náhledy
Používá se na větrníky, věnečky, gâteau St. Honoré neboli dort sv. Honoria, Paris–Brest, eclairs (eklérky), profiterolky.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Na těsto je potřeba jen máslo, vejce, mouka a mléko.
Autor: Shutterstock
Moučná kaše se míchá vařečkou na mírnějším ohni tak dlouho, až se hmota přestane chytat na dno, stěny nádoby i na vařečku a na dně nádoby se vytvoří bílý povlak, tzv. bílé dno.
Autor: Shutterstock
Těsto se pak cukrářským sáčkem s hladkou či řezanou trubičkou stříká do požadovaných tvarů na plechy vytřené tukem vyložené pečicím papírem.
Autor: Shutterstock
Na řezy či mraky se na pečicí papír roztírá do plochy.
Autor: Shutterstock
Cukrářský sáček k plnění
Autor: Shutterstock
Slaný věneček
Autor: Shutterstock