oldřicha Sahajdáka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P60e82t16r 96V34e95s60e70l88ý 6321836199150

Tak jistě si to své obdivovatele najde. Já si nepotřebuji na nic hrát, ani nic dokazovat. Jsem šťastný u stolu kde je rodina, děti a doma s láskou uvařené klasické jídlo. Na návštěva "tohoto" bych neviděl žádnou přidanou hodnotu, nic co by mě lákalo ani co by mě obohatilo.

0/0
24.4.2016 6:52

K71a18r29e89l 72N35o65v29o21t19n41ý 4496670265255

Pěkné. Jen by mě docela zajímalo, kde bere motivaci k tomu být pořád na vrcholu kvality, stále se snažit o co nejlepší výsledky, když má pořád plno, a to hodně dopředu. Nemyslím to nijak zle či ironicky, jen si myslím, že motivace vzniká, když je nějaký cíl, a ten byl v této restauraci již dosažen.

0/0
20.4.2016 11:55

P37e48t83r 19S70p47a63t52z72i28e11r21e52r 7274472445404

tak třeba je motivací to, být stále na vrcholu...pokud by ji přestal mít tak spadne mezi ty ostatní a to nechce..takže dlouhodobý cíl je to, být stále nejlepší. :-)

0/0
20.4.2016 12:11

B88e82n 78P67a85v22k54a 1937193777511

splátka úvěrů? ;-D

+2/0
20.4.2016 13:35

P50e65t39r 18S79p33a32t15z23i23e71r51e29r 7444112875604

takto podle mne má vypadat správná restaurace. Do té klidně rád zajdu a nemám problém dát za jídlo tolik kolik chtějí. Jelikož vím, že se jedná o kvalitu a ne něco z friťáku za 30 kč. Ale samozřejmě, že to není na každodenní stravování. :-)

+5/0
20.4.2016 11:37

A81l47e80š 75J77a52v65ů87r57e39k 2242929880980

Máme pravidlo, že po třech dnech si každý musí vzít minimálně jeden den dovolené

*-----------------

fakt dovolené ?

+3/0
20.4.2016 10:57
Foto

D91a95v22i85d 43S19c30h87n30e22b34e30r68g46e63r 9435658963603

V gastronomii to funguje trošku jinak, jelikož se nedělají osmičky, ale jste v práci minimálně dvanáct až šestnáct hodin, proto se funguje krátkým dlouhým týdnem, my tomu teda říkáme volno, dovolená vypadá trošku jinak.

+1/0
20.4.2016 11:23

B71e56n 37P11a72v97k98a 1507593507181

Pěkný rozhovorR^

+3/0
20.4.2016 10:57
Foto

D38a25v23i30d 75S38c42h11n91e66b72e61r35g56e55r 9195158123543

Tak učni to je epizoda sama pro sebe, mě jich pod rukama prošlo více jak sto a dalo se říct tak o pěti max deseti že jednou budou schopni vařit a bavilo je to. A přitom jsem učně pouštěl ke všemu aby nedopadli jak já kdy naše pracovní náplň byla nadobí a loupání zeleniny, ale k té práci to patří a každý učeň by tím měl projít, ale ne že to bude náplň na celý první rok. Miloval jsem odpovědi na otázku proč jsi se šel učit kuchařem, odpovědi stylu "jsem blbej" "naši říkají že na nic jiného nemám" "nikde jinde by mě nechtěli" atd.. a ani šlo v tom člověku vzbudit zájem o tu práci tak že to pak bylo těžké, navíc chodit do práce na sedmou ráno, to byl člověk rád když mu z pěti učňů přisli dva.

+2/0
20.4.2016 10:25

Z90d41e62n31ě42k 71H90a32n24z86l 2928584795795

To jsou mega porce

+1/0
20.4.2016 9:18

M90i96l20a10n 91K17l31o41u73č39e87k 9204317809556

V takové restauraci je těch chodů třeba 11, pokud byste měl každou porci jako své oblíbené sloní ucho s hromadou hranolek, jistě byste jich 11 nesnědl.

+10/0
20.4.2016 9:50

P62a91v96e94l 67J19e54ř17á82b51e38k 7521242554187

Nám, co jsme zvyklí na "Stravu komisaře Rexe" - tj, houska ke salámem, těžko vysvětlíte, jak vypadá oběd, večeře s 11 chody.

Víc si ale představíme večeři s tlačenkou a tuctem piv, kterou si dáme s 11 Chody.

+3/0
20.4.2016 10:13

I42v86o 92M70a38r45h54o27u96l 6796222270116

Takže vy si dáte na večeři tlačenku a 12 piv a k tomu dalších 11 piv značky Chod? Celkem tedy 23 piv na večeři? Máte můj obdiv 8-o

+2/0
20.4.2016 10:58

I74v20o 21M90a45r69h31o88u96l 6896692340826

Takže vy si dáte na večeři tlačenku a 12 piv a k tomu dalších 11 piv značky Chod? Celkem tedy 23 piv na večeři? Máte můj obdiv 8-o

+1/0
20.4.2016 10:58

J24a68n 70K49r91a74l 8333415523944

a pak jde na jedno do hospy;-D

+1/0
20.4.2016 11:48

Z49d92e44n10ě45k 94H27a82n50z17l 2788954705605

Z rovna u mě by jste se spletl,ja sním všechno a hodně

+1/0
20.4.2016 11:30

P92e81t92r 66M21a52l26i67š86k24a 6761825761143

To je sice hezké, že jich je 11 ale dát 300 Kč za "umaštěný talíř"

0/0
21.4.2016 10:54

Najdete na iDNES.cz