Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Vaněk rozkryl Alberta. Maso napíchané vodou stojí stejně jako „pravé“

Pořad Peklo na talíři Romana Vaňka z Pražského kulinářského institutu přinesl několikanásobnou perličku. Nejenže zjistil, že maso obsahující 13 % vody stojí stejně jako totožné bez tekutin, ale navíc odhalil nálepku "sleva". Jenže nová cena byla vyšší než ta původní.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

K67a17r27e30l 28D64r58d70a

22. 3. 2013 12:12

Zelená vanička. Napadá mě, že jsme z diskuse získaly dva poznatky. Co udělá polský výrobce, pokud je úkolován produkcí šmakulády, je to byznys o který stojí a nechce současně ničit dobré jméno polských výrobků a Polska? No vcelku poctivě celou krabičku označí viditelnými nápisy "česká potravina", "český původ", "česká chuť" a "český výrobce" a do rohu lípne nenápadné PL. Za takové pravdivé jednání mu nemůže nikdo říct ani popel a Češi mají ze svého jednání ostudu sami. ;-)

Při pohledu na byznys Babiše nejde jen o ostudu. Češi mají snahu ovládnut byznys šmakulád v EU. Což tisícům Čechů zajistí práci a prosperitu. Jak dalece jsou tedy "Vaňkovi pořady" a mediální kampaně upřímnou snahou o lepší potraviny a jak dalece nám všem škodí a jde hlavně o ostrý konkurenční boj? Protože při poslechu našich bratrů Němců krajanů a knížat Karlů apod., bude Čechům nejlépe trvale v pozici dobře krocených slouhů. O nějaké ovládnutí Čechy rozhodně nestojí. Nemá pak správný Čech z důvodu vlasteneckých pohnutek dlabat odpadky, mlaskat u toho štěstím a hlavně mlčet a těšit se, až Češi stejnými odpadky nakrmí půlku Evropy, co půlku, celou Evropu? ;-D [>-]EU

0 0
možnosti
KD

K61a65r13e24l 83D74r75d56a

21. 3. 2013 7:33

Šmejdi světu. Aktuálně má Česko velký průšvih. V Herkulesu značky "Tesco" z Masny Studené (vlastní Krahulík a AGROFERT) byla nalezena konina. V AGROFERTu u Babiše jsem narazil na následující zajímavou informaci převzatou z Metra, aneb příspěvek do diskuse jak skvěle funguje Lidl. Dokáže vyvézt do světa za 3 mld. českých uzenin ročně. U Lidlu tedy nejde jen o prodejny potravin, jak by se neinformovaný zákazník mohl domnívat.

"Žádný PIKOK, to je přece Krahulík! (6. 3. 2013 Metro) 

České potraviny koupíte i v zahraničí. Ale skrývají se pod jinými jmény. Pokud při nákupu potravin v cizině blíže prozkoumáte etiketu, zjistíte, že se často jedná o české výrobky. Jen se na tamním trhu jmenují jinak. „V zahraničí se nejvíce uplatňují české uzeniny, alkohol i některé druhy mléčných výrobků,“ říká mluvčí Tesca Jan W. Dvořák s tím, že tyto výrobky lze sehnat na Slovensku. 

Exportuje se ale i do Polska, Maďarska, Rumunska nebo do Švédska. Například uzeniny od firmy Krahulík lze koupit v pěti evropských zemích pod značkou BARONI a PIKOK. Mléčné výrobky od domácích výrobců poznáte jako Fruit Jambo a PILOS a ochucené vody zase jako Saguaro. Jen přes řetězec Lidl vyvezli loni výrobci zboží za více než tři miliardy. „České značky jsou až na pár výjimek v Evropě neznámé,“ říká Aleš Schwammnehöfer z firmy Kostelecké uzeniny s tím, že pro úspěch je nutné mimo jiné připravit pro lokální trh vlastní značku."

