Diskuse k článku

VIDEO: Podívejte se, jak vařit, abyste dostali michelinskou hvězdu

Ve středu bylo v kuchyni restaurace Alcron dusno. Měla dorazit zpráva, zda restaurace a její šéfkuchař Roman Paulus obhájila už potřetí svou michelinskou hvězdičku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P89e43t60r 28Z89d40e85n83ě87k 2714779554

Kostka ve skluzu - ROFL!!

+3/−1
19.3.2014 20:58

R52o83m57a84n32a 85S30c60h54n58e17i19d94e71r68o52v34á 7215286943297

Mám ráda vysokou gastronomii, jednou za čas Jinak si dám raději poctivou rajskou z domácích rajčat, nebo cokoli, co chutná a ještě se toho člověk nají...

+1/0
19.3.2014 14:48

P39a98v25e40l 63O80d32r94a95z34i94l 6984899327340

Tady je zase tolik malých lidí... nikdo vám vaše buřty a hambáče nebere, šašci, klidně se jimi udavte.

8-o

+2/−6
19.3.2014 10:50

T50o43m58a59s 83D49r45a84j52s19a93j68t27l 9409627598590

Burty a hambace si strc nekam! Ovsem tam si strc i ty pinzetou nabirane sragory. Davam prednost poctive kvalitni ceske kuchyni!

+3/0
20.3.2014 10:37

J60a48n 22H84e42l53l67e15r 9978655576

A co si pod tím, Kefalín, představujete? Ono totiž představy o tom, co je "poctivá", "kvalitní", "česká" kuchyně se jaksi často rozcházejí ... zejména pak s realitou :-)

0/0
20.3.2014 13:29

M34a22r19e15k 48Š43i12m90o62n 2674207788938

Mě prostě přijde divný dát 20 gramů masa a tři hrášky na talíř velkej jak víko od popelnice.

+17/0
18.3.2014 23:31

J23a71n 31P68e22c14h 6637429736446

pamatuju, jak jsem byl cca před pěti lety v Alcronu na brunch... no a od té doby miluju brunch... i když už jsem tam nikdy nebyl, tak ten pocit výborného jídla a pití ve mě zůstane... díky všem, co dělají dobrou gastronomii (a to i přes to, že je to někdy snobina)

+3/0
18.3.2014 21:46
Foto

M47a50t20e49s 17F89m 2899533852834

To je humus a kdo to jí? Lidi vzpamatujte se......

+1/−4
18.3.2014 19:12

J86a60n 40N98o88v29o83t38n71ý 2964906495680

Nesmyslná snobařina - navíc drahá, hladová a způsobující akorát nadýmání a prdy (extrémními a pro trávení neslučitelnými kombinacemi ingrediencí). Kromě toho je to trochu stresující praxe  (zažil jsem párkrát v 6 hvězdičkových hotelech) , člověk je pozvaný na super oběd, dostane po čtvrthodině 1 nazdobené rajče, pak 10 minut nic, pak dostane lžici jakési michelin pomazánky (s hektarem prázdného talíře) , dalších 10 min 1 kopeček rýže s čímsi a tak to jde dál. Bylo to například v Taipei. Dát si vedle talíř nudlí ze zeleninou (za dvacetinu ceny) by bylo 1000x lepší ... ale hostitelé ...

+9/−3
18.3.2014 13:28

M27a70r69e32k 98Š92i92m11o24n 2594767718638

Smyslem těhle bláznivin je ochutnávání, ne jezení. Ale tím se to z jídla mění na určitou formu zážitku, který ale nemusí bavit každého. A mnohé přímo nudí. Prostě se na to nelze koukat jako na oběd o přestávce na šichtě.

+4/0
19.3.2014 1:17

P38a92v93e10l 71O24d34r94a17z61i41l 6314799917300

Co je stresujícího na tom si jídlo v klidu vychutnat? Stresující je naházet do sebe guláš se šestima v závodce během deseti minut.

+1/−1
19.3.2014 10:40

R35a70d76o53m96í80r 92K78r47u67p90i60č92k81a 9714112620375

Z primitivovu v techto diskuzich odsuzujicich neco, co nikdy nezkusili, me nikdy neprestane byt smutno.

+2/−3
18.3.2014 12:46

J34a89n 89N43o70v35o76t25n73ý 2204186375100

Možná to odsuzují právě proto že to zkusili. Ještě horší jsou primitivové, kteří předpokládají že všichni musí jejich názor chválit jinak jsou hloupí anebo o tom nic neví ;-)

+8/0
18.3.2014 14:13

P28a10v71e74l 53O82d32r73a82z45i24l 6564429797620

Je sympatické, že se umíte na sebe podívat i kriticky.R^

0/−5
19.3.2014 10:41

J41i22ř45í 60S77t93e54j11s40k91a98l 8502769818173

Tuším, že se nejednalo o sebekrtiku. Všeho s mírou.

