VIDEO: Takto vypadá jídlo TOP 10 restaurací Česka. Jsou i v Brně a Přerově

  10:23aktualizováno  10:23
Osm z Prahy 1, jedna z Brna a jedna z Přerova. Tak vypadá žebříček TOP 10 restaurací Česka podle ankety Maurerův výběr Grand Restaurant. Absolutním vítězem se stala Terasa U Zlaté studně, první místo si v třiadvacetileté historii ankety odnesla už potřetí. Šéfkuchařem podniku je Pavel Sapík.

V anketě hlasovalo 1 532 hodnotitelů. Ti se zaměřovali na jídlo, obsluhu a interiér, přičemž největší váhu mělo známkování v kategorii jídlo.

Fotogalerie

Za vítěznou Terasou U Zlaté studně se umístila restaurace Zlatá Praha, která se nachází v 9. patře hotelu Intercontinental, na třetí příčku se dostal podnik Alcron.

Brněnská restaurace Pavillon skončila čtvrtá, přerovský rodinný podnik U Labutě desátý, přičemž ten se v tabulce nejlepších deseti objevil poprvé.

„Na hodnocení nejlepších restaurací je potřeba vnímat, že jde o porovnání známek za jídlo, obsluhu a interiér. To znamená, že podnik, například japonská Miyabi, která je osmá v absolutním hodnocení, tak je první v samostatné kategorii – jídlo. Jeho celkovou pozici v uvozovkách pokazila obsluha nebo ztratil pár bodů v kategorii interiér, ale jídlo má perfektní,“ vysvětlil Pavel Maurer, který je zakladatelem ankety Maurerův výběr Grand Restaurant.

Každá z oceněných restaurací nabízela hostům slavnostního vyhlášení nejrůznější pokrmy. Podnik Grand Cru, který se specializuje na mezinárodní kuchyni, připravil mimo jiné divoké krevety s jogurtem a okurkou. Restaurace V Zátiší oslnila kachní terinou s kaštany a fíkovým chutney.

Výsledky ankety Maurerův výběr Grand Restaurant

1. místo

Terasa U Zlaté studně, česká a mezinárodní kuchyně, U Zlaté studně 4, Praha 1

2. místo

InterContinental hotel, Zlatá Praha, česká a mezinárodní kuchyně, Pařížská 30, Praha 1

3. místo

Radisson Blu Alcron hotel, Alcron, dary moře, rybí a mezinárodní kuchyně, Štěpánská 40, Praha 1

4. místo

Pavillon, česká moderní, francouzská, kontinentální, regionální, zvěřinová a mezinárodní kuchyně, Jezuitská 6, Brno-střed

5. místo

Grand Cru, mezinárodní kuchyně, Lodecká 4, Praha 1

6. místo

V Zátiší, česká, indická a mezinárodní kuchyně, Liliová 1, Praha 1

7. místo

Bellevue, mezinárodní kuchyně, Smetanovo nábřeží 18, Praha 1

8. místo

Miyabi, japonská a rybí kuchyně, Navrátilova 10, Praha 1

9. místo

Marriott hotel, Midtown Grill, steakhouse, V Celnici 8, Praha 1

10. místo

U Labutě, česká a mezinárodní kuchyně, Za Mlýnem 4, Přerov

Autor:

Tipy na jaro


Nejčtenější

Pohlreich: Tuhle omáčku se, chlapci, naučte. Žádná jí neodolá

Filet mignon v košilce ze slaniny s estragonovou omáčkou a pečenou jarní...

Ve druhém pokračování Pohlreichovy show Rozpal to, šéfe! rozebral kuchař ten nejdražší a nejjemnější kus hovězího, tedy...

UHO stále žije. V restauracích se maskuje za přírodní šťávu

Základní omáčka, kterou v restauraci najdete u receptů s jídlem přelitým šťávou.

Tradiční česká rychlovka z jídelen v podobě UHO, tedy univerzální hnědé omáčky, stále přežívá v řadě hospod a...

Odis je ideální psí společník z Ukrajiny, miluje sport i lenošení na gauči

Toto plemeno se skvěle hodí na všemožné psí sporty.

Ukrajinský odis je univerzální společník vhodný jak pro sport, tak lenošení na gauči. Je to vynikající rodinný...

Rodinnou zahradu na kraji města architekti propojili s okolní krajinou

Z nudné smutné placky u novostavby rodinného domku vytvořili architekti se...

Mladí manželé z Českolipska měli už při výstavbě domu jasno v tom, že si nechají od architekta navrhnout i zahradu. Jen...

Městské včelaření není výhra. Včely berou potravu ostatním opylovačům

Včelařka Dagmar Šormová

Městské včelaření je hit posledních let. Vlastním medem se chlubí i mnohé hotely u nás a nabízejí ho hostům jako bonus....

Další z rubriky

Na ochranu rostlin před plísněmi a škůdci vyzkoušejte přírodní postřiky

Přírodní postřiky využijte na okrasné rostliny, zeleninu, bylinky a v případě...

Chránit rostliny před plísněmi a škůdci je třeba už v brzkých růstových fázích, největší boj však nastává krátce před...

Špatná štětka, špatný šťouch. Co musíte vědět, než se pustíte do čištění komína

I když se doba změnila, základ práce je pořád vylézt na střechu a zkontrolovat...

Než poprvé po zimě poprvé roztopíte kamna na chatě nebo chalupě, měli byste si připomenout, že dobře vyčištěný a...

Kuře v jogurtu podle Pohlreicha. Ozvláštnil ho kurkumou a chilli

Kuřecí plátek nakládaný v jogurtové marinádě

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich jako by naslouchal fanouškům a od poměrně drahého hovězího masa se přesouvá do lidovějších...

Najdete na iDNES.cz