VIDEO: Podívejte se, jak vařit, abyste dostali michelinskou hvězdu

  9:22aktualizováno  9:22
Ve středu bylo v kuchyni restaurace Alcron dusno. Měla dorazit zpráva, zda restaurace a její šéfkuchař Roman Paulus obhájila už potřetí svou michelinskou hvězdičku.

O to větší ulehčení nastalo, když ta dobrá zpráva dorazila. Šéfkuchař Roman Paulus napětí unikl na rodinnou lyžovačku kamsi do Alp, takže se všechna nervozita soustředila na jeho zástupce Pavla Býčka. 

Luxusní večeře

Na Raketa.cz najdete slevy do restaurací, kde vás královsky pohostí. Dejte si výborné pečené koleno, šťavnatý steak nebo sushi.

"Že bychom to čekali, to říct nemohu, to je něco, co nedá spočítat jako když někdo doběhne maraton v perfektním čase. Tady jde o subjektivní hodnocení více lidí, které je vždycky ošidné," popisuje své pocity mladý kuchař, jehož funkce se oficiálně nazývá sous chef. "Ale čekali jsme s napětím, osobně jsem z toho poslední noci skoro nespal a myslím, že na klukách to bylo taky trošku vidět," přiznává.

Šéfkuchař hotelu Radisson SAS Alcron Roman Paulus

Šéfkuchař hotelu Radisson SAS Alcron Roman Paulus

Letos se mluvilo o tom, že do hodnocení se dostanou změny vyvolené novým vedením. Že nikdo nemá nic jisté a nikdo neví, jaká kritéria a měřítka hodnocení michelinští komisaři letos nastaví. Předem už bylo jasné, že jich letos navštívilo Českou republiku daleko víc než v předchozích letech.

A stalo by se vůbec něco, kdyby podnik svou hvězdu neobhájil? "Stalo a nestalo. My každý den bereme jako novou výzvu, každý detail musí být během dne perfektní. Představte si, že jste za rok odevzdali nějakou práci a to ocenění představuje odměnu, které jste věnovali rok svého života. A ne jen vy, ale i celý tým. A kdyby se to nepovedlo, asi bychom byli smutní," přiznává i za své kolegy Pavel Býček.

Na dlouhé rozjímání a dojímání však není čas, kuchyně se chystá na večerní směnu, kdy ji čeká několik desítek objednaných strávníků.

Jak to vypadalo v kuchyni Alcron během středeční běžné šichty se podívejte na našem videu pořízeném z pohledu kuchaře.

Autor:

Nejčtenější

Jedovatá zmije. Pokud vás uštkne, nepanikařte a nezaškrcujte, radí znalec

Zmije obecná (Vipera berus)

Už je to tu zase. Lidé si stěžují, že se zmije přemnožily a jsou letos nebezpečnější než kdy dřív. Ale je to hloupost,...

Zatočte se škůdci na zahradě. Poradíme, jak se zbavit mšic či padlí

S mšicemi si nejlíp poradí slunéčko sedmitečné.

Vrcholící léto je pro nejrůznější zahradní škůdce ráj. Na zahradě vám může řádit třeba krtek, ve skleníku molice či...

OBRAZEM: Houby sbírají naši čtenáři i v Americe, v Česku je vozí kolečkem

Vaše houbařské úlovky nadále plní naše e-mailové schránky. Proto jsme se...

Vaše houbařské úlovky nadále plní naše e-mailové schránky. Proto jsme se rozhodli podělit se o novou várku vašich...

Kopr vonný voní, chutná a umí léčit. Vypěstujete si ho doma

Zdánlivě obyčejný kopr pomáhá s trávením a umí i léčit.

Kopře, je mi díky tobě dobře, dalo by se říci. Nebýt kopru, byla by česká kuchyně ochuzena o jednu z nejoblíbenějších...

OBRAZEM: Houbová smršť od Brd přes Vysočinu až po Ostravsko

V pátek jsme vás vyzvali, ať posíláte obrázky vašich houbařských úlovků. Vaše...

V pátek jsme vás vyzvali, ať posíláte obrázky vašich houbařských úlovků. Vaše dokumentace ukazuje, že podzimní sezona...

Další z rubriky

Zatočte se škůdci na zahradě. Poradíme, jak se zbavit mšic či padlí

S mšicemi si nejlíp poradí slunéčko sedmitečné.

Vrcholící léto je pro nejrůznější zahradní škůdce ráj. Na zahradě vám může řádit třeba krtek, ve skleníku molice či...

Česko má bronz z mistrovství ve výrobě sushi. Kuchař ho servíroval i na skle

Talíř s edomao sushi

Richard Tomáš z pražské restaurace Yamato obsadil v japonském Tokiu třetí místo na mistrovství světa ve výrobě sushi....

Urodily se cukety? Připravte si pyré do zásoby nebo se pstruhem

Pyré z cukety si dokonce můžete zmrazit, v mrazáku vydrží celou zimu. A třeba...

Zelenina, na první pohled vzdáleně podobná okurce, avšak odlišné chuti, má nízkou kalorickou hodnotu a je vhodná při...

Můj syn má svalovou dystrofii, od 12 let je na vozíku
Můj syn má svalovou dystrofii, od 12 let je na vozíku

Na 7. září připadá Světový den Duchennovy svalové dystrofie. Tímto vzácným genetickým onemocněním trpí i Jaroslav, který je v současnosti plně odkázaný na pomoc druhých.

Najdete na iDNES.cz