Milovníci dobrého jídla mají nový web. Už nezmeškají žádnou akci

aktualizováno 
Nový gastronomický rozcestník se jmenuje Gastronaut. Jeho nejsilnější stránkou je kalendář akcí, které mají cokoliv společného s jídlem.

Titulní strana webu Gastronaut | foto: www.gastronaut.cz

Gastronaut chce být vlastně diářem, který shromažďuje na jednom místě komplexní přehled veškerých pořádaných gastronomických aktivit. "Spousta zajímavých akcí nám utekla jen proto, že jsme na ně zapomněli, špatně jsme si naplánovali čas anebo jsme o nich prostě ani nevěděli. Tak vznikla myšlenka vytvořit diář, kam by se vešla spousta poznámek pro plánování volného času, jídla a gastronomických akcí," říká Martina Boledovičová, která projekt vymyslela.

Ve formuláři zatrhnete akci, kterou hledáte.

Ve formuláři zatrhnete akci, kterou hledáte.

"Inspiroval nás australský diář s kontakty na prodejce zeleniny a s odkazy na sezonní suroviny. Začali jsme vymýšlet podobný, ale přizpůsobený našim podmínkám, a postupně ho vylepšovali. Jako nejzajímavější nám přišlo mít tam spoustu prostoru pro plánování volného času a informace o pořádaných gastronomických akcích, které by plánování usnadnily," prozrazuje inspiraci.

Gastronaut si neklade za cíl konkurovat už zavedeným webům jako jsou Scuk, Cuketka, Bio-bedýnky či Biospotřebitel. Naopak je uvádí ve svém rozcestníku, i když odkazů tu zatím není mnoho. Stejně tak je ve stavu zrodu a postupného doplňování i sekce receptů, nemůže proto soupeřit s letitými zavedenými on-line kuchařkami.

Gastronaut se ale snaží na sobě pracovat, proto je otevřený čtenářským nápadům a příspěvkům. Po registraci můžete sami posílat zajímavé tipy, ať už na recepty, weby či akce, o kterých ještě redakce neví.

Autor:
Témata: Vaření, Zelenina
  • Nejčtenější

Tragédie v přírodě. Žirafa usmrtila své mládě při obraně před lvicí

Scénu nafotil jihoafrický fotograf Mike Dexter, který zároveň působí jako průvodce v přírodních parcích. Žirafa se...

Premium

Kouzlil u Horníčka, Hlaváčové zničil kytku. Teď zametám, říká Větvička

Přestože Václav Větvička už překročil osmdesátku, denně dojíždí do zámeckého parku ve Štiříně, který deset let vedl....

Musíme se vrátit k přírodě a pěstovat potraviny pro obživu, říká Cílek

Výkyvy počasí jsou v posledních letech stále častější a rady si s tím nevědí ani přední odborníci celého světa. Podle...

Jak připravíte svatomartinskou husu s chlupatými knedlíky a zelím

Pečená husa, chlupatý knedlík a zelí je jako kombinace naprostá klasika. Když se k tomu přidá tradiční podzimní ovoce,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Lapinkoira je věčně usměvavý přizpůsobivý pes, dodnes pase stáda sobů

Lapinkoira, netradiční finské plemeno s krkolomným názvem, se v Česku začíná těšit oblibě. Mezi chovateli a majiteli...

Premium

Konzumace jídla několikrát denně je klišé, tvrdí výživový poradce Fořt

Napsal více než dvacet knih o zdravém životním stylu a boji s obezitou. Petr Fořt tvrdí, že žádný obecně platný návod...

Premium

Test celoročních pneumatik. Jak si vedou za sucha, za mokra a na sněhu

K celoročním pneumatikám výrobci přistupovali po dlouhá léta macešsky. Konečně se však vrátily do jejich přízně....

Premium

Pes celý život čeká na to, až ho někdo sprdne, říká veterinář

Do své ordinace v centru Prahy dochází den co den už 22 let, aby znovu na nohy postavil čtyřnohé domácí mazlíčky. „I...

  • Další z rubriky

Vypadá jako včela, je to kudlanka. Nově objevený druh straší predátory

Zcela nový druh kudlanky nábožné objevili vědci v Amazonii. Má dokonalé mimikry: zbarvením, tělesnou stavbou i pohyby...

Recept na domácí ovocný ocet ze zbytků. Pomáhá s trávením i léčí

Jídlo vám ochutí každý ocet, ale k terapii se používá pouze ten ovocný. Největší zdravotní efekt má ocet jablečný,...

VIDEO: Kimči nejen pro vegany. Prostá dokonalost nadupaná vitaminy

Kimči je korejská národní obdoba obyčejného českého kysaného zelí. Přes zimu se ho vyplatí zařadit do jídelníčku, tolik...

OBRAZEM: Vylovili Horusický rybník, aby kapři byli na Vánoce na stole

Podzim je sezonou nejen pro myslivce, ale i pro rybáře. Jak to vypadalo, když se na konci října lovil Horusický rybník,...

BIOMEDICA spol.s.r.o.
TECHNOLOG VÝROBY PEVNÝCH FOREM

BIOMEDICA spol.s.r.o.
Praha, Středočeský kraj
nabízený plat: 30 000 - 50 000 Kč

Najdete na iDNES.cz