náhledy
Když něco při pečení dojde, nemusíte hned běžet do obchodu.
Autor: Profimedia.cz
Bílý jogurt nahraďte zakysanou smetanou, podmáslím, řeckým nebo kokosovým jogurtem.
Autor: Jiří Benák, iDNES.cz
Kvalitní hořká čokoláda se pomalu rozehřívá a rychleji tuhne.
Autor: Archiv
Citronovou šťávu nahradíte jablečným octem.
Autor: Esence
Granko nahradíte hořkým kakaem smíchaným s moučkovým cukrem.
Autor: Nestlé
Hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3) neboli jedlá soda (soda bicarbona) je bílý prášek rozpustný ve vodě za vzniku roztoku se zásaditým pH. Hydrogenuhličitan sodný se používá jako součást kypřicích prášků do pečiva.
Autor: Michal Šula, MAFRA
Kypřicí prášek do pečiva jsme obvykle zvyklí kupovat v malých baleních. U mnohých receptů je to velmi důležitá ingredience.
Autor: Tereza Tancerová, iDNES.cz