Neděle 26. ledna 2020, svátek má Zora
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 26. ledna 2020 Zora
Premium

Majonéza byl pro mě životní objev, říká úspěšná kuchařka z Vietnamu

Natali Šnicerová druhým rokem šéfuje vlastní restauraci Public Chilli v centru Prahy | foto:  Dan Materna, MAFRA

aktualizováno 
Kdysi učila Čechy zamilovat si polévku pho, teď je seznamuje s národními pokrmy z thajské, čínské, japonské a korejské kuchyně. Natali Šincerová se narodila ve Vietnamu, do Česka dorazila ve čtrnácti. Nejprve se prosadila jako kosmetička a později se vrhla na gastronomii, byť není vyučenou kuchařkou.

Osm let provozovala bistro Red Hot Chilli v Karlíně, pak rok cestovala po světě, aby načerpala novou inspiraci. V současnosti druhým rokem v centru Prahy šéfuje vlastní restauraci Public Chilli. Letos hodnotila také jídlo soutěžících v kuchařském pořadu MasterChef

Když jste do Česka v roce 1995 přijela, co vás tady nejvíc překvapilo?
Že tady máte v zimě tolik sněhu. Tehdy ho napadlo tolik, že na chodnících byly vyhrabané jen velmi úzké cestičky. Když jsme přiletěli do Prahy, přišlo mi to jako pohádka. Řeka, na kopci zámek, až později jsem se dozvěděla, že se jedná o hrad. Ale pak jsme nasedli na vlak a jeli jsme do Ostravy. Cestou jsem koukala z okýnka a to už mi jako pohádka nepřišlo. Bydleli jsme v obrovském paneláku. Bylo mi líto, že jsme nezůstali v Praze… 

Tento článek je součástí exkluzivního obsahu iDNES Premium.

První měsíc za 1 Kč, následně za 39 Kč měsíčně.
Členství je možné kdykoliv zrušit a je bez závazků.

Již máte premium? Přihlaste se

iDNES Premium

Staňte se členem a získejte navíc:

  • Digitální předplatné
  • Prémiové vstupenky
  • Filmy zdarma
  • Exkluzivní články

a mnoho další zábavy

Autor: Téma
  • Nejčtenější

Nejstarší hospody Česka najdete na Zlínsku, Ústecku i v Praze

Pivo se v nich čepovalo už před stovkami let a fungují dodnes. Chodívaly do nich osobnosti jako Mozart, magistr Kelly a...

Základem chodského koláče z kynutého těsta zdobeného merhováním je rum

Kynutý chodský koláč je zdobený, tedy merhovaný, tvarohem a navrch povidly i mákem. S nadsázkou se říká, že jeho...

Zima vrcholí a u vás už něco kvete? Podělte se o své fotografie

Na lednové či únorové květy sedmikrásek v trávníku jsme si už zvykli, zvlášť ve městech. S křehkými květy čemeřic a...

Vědci vybrali 30 našich nejvýznamnějších parků a zahrad z dob totality

Odborníci se poprvé v historii obsáhle zabývají parky a zahradami, které vznikly na českém území v období nacistické a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vyzkoušejte krátké praní ve studené vodě. Ochráníte planetu i oblečení

Experti testovali náplň prádla v rámci chladnějších i teplejších pracích programů. Měřili vyblednutí barev a uvolňování...

Premium

Do dvou let se ukáže neudržitelnost elektroaut, říká bývalý šéf Škoda Auto

Vadili jsme hlavně značce Volkswagen, když jsme postavili Octavii proti Golfu, říká v rozhovoru pro LN Vratislav...

Premium

Parkování zadarmo díky fíglu. Stačí si připlatit za vlastní espézetku

Češi parkující v centru Prahy na takzvaných modrých zónách zkoušejí fígl, jak nezaplatit za parkovné svého auta ani...

Premium

Proč vyhraje vodík. Vynálezce Tůma má o budoucnosti automobilů jasno

Už před dvaceti lety se projel vodíkovým autem, kterým chtějí Japonci na letošní olympiádě v Tokiu propagovat...

  • Další z rubriky
Premium

Kouzla v kuchyni. Pod pokličkou šéfkuchaře se skrývá všech pět chutí

Vaření z maximálně pěti surovin, spojení všech druhů chutí, neobvyklé kombinace inspirované pobytem v různých koutech...

Štrúdl podle rodinného receptu, ovšem listové těsto si musíte připravit sami

Jen dvě a půl hodiny času dostali účastníci televizní soutěže Peče celá země na přípravu štrúdlu z listového těsta....

Nejstarší hospody Česka najdete na Zlínsku, Ústecku i v Praze

Pivo se v nich čepovalo už před stovkami let a fungují dodnes. Chodívaly do nich osobnosti jako Mozart, magistr Kelly a...

Základem chodského koláče z kynutého těsta zdobeného merhováním je rum

Kynutý chodský koláč je zdobený, tedy merhovaný, tvarohem a navrch povidly i mákem. S nadsázkou se říká, že jeho...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz