Při vaření ragú šlo o krk Pavlíně a Chili, jedna musela z MasterChefa ven

Autor:
  22:09
Posledních šest amatérských kuchařů se utkalo v úterý večer o postup do finálové pětky televizní soutěže MasterChef. Připravit z čokolády a jedné vybrané ingredience, a to kachny, bůčku, cibule, červené řepy, černého kořene nebo kozího sýra smysluplný a chutný pokrm, to by byl oříšek i pro profíka.

Novácký MasterChef pomalu míří k finálovému večeru. A šéfkuchaři Jan Punčochář, Radek Kašpárek a Přemek Forejt zbývající soutěžící amatérské kuchaře svými nároky nemilosrdně drtí, aby z nich dostali to nejlepší.

Nejde jen o náročnost přípravy pokrmů, ti nejlepší musí umět vyladit chutě i při použití dosud nevyzkoušených ingrediencí či jejich nezvyklých kombinací. Sice by si na tom vylámal zuby i nejeden profesionální kuchař, ale MasterChefa musí vyhrát ten nepochybně nejlepší amatér. 

A nutno říci, že si to tříčlenná odborná porota užívá. Co vypadne z Pavla a Pepy, kteří připraví pokrm kombinující kachní maso a čokoládu? Jak dopadne Pavlínin dezert z čokolády a červené řepy a cibulovo-čokoládový dezert od Chili? Nakonec největší uznání získal Roman za čokoládu s kozím sýrem a Ivka za geniální kombinaci čokolády a černého kořene. A mohli na balkon, účast ve finálové pětce mají jistou.

Na balkon nakonec s úlevou mohli vydupat i Pavel a Pepa, zato Pavlínu s Chili čekal lítý boj o poslední místo ve finálové pětce. A dostaly za úkol vylepšit nepovedené boloňské ragú. Ovšem jen v deseti krocích.

Při každém z deseti postupových kroků si pak mohly vybrat po jedné ingredienci a každou z nich použít jen jednou. Pavlína se při vaření víc držela klasiky, Chili se naopak nebála vybrat si třeba pro boloňské ragú netypické vepřové maso či fenyklové semínko. 

Boloňské ragú od Pavlíny: klasika s telecím masem a olivovým olejem

Boloňské ragú od Chili: s pancettou, vepřovým masem a fenyklovými semínky

Každopádně obě amatérky zaválely a porota měla při ochutnávce vymazlených ragú těžkou hlavu z konečného verdiktu. Na obou jídlech si všichni tři šéfkuchaři skvěle pochutnali. 

Ze soutěže nakonec vypadla Chili, ovšem s hlavou hrdě vztyčenou. Protože odejít poté, co připravila skvělé jídlo, není žádná ostuda. 

Vstoupit do diskuse (75 příspěvků)

Nejčtenější

Tři roky odříkání. Vágner se pochlubil úlovkem největší ryby vltavské kaskády

Jakub Vágner ulovil největší rybu orlické přehrady. (2. listopadu 2025)

V nedělním dešti se z orlické přehrady přihlásil rybář Jakub Vágner s dalším významným úlovkem. Ve videu popisuje příběh, jak o vylovení obřího sumce usiloval tři roky spolu se svým kamarádem....

Kotek na farmě bojuje o přežití i plochu pro dům. Příroda je prostě drsná

Prima, Farma Votky Kotka, 2. díl, Vojta Kotek, Kozárovice

Jaké to je budovat farmu a stavět dům na zelené louce, o tom by mohl vyprávět Vojta Kotek – i když zdaleka ještě nemají s rodinou hotovo. Respektive on už to vypráví, a to formou seriálu, jehož druhý...

Letovský statek zařízla dálnice. Pak mu Ano, šéfe! rozjelo hvězdnou kuchyni

Prima TV, Ano, šéfe! 2025, Zdeněk Pohlreich, Letovský statek

Představte se, že patnáct let provozujete vyhlášenou zájezdní hospodu a najednou vás o hosty projíždějící přímo kolem vašeho podniku připraví stavba dálnice. Kromě dělníků, kteří na ní pracují, k vám...

Ulovil majestátního tygřího pstruha. Příběh mladého muškaře z Otavy

Maxův vysněný tygří pstruh

Z mladického snu o muškaření se zrodil Maxův životní úlovek. Patnáctiletý rybář, který své první krůčky u vody udělal s dědou, zasvětil svůj čas zdokonalování techniky na Otavě, aby ulovil bájného...

Sýr jako klíč k prevenci demence? Japonská studie odhalila, jak ochránit mozek

ilustrační snímek

Nová studie přináší zajímavé zjištění: konzumace sýra jen jednou týdně by mohla pomoci snížit riziko rozvoje demence. Studie z Japonska naznačuje, že sýr by mohl mít ochranný účinek, který vědci...

Jsou malá, ale pomohou s hubnutím a dodají energii. Semínka toho umí hodně

Baštěte semínka, dodají vám energii a podpoří zdraví.

