VIDEO: Takto vypadá jídlo TOP 10 restaurací Česka. Jsou i v Brně a Přerově

  10:23aktualizováno  10:23
Osm z Prahy 1, jedna z Brna a jedna z Přerova. Tak vypadá žebříček TOP 10 restaurací Česka podle ankety Maurerův výběr Grand Restaurant. Absolutním vítězem se stala Terasa U Zlaté studně, první místo si v třiadvacetileté historii ankety odnesla už potřetí. Šéfkuchařem podniku je Pavel Sapík.

V anketě hlasovalo 1 532 hodnotitelů. Ti se zaměřovali na jídlo, obsluhu a interiér, přičemž největší váhu mělo známkování v kategorii jídlo.

Fotogalerie

Za vítěznou Terasou U Zlaté studně se umístila restaurace Zlatá Praha, která se nachází v 9. patře hotelu Intercontinental, na třetí příčku se dostal podnik Alcron.

Brněnská restaurace Pavillon skončila čtvrtá, přerovský rodinný podnik U Labutě desátý, přičemž ten se v tabulce nejlepších deseti objevil poprvé.

„Na hodnocení nejlepších restaurací je potřeba vnímat, že jde o porovnání známek za jídlo, obsluhu a interiér. To znamená, že podnik, například japonská Miyabi, která je osmá v absolutním hodnocení, tak je první v samostatné kategorii – jídlo. Jeho celkovou pozici v uvozovkách pokazila obsluha nebo ztratil pár bodů v kategorii interiér, ale jídlo má perfektní,“ vysvětlil Pavel Maurer, který je zakladatelem ankety Maurerův výběr Grand Restaurant.

Každá z oceněných restaurací nabízela hostům slavnostního vyhlášení nejrůznější pokrmy. Podnik Grand Cru, který se specializuje na mezinárodní kuchyni, připravil mimo jiné divoké krevety s jogurtem a okurkou. Restaurace V Zátiší oslnila kachní terinou s kaštany a fíkovým chutney.

Výsledky ankety Maurerův výběr Grand Restaurant

1. místo

Terasa U Zlaté studně, česká a mezinárodní kuchyně, U Zlaté studně 4, Praha 1

2. místo

InterContinental hotel, Zlatá Praha, česká a mezinárodní kuchyně, Pařížská 30, Praha 1

3. místo

Radisson Blu Alcron hotel, Alcron, dary moře, rybí a mezinárodní kuchyně, Štěpánská 40, Praha 1

4. místo

Pavillon, česká moderní, francouzská, kontinentální, regionální, zvěřinová a mezinárodní kuchyně, Jezuitská 6, Brno-střed

5. místo

Grand Cru, mezinárodní kuchyně, Lodecká 4, Praha 1

6. místo

V Zátiší, česká, indická a mezinárodní kuchyně, Liliová 1, Praha 1

7. místo

Bellevue, mezinárodní kuchyně, Smetanovo nábřeží 18, Praha 1

8. místo

Miyabi, japonská a rybí kuchyně, Navrátilova 10, Praha 1

9. místo

Marriott hotel, Midtown Grill, steakhouse, V Celnici 8, Praha 1

10. místo

U Labutě, česká a mezinárodní kuchyně, Za Mlýnem 4, Přerov

Autor:

Nejčtenější

V Africe vyfotili vzácného černého levharta. Prvního po 110 letech

Britský fotograf Will Burrard-Lucas zachytil v keňském parku Laikipia...

Britskému fotografovi Willu Burrardovi - Lucasovi se v Africe povedl náramný kousek. Podařilo se mu vyfotit vzácného...

Opravdu slovo robot vymyslel Čapek? Co o robotech vůbec víte? Otestujte se

Sophia je inteligentní humanoidní robot vyvinutý v roce 2016 společností...

Nejmodernější technologie jsou nedílnou součástí 21.století, roboti postupně pronikají do našich každodenních životů,...

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Co s uštěkaným psem? Ať se s ním mazlí ti, na které štěká, radí odborník

Rudolf Desenský se seznamuje s brabantíkem Edou rodiny Lucie Benešové.

Ukočírovat domácnost se čtyřmi dětmi, čtyřmi psy a dvěma kočkami není pro vytíženou herečku Lucii Benešovou jen tak....

Sázejte původní druhy dřevin, jinak ptáci nebudou mít co do zobáku

Kvetoucí dřišťál obecný - náš původní druh - je zdrojem potravy jak pro hmyz....

Ptáci ve městech strádají kvůli sázení exotických dřevin v parcích. Ty totiž vytlačují původní druhy, které jsou...

Další z rubriky

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Čeští kuchaři uspěli na soutěži v Lyonu. Vyzkoušejte jejich recepty

Český národní kulinářský tým nadšený z vítězství. V Lyonu, kde jsou kuchaři za...

Český národní tým uspěl na světovém kuchařském klání v Lyonu, kde se utkalo 12 špičkových kulinářských týmů z celého...

Tajemství zrání křehkého steaku: teplota, vlhkost a proudění vzduchu

Steaky po vysušení sice mění barvu, ale jsou daleko křehčí.

Suché zrání neboli staření steakových partií, během něhož maso několik týdnů odpočívá ve speciálních podmínkách, je pro...

Najdete na iDNES.cz