Diskuze
Vaněk rozkryl Alberta. Maso napíchané vodou stojí stejně jako „pravé“
Děkujeme za pochopení.
K67a17r27e30l 28D64r58d70a
Zelená vanička. Napadá mě, že jsme z diskuse získaly dva poznatky. Co udělá polský výrobce, pokud je úkolován produkcí šmakulády, je to byznys o který stojí a nechce současně ničit dobré jméno polských výrobků a Polska? No vcelku poctivě celou krabičku označí viditelnými nápisy "česká potravina", "český původ", "česká chuť" a "český výrobce" a do rohu lípne nenápadné PL. Za takové pravdivé jednání mu nemůže nikdo říct ani popel a Češi mají ze svého jednání ostudu sami.
Při pohledu na byznys Babiše nejde jen o ostudu. Češi mají snahu ovládnut byznys šmakulád v EU. Což tisícům Čechů zajistí práci a prosperitu. Jak dalece jsou tedy "Vaňkovi pořady" a mediální kampaně upřímnou snahou o lepší potraviny a jak dalece nám všem škodí a jde hlavně o ostrý konkurenční boj? Protože při poslechu našich bratrů Němců krajanů a knížat Karlů apod., bude Čechům nejlépe trvale v pozici dobře krocených slouhů. O nějaké ovládnutí Čechy rozhodně nestojí. Nemá pak správný Čech z důvodu vlasteneckých pohnutek dlabat odpadky, mlaskat u toho štěstím a hlavně mlčet a těšit se, až Češi stejnými odpadky nakrmí půlku Evropy, co půlku, celou Evropu?
K61a65r13e24l 83D74r75d56a
Šmejdi světu. Aktuálně má Česko velký průšvih. V Herkulesu značky "Tesco" z Masny Studené (vlastní Krahulík a AGROFERT) byla nalezena konina. V AGROFERTu u Babiše jsem narazil na následující zajímavou informaci převzatou z Metra, aneb příspěvek do diskuse jak skvěle funguje Lidl. Dokáže vyvézt do světa za 3 mld. českých uzenin ročně. U Lidlu tedy nejde jen o prodejny potravin, jak by se neinformovaný zákazník mohl domnívat.
"Žádný PIKOK, to je přece Krahulík! (6. 3. 2013 Metro)
České potraviny koupíte i v zahraničí. Ale skrývají se pod jinými jmény. Pokud při nákupu potravin v cizině blíže prozkoumáte etiketu, zjistíte, že se často jedná o české výrobky. Jen se na tamním trhu jmenují jinak. „V zahraničí se nejvíce uplatňují české uzeniny, alkohol i některé druhy mléčných výrobků,“ říká mluvčí Tesca Jan W. Dvořák s tím, že tyto výrobky lze sehnat na Slovensku.
Exportuje se ale i do Polska, Maďarska, Rumunska nebo do Švédska. Například uzeniny od firmy Krahulík lze koupit v pěti evropských zemích pod značkou BARONI a PIKOK. Mléčné výrobky od domácích výrobců poznáte jako Fruit Jambo a PILOS a ochucené vody zase jako Saguaro. Jen přes řetězec Lidl vyvezli loni výrobci zboží za více než tři miliardy. „České značky jsou až na pár výjimek v Evropě neznámé,“ říká Aleš Schwammnehöfer z firmy Kostelecké uzeniny s tím, že pro úspěch je nutné mimo jiné připravit pro lokální trh vlastní značku."
Beru si z toho informace. Je jedno zda koupím PIKOK či TESCO Herkules. Jedou ze stejné linky. Zákazníci Lidlu, stejně jako Tesca, by nyní měli sledovat, zda nemají potřebu řehtat.
U značek PIKOK, PILOS a Fruit Jambo je podle mě průšvihem, že polovina výrobků je z Polska. Jinak doporučuji projít aktuality AGROFERTu. Babiš má snahu expandovat na německý trh. Pro sebevědomí pracovitých Čechů jsou zde jen samé pozitivní informace.
P92a84v96e48l 23O38d71r42a11z45i41l
Tak vám gratuluji k mimořádnému objevu, že privátní značky různých supermarketů vyrábí často stejný výrobce.