0/0
20.3.2014 10:00

R82a69d19o67m71í59r 31K16r27u28p40i62č51k54a 9754862380545

Velice pochybuju, ze clovek, ktery tu tvrdi, ze z takove restaurace clovek odchazi hladovy, to nekdy zkusil. Nikde jsem se nikdy tak neprejedl jako prave v techto opravdu dobrych restauracich. Chody jsou sice relativne male, ale je jich mraky a chutna to vyborne.

0/0
19.3.2014 14:24
Foto

M23i82l61a73n 57S58o15u73š97e40k 9826547411552

Ale ano, tohle je naprosto v pořádku... Je to stejné jako třeba s auty, většina jezdí ve škodovkách a najednou ejhle Porsche.... Nebo třeba s vínem, proč proboha někdo koupí láhev vína za třeba 10.000, když to stejně jen vypije... 

Gratuluju k obhajobě hvězdy a nenechte se znechutit gulášovými diskutéry, co prostě jen nechtějí mít hlad, tak něco snědí.

+3/−1
18.3.2014 11:49

B91o75h62d53a46n 74M17a12r20e15k 5275426477414

V podstatě jsem taky buran, ale když je někdo ve svém oboru špička a je to můj krajan, tak má moje uznání. Tady spousta lidí odsuzuje něco čemu nerozumí a nebo závidí, poněvadž na to nemají vergle.

Třeba kdyby kluci hráli fotbal nebo hokej, tak by to na tomhle fóru vypadalo jinak :-(

+3/−1
18.3.2014 11:33

M13i56c63h15a69l 95N62a97c54h18t21m60a61n97n 8617892337710

Tady je sraz socialistů či co? Co je vám do toho kdo co jí a za kolik? Mě nestačí přecházet oči.

0/−6
18.3.2014 9:32

O85n83d69ř75e91j 32K49u62d46r20n72a 9556557255208

Vy chcete zakazovat diskuze jak za toho komunismu ?

+2/−1
18.3.2014 9:56

M72i70c51h76a77l 83N44a91c93h30t53m41a85n22n 8197502307810

Proč mi podsouváte něco, co jsem vůbec neřekl?

0/0
19.3.2014 11:17

I55v55a63n71a 36V63e41s64e16l59á 2511353989615

no jeste ze se mame kde najist ... at zije "Kostka ve skluzu" ... taky mi to hned evokovalo ...

+11/0
17.3.2014 23:12

K95a49r88o37l19í22n54a 86P50o90s75p55í47c89h63a50l36o69v52á 6736101689566

A mohla bych ten talíř nakonec vylízat? Mě by byla škoda nechat 80% porce neseškrábané na talíři. :-)

+13/0
17.3.2014 22:19

R11o43m87a44n23a 76S84c49h68n30e91i45d45e33r81o41v17á 7365676143717

;-D

+1/0
19.3.2014 14:46

P94e80t25r 51K10o65r32b81é81l35y60i 3377928864929

Mám neobytný pocit, že více než o samotné jídlo se jedná o marketig doprovázený moudry kuchtíka dané restaurace, kde nejde se to tam najíst, ale být tam viděn.

Prostě jde o skupinu lidí, kteří místo kostela mají zkrátka jiný svatostánek.

Pro mne je jídlo běžně upravené jen prostředkem k doplnění chybějící energie,

+8/−2
17.3.2014 21:11

M31i76c41h19a65l 50N17a34c55h54t28m27a54n37n 8447462427630

No, a pro jiné je to gastronomický zážitek. Stejně jako někomu stačí koukat na Kameňák s tím, že se zrelaxuje a zasměje, a jiný radši zajde do divadla moderní operu.

+3/−2
18.3.2014 9:30

M83a15r62t71i92n 22F21r62a66n85t93i40š17e52k 7455870203395

a nebylo by něco mezi těmito extrémy? třeba Verdi, nebo Apocalyptica...:-)

+2/0
18.3.2014 19:24

2932571485302

Ty rafinovaně ušpiněné talíře tím načinčaným nic, to je jídlo?

+16/−2
17.3.2014 17:11

S87t55a69n96i81s48l76a54v 47H87a28v72r18a81n 1401585835295

R^

+2/0
18.3.2014 8:58

P97e12t82r 30M39i24c46h74n80a 8665276142521

Pánové, já mám z dobrého jídla Michelinskou pneu.

+13/0
17.3.2014 16:48

E83v25z62e26n 16S12o95u39k72u85p 1227474166228

Tak nevím, jestli to má ještě něco společného s vařením.........

+5/−1
15.3.2014 19:25

P44a43v63e56l 61O55b74d59r46ž46á66l25e54k 6596174668192

Záleží, co očekáváte od návštěvy restaurace ...

a) najíst se, zaplnit v rozumném čase žaludek potravou ze které pak tělo žije

b) užít si neobvyklé chutě v mnoha malých chodech v průběhu několika hodin

článek popisuje restauraci, kam se chodí za druhým z cílů.

