náhledy
Kdo si jednou začne péct chleba doma, těžko se pak vrací k tomu kupovanému. Tedy pokud nemáte poblíž řemeslnou pekárnu.
Autor: Getty Images
Nenechte se odradit případnými prvními nezdary. Až poprvé vytáhnete z trouby nadýchaný a voňavý bochníček, zapomenete na ně. A hlavně stojí za to ta poctivá chuť.
Autor: Getty Images
Jsme pyšní, že řada našich čtenářů chléb peče. Například Standa má rád hodně vypečený chléb. Poslal svůj 70% žitný chléb, jeho návod na pečení najdete na www.kvaskovy-chleb.cz.
Autor: Čtenářský archiv: Vlasta a Zlata
Pečeno z chlebové mouky (recept v odkazu v rámečku se čtenářskými recepty).
Autor: Čtenářský archiv: Vlasta a Zlata
Chléb z trouby s pivem (recept v odkazu v rámečku se čtenářskými recepty).
Autor: Čtenářský archiv: David Chmel
Chléb z žitného kvasu (recept v odkazu v rámečku se čtenářskými recepty).
Autor: Čtenářský archiv: Pavlína Culková
Čtenářka Jana posílá podrobnější návod na kvasový chléb. „Večer smícháme 150 g žitné mouky, 160 g vody a dvě lžíce žitného kvásku, necháme přes noc udělat rozkvas. Ráno přidáme 600 g špaldové mouky, 2,5 lžičky soli, lžíci kmínu a 330 ml podmáslí. Můžeme přidat různá semínka. Zamícháme a necháme stát cca 4 hodiny, pak zpracujeme těsto, uděláme dva bochníčky a necháme je dvě hodiny kynout v ošatce. Pečeme v zapařené troubě na 220 °C 15 minut a pak na 180 °C 30 minut“.
Autor: Čtenářský archiv: Jana
Můžete zkusit i chlebové placky, tzv. flatbread, podle receptu Zdeňka Pohlreicha. Na snímku americký flatbread v plné kráse, neobvyklá kombinace chutí, která vás pravděpodobně nadchne.
Autor: FTV Prima
Zadělat těsto na flatbread není vůbec složité.
Autor: FTV Prima
Zadělat těsto na flatbread není vůbec složité.
Autor: FTV Prima