Kdyby vás nezradil zrak, snadno byste mohl na libovolném živočišném výrobku zjistit, odkud pochází, nemusel byste se pak orientovat podle značky, kterou asi ještě jakž takž přečtete.
Mimochodem děkuji za potvrzení, že v Lidlu kupujete pouze naprostý low-end, tedy značku Pikok.
K93a95r91e13l 71D36r55d49a
Češi Čechům - šmejdi šmejdům. Aneb slovo "šmejd" zní v tomto díle téměř pořád.
Snažil jsem se dobrat poznání, jak moc ovlivňuje sestava na prodejně, resp. vedoucí prodejny, podvody, kterých se prodejna na zákaznících dopouští. Podle mě velmi, je to konečný článek řetězu a osobně si všímám viditelných rozdílů mezi jednotlivými prodejnami jednoho řetězce. Ale z obchodu nejsem a reakce zde není žádná.
Jako zákazníci máme ve zvyku nadávat na obchodní řetězec, s tím že vidíme "ty" Němce, Holanďany či Poláky, co nás berou na hůl. Případně nadáváme na EU, která ničí naše potraviny. Vaněk ale někde poznamenává, že takové potraviny u výrobců, ale někdo z Česka objednává. Obávám se, že zde funguje "papežštější než papež". Aneb, co by neudělal český "manažer" se znalostí českého trhu pro své chlebodárce, kteří vyžadují zisk. Tedy, jak moc diktuje vedení řetězce co bude prodejna prodávat? A jsou tam u toho vůbec nějací Holanďané? Podle všeho, za nízkou kvalitu českých potravin mohou skutečně šmejdi a budou to Češi osobně.
(Jednou jsem zažil v Albertu školení personálu prodejny za plného provozu. Byl to tým mladých progresivních "kravaťáků" - jeden typický vekslák vedle druhého, kteří vysvětlovali osazenstvu prodejny, jak má zboží koukat z regálu apod. Aneb, jak správně manipulovat zákazníka, aby neodešle s prázdným košíkem. Počítám, že se tihle kluci honosili tituly "manažer prodeje", "manažer senior" apod. Jenže na nákup podřadných potravin bude v zázemí jiná parta, patrně dost podobná.)
K18a51r34e36l 78D96r94d32a
Potkal jsem známou, její syn udělal kariéru. Byla šťastná. Dělá prý ředitele. Normálně tedy dělá kšefty na živnostenský list, ale když ho potřebují, najme si ho jedna firma do pozice "externího řiditele".
Posledně měl fušku, likvidovala se tradiční fabrika na elektro výrobky. Dojel na místo, napsal 500 výpovědí místním dělníkům a měl vyděláno. Doma se smál, že vyhazoval z práce samé lidi ve věku své matky. A samozřejmě s jistotou, že kvalifikovanou práci v okolí dlouho žádnou nenajdou. Matka byla na jeho práci fakt hrdá. Je to důležitý člověk.
A nějaký další šmejd, co jede kolem vás v Audině, ho zaměstnává.
P20a77v17e88l 91L26i69č79k91a
Je pozoruhodné, kolik troubů si nechá vymýt mozky tou sameťáckou latinou, že Češi vyžadují odpadky za nízké a ceny a proto taky chudáci západní řetězce nemohou nabídnout skutečnou kvalitu, i když by to v našem zájmu strašně chtěly. Za stejné ceny, za které tady prodávají šmejd mají u nich prvotřídní zboží. Lidé v zemích jako je dotují. A o to taky v celé té slavné unii jde. Zbavit nás potravinové soběstačnosti pomocí kvót a zákazů a pak otrávit lidi špatným jídlem.
P81a45v76e81l 96L88i79č79k64a
Ty jejich legrační polystyrenové vaničky, ve kterých se krčí zašlý plátek hovězího, skrz který je vidět z Prahy do Tatranský Lomnice. Kdo tohle vůbec může žrát?
P54a30v58e51l 98L41i30č30k18a
Prsní šunka. To je něco jako sněžný plavky nebo ruční pedál.
A73d66a43m 48Š92t59r48o16b26l
maso napuštěné vodou se dá koupit všude, včera v Kauflandu jsem viděl prsní šunku v akci za 9.90 za 100 gramů. Při bližším ohledání najdete obsah 50 % masa. Ale už je na každém jestli si to koupí kvůli ceně a nebo si vůbec nevšimne složení.