Maková, slunečnicová, sezamová, lněná, dýňová, chia, konopná... I přes jejich drobné vzezření se v nich ukrývá velká síla, a tak by byla škoda toho nevyužít. Navíc i skvěle chutnají.

7. listopadu 2025

Jezevčíci jsou symbolem vytrvalosti, odvahy a věrnosti. A pokoušou nejvíc lidí

Premium
ilustrační snímek

Malý, chytrý, odvážný. Dá se říct o vzhledu a povaze jezevčíka, jednoho z nejoblíbenějších psích plemen. Myslivci ho už ve středověku vyšlechtili k lovu jezevců, aby získali jejich sádlo s údajně...

7. listopadu 2025

Drží je zaživa nad ohněm kvůli želvovině. Bioložka o pytláctví a nutné ochraně želv

Premium
Hana Vašina Svobodová

Miliony let pomáhaly udržovat zdravé oceány, teď jsou téměř na vyhynutí. Vedle přirozených predátorů může za úbytek mořských želv hlavně člověk. Pytláci, kteří kradou želví vajíčka a posílají je do...

6. listopadu 2025

„Splašené lešení“ Čechie-Böhmerland. Technické muzeum ukazuje nejdelší motorky světa

Výstava Böhmerland nebo Čechie o nejdelších motocyklech na světě. (6. listopadu...

Národní technické muzeum v Praze vystavuje 30 motocyklů značky Čechie-Böhmerland u příležitosti 100. výročí od začátku výroby. Výstava těchto nejdelších vyráběných motorek nabídne první ucelený...

6. listopadu 2025  16:04

Sýr jako klíč k prevenci demence? Japonská studie odhalila, jak ochránit mozek

ilustrační snímek

Nová studie přináší zajímavé zjištění: konzumace sýra jen jednou týdně by mohla pomoci snížit riziko rozvoje demence. Studie z Japonska naznačuje, že sýr by mohl mít ochranný účinek, který vědci...

6. listopadu 2025

Ulovil majestátního tygřího pstruha. Příběh mladého muškaře z Otavy

Maxův vysněný tygří pstruh

Z mladického snu o muškaření se zrodil Maxův životní úlovek. Patnáctiletý rybář, který své první krůčky u vody udělal s dědou, zasvětil svůj čas zdokonalování techniky na Otavě, aby ulovil bájného...

6. listopadu 2025

Mořská uličnice Valina. Jak se z městského kluka stal oceánský bojovník

Žádné rekordy, ale první mořský úlovek

Tento příběh za rybáře Vojtu poslal starší kamarád do soutěže Můj nejlepší rybářský úlovek. Je to příběh, který ukazuje, jak se může formovat vztah k rybaření, když už si ho člověk jednou vyzkouší v...

5. listopadu 2025

Manuál ovocnáře pro sloupovitě pěstované ovocné stromky. Švestka není jabloň

Ovocnář radí, jak na sloupovité jabloně a stromky pro sloupovité zapěstování

Malá zahrada si žádá prostorově nenáročnou výsadbu, což naštěstí neznamená, že byte museli rezignovat na vlastní ovoce. Řešením jsou mj. sloupovité jabloně a ovocné stromky určené pro sloupovité...

5. listopadu 2025

Světový unikát. Volavky černé vyvedly v zoo mláďata, chovatelé je museli stěhovat

Volavka černá - mláďata krátce po odchytu

V Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem se podařil unikátní odchov afrických volavek černých. Ve světových zoologických zahradách sdružených databází ZIMS je to vůbec poprvé. Vylíhla se tři...

4. listopadu 2025  16:30

Víc než polovina Čechů zahrádkaří. Žijí zdravěji a jsou lepší hospodáři

Víc než polovina Čechů zahrádkáří, zjistil průzkum. Ve věkové skupině mezi 25 a...

Všimli jste si, že zahrádkáři jsou prokazatelně lepšími hospodáři a častěji se také věnují i dalším venkovním aktivitám? A čím jsou starší, tím častěji je na zahradě uvidíte. Tak to není jen zdání,...

4. listopadu 2025

Miska plná, ale prázdná? Odhalte, jestli krmivo pro mazlíčka není jen doplněk

ilustrační snímek

Miska plná granulí nebo kapsiček ještě neznamená, že má pes nebo kočka vyváženou stravu. Zásadní rozdíl je totiž v tom, jestli jde o kompletní krmivo, nebo jen doplňkové. Právě tady se často dělají...

4. listopadu 2025

Mytí oken nemusí být noční můra. Naučte se to bez šmouh

Mytí oken

Už vás nebaví, že po hodinách dřiny s hadrem a čističem vypadá vaše okno spíš jako mapa hustě osídlené oblasti než jako průzračný portál mezi vaším domovem a přírodou venku? Máte pocit, že se vám...

3. listopadu 2025
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.