Kuchař Michal „Hugo“ Hromas | foto: Martin Veselý, MAFRA

Jsme posedlí česnekem a kmínem, říká kuchař Michal Hromas o české kuchyni

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Jako kuchař začínal v restauračním byznysu, pak ale půl roku strávil na poušti při natáčení filmu Tobruk. Tahle zkušenost se mu vryla pod kůži. Dnes kočuje po republice a vaří pod širým nebem na svatbách, narozeninách i pohřbech. Michal „Hugo“ Hromas (44) má za sebou vlastní pořad, vydává knihu a patří mezi mistry nejnovějšího trendu ve světové gastronomii – vaření na venkovním ohni.

Prý vás baví jízda po hraně.
To se týká vaření? Kdykoliv děláte něco autentického, pohybujete se na hraně. Může se to totiž stejně dobře povést jako nepovést. Vařím venku na otevřeném ohni a kočuju po celé republice. Vozím si s sebou vybavení: „plechovej cirkus“ a dřevo, ale až na místě rozdělám oheň. A buď hoří, nebo nehoří, fouká, nebo nefouká, prší, nebo neprší. Když kuchař vaří v restauraci, je všechno dopředu přesně vymyšlené a připravené. Hraje na jistotu. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hovory na talíři