Veronika Danišová | foto: Petr Kozlík, MAFRA

Asi bych dovařila i s uřezanou nohou, vzpomíná Masterchefka Besky na krizové chvíle

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Temperamentní, ale i elegantní a distingovaná Slovenka Veronika Danišová. To je vítězka letošního ročníku MasterChef Česko. Soutěžila pod přezdívkou Besky a v dramatickém finále si vyvařila zaslouženou odměnu. Říká, že ráda peče dorty, ale neprodává je. Kdo je vlastně Besky s vlasy do pasu?

Proč Besky?
Je to přezdívka, zkratka mého jména za svobodna, kdy jsem byla Beskydiarová.

Hovory na talíři

Někdy mám pocit, že kdyby před vás postavili kyselou okurku a máslo, byli byste z toho schopni udělat svíčkovou. Kde se bere ta schopnost okamžitě vymyslet recept z čehokoli?
Na natáčení jsem se líčila sama, takže jsem byla rychlejší a každé ráno si četla v kuchařských knihách. Znala jsem recepty na spoustu věcí, které jsem vůbec nepotřebovala. Mám výhodu fotografické paměti. Nevím přesně gramáž, ale vynoří se mi fotky. Ale teď už je to z paměti zase vymazané. Pak to chce odvahu a talent. Například takové buchtičky s matchou místo se šodó. To jsou občas recepty, které svět neviděl, ale díky každodennímu vlivu internetu máme v hlavě různé recepty.

Když přepnu do módu ledová královna, vypadám, že nemám emoce. Přitom se mi kroutí střeva, je mi horko, kolikrát až skoro špatně.

Beskyvítězka letošního ročníku MasterChef Česko

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hovory na talíři