VIDEO: Takto vypadá jídlo TOP 10 restaurací Česka. Jsou i v Brně a Přerově

  10:23aktualizováno  10:23
Osm z Prahy 1, jedna z Brna a jedna z Přerova. Tak vypadá žebříček TOP 10 restaurací Česka podle ankety Maurerův výběr Grand Restaurant. Absolutním vítězem se stala Terasa U Zlaté studně, první místo si v třiadvacetileté historii ankety odnesla už potřetí. Šéfkuchařem podniku je Pavel Sapík.

V anketě hlasovalo 1 532 hodnotitelů. Ti se zaměřovali na jídlo, obsluhu a interiér, přičemž největší váhu mělo známkování v kategorii jídlo.

Fotogalerie

Za vítěznou Terasou U Zlaté studně se umístila restaurace Zlatá Praha, která se nachází v 9. patře hotelu Intercontinental, na třetí příčku se dostal podnik Alcron.

Brněnská restaurace Pavillon skončila čtvrtá, přerovský rodinný podnik U Labutě desátý, přičemž ten se v tabulce nejlepších deseti objevil poprvé.

„Na hodnocení nejlepších restaurací je potřeba vnímat, že jde o porovnání známek za jídlo, obsluhu a interiér. To znamená, že podnik, například japonská Miyabi, která je osmá v absolutním hodnocení, tak je první v samostatné kategorii – jídlo. Jeho celkovou pozici v uvozovkách pokazila obsluha nebo ztratil pár bodů v kategorii interiér, ale jídlo má perfektní,“ vysvětlil Pavel Maurer, který je zakladatelem ankety Maurerův výběr Grand Restaurant.

Každá z oceněných restaurací nabízela hostům slavnostního vyhlášení nejrůznější pokrmy. Podnik Grand Cru, který se specializuje na mezinárodní kuchyni, připravil mimo jiné divoké krevety s jogurtem a okurkou. Restaurace V Zátiší oslnila kachní terinou s kaštany a fíkovým chutney.

Výsledky ankety Maurerův výběr Grand Restaurant

1. místo

Terasa U Zlaté studně, česká a mezinárodní kuchyně, U Zlaté studně 4, Praha 1

2. místo

InterContinental hotel, Zlatá Praha, česká a mezinárodní kuchyně, Pařížská 30, Praha 1

3. místo

Radisson Blu Alcron hotel, Alcron, dary moře, rybí a mezinárodní kuchyně, Štěpánská 40, Praha 1

4. místo

Pavillon, česká moderní, francouzská, kontinentální, regionální, zvěřinová a mezinárodní kuchyně, Jezuitská 6, Brno-střed

5. místo

Grand Cru, mezinárodní kuchyně, Lodecká 4, Praha 1

6. místo

V Zátiší, česká, indická a mezinárodní kuchyně, Liliová 1, Praha 1

7. místo

Bellevue, mezinárodní kuchyně, Smetanovo nábřeží 18, Praha 1

8. místo

Miyabi, japonská a rybí kuchyně, Navrátilova 10, Praha 1

9. místo

Marriott hotel, Midtown Grill, steakhouse, V Celnici 8, Praha 1

10. místo

U Labutě, česká a mezinárodní kuchyně, Za Mlýnem 4, Přerov

Autor:

Nejčtenější

V Africe vyfotili vzácného černého levharta. Prvního po 110 letech

Britský fotograf Will Burrard-Lucas zachytil v keňském parku Laikipia...

Britskému fotografovi Willu Burrardovi - Lucasovi se v Africe povedl náramný kousek. Podařilo se mu vyfotit vzácného...

Co s uštěkaným psem? Ať se s ním mazlí ti, na které štěká, radí odborník

Rudolf Desenský se seznamuje s brabantíkem Edou rodiny Lucie Benešové.

Ukočírovat domácnost se čtyřmi dětmi, čtyřmi psy a dvěma kočkami není pro vytíženou herečku Lucii Benešovou jen tak....

VIDEO: Rysí rodina spala u fotopasti, ochranář ji natočil na mobil

Fotograf natočil odpočívající rysí rodinku.

Netradiční úlovek se podařil fotografovi divoké zvěře Vladimíru Čechovi. Na severozápadě Šumavy půl hodiny natáčel na...

Česká akumulátorová sekačka dobývá svět a teď přivezla i cenu za design

Hlavním kladem akumulátorové vřetenové sekačky je její hodně tichý chod.

Výrobu modelu vřetenové sekačky Electra ohlásila společnost Swardman zhruba před rokem a tomuto modelu se podařilo...

Opravdu slovo robot vymyslel Čapek? Co o robotech vůbec víte? Otestujte se

Sophia je inteligentní humanoidní robot vyvinutý v roce 2016 společností...

Nejmodernější technologie jsou nedílnou součástí 21.století, roboti postupně pronikají do našich každodenních životů,...

Další z rubriky

Tajemství zrání křehkého steaku: teplota, vlhkost a proudění vzduchu

Steaky po vysušení sice mění barvu, ale jsou daleko křehčí.

Suché zrání neboli staření steakových partií, během něhož maso několik týdnů odpočívá ve speciálních podmínkách, je pro...

České maso patří v Evropě k nejkvalitnějším, řekl řezník Kšána v Rozstřelu

Řezník František Kšána ml. v diskusním pořadu Rozstřel

Jméno František Kšána je mezi milovníky masa pojem. Ten starší dlouhá léta kraloval legendárnímu řeznictví v pražském...

Když si jen potřebujete přitopit v dílně, volte úspornější infrazářiče

I v nevytápěné dílně se můžete v zimě zahřát.

Jednou za čas se i v zimním období potřebujete zašít do nevytápěné garáže. Abyste tam nezmrzli, ohřejete se malým...

Najdete na iDNES.cz