+3/0
15.3.2014 21:44

E36v42z45e43n 57S54o64u33k55u87p 1887354256708

No dříve se chodilo do restaurace najíst, ale pravda, že v dnešní době hojnosti se až zase tak moc kvůli nasycení do resturací nechodí....

+5/0
15.3.2014 21:47

M82a33r11e11k 40Š27i20m65o58n 2774347788268

Njn, my co jsme zvyklí na jídelnu u plynárny... :-)

+1/0
19.3.2014 1:19

P59a90v57e45l 32O15d76r85a15z69i78l 6864889977320

Ano, dříve byly degustační hody spíše na zámcích, nikoliv v hospodách, to je pravda.

0/0
19.3.2014 17:55
Foto

M15a67t84e33s 30F75m 2839903522584

Nemá to si piš...

0/0
18.3.2014 19:14

V75i48k97t70o82r 67K18l78o38u15č42e97k 7519650298484

Po 5-ti chodovém obědě v restauraci Bonté jsem přemýšlel kam se půjdu najíst.

+21/−2
14.3.2014 14:09

P83e76t63r 32V24i51n29t87r59l90í91k 3116574491

vysvětlujte Čechům, proč jíst zdravě, zážitkově, kvalitně, nebo vytříbeně, když můžou jíst nezdravě, zdánlivě levně a nechutně... :-P potom jsou úvahy o tom, že jeden chod není dle mylných představ třeba zdejších diskutujících přes celý talíř, nejlépe kopec

+1/−15
14.3.2014 13:48
Foto

V74l98a14d86i56m65í77r 25V31o11l70k18o 6590922887179

nemusím se přecpat, abych se z restaurace valil, ale odejít hladov a nechat tam přes talíř, ne-li více, považuji také za snobskou zhovadilost;-)

+20/0
14.3.2014 19:26

P25a29v14e80l 90T16u36l30a43c33h 8292205201906

Nevíte o čem mluvíte....

+1/−8
15.3.2014 16:24
Foto

V75l17a30d88i39m42í92r 64V18o62l70k68o 6550622617169

možné to je....zažil jsem jen dvakrát....možná je to jinde jiné;-) V mém případě nebylo

+7/−1
15.3.2014 23:19

P91a35v97e51l 75O72d95r76a57z68i71l 6834529337460

Jakože jste šel do drahé restaurace, dal si tam předkrm a pak jste odcházel hladový?

To je divné, že?

0/−3
19.3.2014 10:43
Foto

V66l14a39d35i62m87í69r 62V56o23l60k20o 6500192327609

vy jste tam se mnou byl?;-)

+3/0
19.3.2014 14:23

P73a67v37e41l 93O22d67r25a13z20i52l 6414709697190

Tak výše to popisujete docela podrobně.

0/−2
19.3.2014 14:39

2222841265142

Vy znáte jen tyhle dva extrémy? To je mi vás líto.

+4/0
17.3.2014 17:13

P64a25v36e97l 27D31r71o51t38á25r 7613544669354

Petře, dopouštíš se kvaziargumentu "falešné dilema". Přece neexistují jen 2 varianty, a sice "buď hambáč, nebo michelin". Mezi těmito dvěma extrémy jsou mraky variant. Dá se najít zdravě, kvalitně a se zážitkem, a nemusí to přitom stát 3 tisíce za jednoho.

0/0
19.3.2014 16:51

P17e97t25r 24V90i52n54t45r24l32í51k 3446384911

to jistě ne, ani jsem to nenapsal, ale není to důvod zavrhnout i tyto restaurace ne ?

0/−1
19.3.2014 17:10

P85e14t47r 34N34o15v66á44k 1475691199198

Když tady čtu tak ty příspěvku, tak je mi trochu smutno... U většiny lidí je stále hlavním kritériem co nejvíce se nažrat (ano nažrat, ne si vychutnat výborné jídlo) za co nejméně peněz.

Udivujete se nad velikostmi porcí? Patrně jste nikdy v takové restauraci nebyli. Tam nedostanete polévku a jeden velký hlavní chod. Ale těch chodů je několik a z toho se určitě najíte. Navíc v takovýchto restauracích nejde o to, se co nejvíc přežrat, ale o to, si vychutnat výborná jídla. Nejlépe v nějakém degustačním menu, kde těch chodů může být třeba 5. A podle počtu chodů se odvijí velikosti porcí. Taky záleží jestli se jednalo o předkrm nebo hlavní chod, dezert apod :-)

+6/−6
14.3.2014 12:22

V31i69k39t10o50r 65K84l15o62u71č93e96k 7929730588284

Největší chyba byla jít do této restaurace hladový.

+13/−1
14.3.2014 14:13

L11i14b55a 82R91u79s65n33á76k 2370304615671

Největší chyba je tam chodit vůbec. Tedo pokud zrovna nemám tolik peněz, že skutečně už nevím co s nima.

+6/−2
14.3.2014 23:30

Najdete na iDNES.cz