K86a16r10e86l 12D56r63d66a
Jsem stoupencem Alberta pro přijatelnou skladbu zboží. Poslední dobou chodím často do Tesca, vcelku uznávám Penny, zatracuji Lidl. V Česku obecně platí, jeden za osmnáct... Zákazník si nevybere. Může leda tak rezignovat a chodit riskovat žloutenku k Vietnamcům.
Podle mě, o kvalitě prodejny bez ohledu na značku rozhoduje kvantita zákazníků, které má odpovídat počet a sestava personálu. Tlakem na šetření je mít co nejméně personálu. Při velkém počtu zákazníků je to pak tragédie typu nedoplňovaného zboží a nekonečných front. Při prázdných regálech a hodinových frontách mám právě v Albertu často pocit, že socialismus je zpět.
Bohužel, Alberty, které mám v dosahu v centru Prahy a kolem metra jsou zpravidla velmi nekvalitní. Naopak znám několik Albertů, kde si zákazník připadá jak v Německu. Tedy stejný řetězec, stejné zdroje a někde to jde, a někde ne. Proč?
Teď třeba sháním ovoce. Zaráží mě, že některé prodejny stejného řetězce prostě rychle kazivé ovoce neobjednávají. Podobné je to s tím masem. Pokaždé, když zaslechnu "křehčené maso", tak ho v nejbližším Albertu zpravidla marně hledám. Mám pocit, že ho vedou jen některé prodejny. Patrně v každé prodejně sedí odpovědný vedoucí, který má svůj osobní "hloupý" recept na to, jak dosahovat sledovanou výkonnost prodejny. A podle toho ta prodejna funguje a podvádí zákazníky.
R46i41c69h36a47r97d 27K39á76b17a
Novy figl neni krehcene maso ale: Veprova kyta - masný výrobek, zespodu napsano 85% maso, zbytek voda a emlugatory ...
V kazdem Albertu maji, zajdete se kouknout, mozna jste si nevsim, nebot to pro laika na prvni pohled neni rozeznatelne ... krasne platky veproveho v krabicce
I33v68o 78K74u68b70e17š
Asi to je běžné. Restoval jsem neosolené maso před dušením, nevešlo se najednou do kastrolu. Druhá půlka, po vyndání první, už pořádně nešla orestovat, protože z něj vytekla voda. Nedělám to poprvé a dříve se mi to nestávalo. Hned jsem si vzpomněl na " křehčené" . Mé maso bylo koupené v Makru, jako výsekové maso. Už se mi to stalo u vepřového i hovězího. Asi si pomáhají i dodavatelé
Š94t23ě57p42á51n 26K42a89r71l92í72k
Trochu mě překvapuje, že jakýsi zákazník koupí v Globusu údajně napuštěné maso, špatně označené nebo spíš neoznačené a místo hlášení na všechny možné státní kontrolní organizace to napíše na Facebook.
J63i67ř28í 11V86o41t93o88u60p80a36l
Tak si lidičky představte, že by neplatily všechny ty nesmysly o čistých a špinavých zónách, o počtu dřezů a vodovodních aterií, nadiktované z Bruselu od EU. Že by řezník koupil prase od nějakého soukromíka, ve své porážce ho zabil, nadělal jitrnice, tlačenky a s masem prodával ve svém krámě. Půlka města by věděla jakou tam má, či nemá čistotu jak dobré či špatné je u něj nakupovat. Všichni by věděli, že kupují maso z Česka a nemusel by se označovat původ. A kdyby začal křehčit, nebo jinak šidit, tak by lidé začali chodit k tomu na druhém konci.
D68a25v18i25d 52I24z47a47k
a jak by to lidi věděli, dělali by exkurse k řezníkovi, konkurence by jej nepomlouvala, kdyby byl dobrý, kdyby byl špindíra, tak by to nechtěl tajit a nechcete také zrušit hygienické normy, zákony, které souží pro ochranu zdraví, kontrolu, ČOIku aj., ...neuvěřitelné co za názory někdo může mít
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu
Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících
V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....
Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni
Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...
Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště
Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...
Prodej bytu 3+1, 65 m2, České Budějovice, ul. Pod Lékárnou
Pod Lékárnou, České Budějovice - České Budějovice 5
4 190 000 Kč