Novácký MasterChef pomalu míří k finálovému večeru. A šéfkuchaři Jan Punčochář, Radek Kašpárek a Přemek Forejt zbývající soutěžící amatérské kuchaře svými nároky nemilosrdně drtí, aby z nich dostali to nejlepší.
Nejde jen o náročnost přípravy pokrmů, ti nejlepší musí umět vyladit chutě i při použití dosud nevyzkoušených ingrediencí či jejich nezvyklých kombinací. Sice by si na tom vylámal zuby i nejeden profesionální kuchař, ale MasterChefa musí vyhrát ten nepochybně nejlepší amatér.
A nutno říci, že si to tříčlenná odborná porota užívá. Co vypadne z Pavla a Pepy, kteří připraví pokrm kombinující kachní maso a čokoládu? Jak dopadne Pavlínin dezert z čokolády a červené řepy a cibulovo-čokoládový dezert od Chili? Nakonec největší uznání získal Roman za čokoládu s kozím sýrem a Ivka za geniální kombinaci čokolády a černého kořene. A mohli na balkon, účast ve finálové pětce mají jistou.
Na balkon nakonec s úlevou mohli vydupat i Pavel a Pepa, zato Pavlínu s Chili čekal lítý boj o poslední místo ve finálové pětce. A dostaly za úkol vylepšit nepovedené boloňské ragú. Ovšem jen v deseti krocích.
Při každém z deseti postupových kroků si pak mohly vybrat po jedné ingredienci a každou z nich použít jen jednou. Pavlína se při vaření víc držela klasiky, Chili se naopak nebála vybrat si třeba pro boloňské ragú netypické vepřové maso či fenyklové semínko.
Každopádně obě amatérky zaválely a porota měla při ochutnávce vymazlených ragú těžkou hlavu z konečného verdiktu. Na obou jídlech si všichni tři šéfkuchaři skvěle pochutnali.
Ze soutěže nakonec vypadla Chili, ovšem s hlavou hrdě vztyčenou. Protože odejít poté, co připravila skvělé jídlo, není žádná ostuda.