Beru si z toho informace. Je jedno zda koupím PIKOK či TESCO Herkules. Jedou ze stejné linky. Zákazníci Lidlu, stejně jako Tesca, by nyní měli sledovat, zda nemají potřebu řehtat. ;-D

U značek PIKOK, PILOS a Fruit Jambo je podle mě průšvihem, že polovina výrobků je z Polska. Jinak doporučuji projít aktuality AGROFERTu. Babiš má snahu expandovat na německý trh. Pro sebevědomí pracovitých Čechů jsou zde jen samé pozitivní informace.

0 0
možnosti
PO

Tak vám gratuluji k mimořádnému objevu, že privátní značky různých supermarketů vyrábí často stejný výrobce.

Kdyby vás nezradil zrak, snadno byste mohl na libovolném živočišném výrobku zjistit, odkud pochází, nemusel byste se pak orientovat podle značky, kterou asi ještě jakž takž přečtete.

Mimochodem děkuji za potvrzení, že v Lidlu kupujete pouze naprostý low-end, tedy značku Pikok.;-D

0 0
možnosti
KD

K93a95r91e13l 71D36r55d49a

20. 3. 2013 7:49

Češi Čechům - šmejdi šmejdům. Aneb slovo "šmejd" zní v tomto díle téměř pořád.

Snažil jsem se dobrat poznání, jak moc ovlivňuje sestava na prodejně, resp. vedoucí prodejny, podvody, kterých se prodejna na zákaznících dopouští. Podle mě velmi, je to konečný článek řetězu a osobně si všímám viditelných rozdílů mezi jednotlivými prodejnami jednoho řetězce. Ale z obchodu nejsem a reakce zde není žádná.

Jako zákazníci máme ve zvyku nadávat na obchodní řetězec, s tím že vidíme "ty" Němce, Holanďany či Poláky, co nás berou na hůl. Případně nadáváme na EU, která ničí naše potraviny. Vaněk ale někde poznamenává, že takové potraviny u výrobců, ale někdo z Česka objednává. Obávám se, že zde funguje "papežštější než papež". Aneb, co by neudělal český "manažer" se znalostí českého trhu pro své chlebodárce, kteří vyžadují zisk. Tedy, jak moc diktuje vedení řetězce co bude prodejna prodávat? A jsou tam u toho vůbec nějací Holanďané? Podle všeho, za nízkou kvalitu českých potravin mohou skutečně šmejdi a budou to Češi osobně.

(Jednou jsem zažil v Albertu školení personálu prodejny za plného provozu. Byl to tým mladých progresivních "kravaťáků" - jeden typický vekslák vedle druhého, kteří vysvětlovali osazenstvu prodejny, jak má zboží koukat z regálu apod. Aneb, jak správně manipulovat zákazníka, aby neodešle s prázdným košíkem. Počítám, že se tihle kluci honosili tituly "manažer prodeje", "manažer senior" apod. Jenže na nákup podřadných potravin bude v zázemí jiná parta, patrně dost podobná.) :-P

0 0
možnosti
KD

K18a51r34e36l 78D96r94d32a

20. 3. 2013 7:59

Potkal jsem známou, její syn udělal kariéru. Byla šťastná. Dělá prý ředitele. Normálně tedy dělá kšefty na živnostenský list, ale když ho potřebují, najme si ho jedna firma do pozice "externího řiditele".

Posledně měl fušku, likvidovala se tradiční fabrika na elektro výrobky. Dojel na místo, napsal 500 výpovědí místním dělníkům a měl vyděláno. Doma se smál, že vyhazoval z práce samé lidi ve věku své matky. A samozřejmě s jistotou, že kvalifikovanou práci v okolí dlouho žádnou nenajdou. Matka byla na jeho práci fakt hrdá. Je to důležitý člověk. ;-D;-D;-D

A nějaký další šmejd, co jede kolem vás v Audině, ho zaměstnává. ;-D

0 0
možnosti
PL

P20a77v17e88l 91L26i69č79k91a

19. 3. 2013 12:36

Je pozoruhodné, kolik troubů si nechá vymýt mozky tou sameťáckou latinou, že Češi vyžadují odpadky za nízké a ceny a proto taky chudáci západní řetězce nemohou nabídnout skutečnou kvalitu, i když by to v našem zájmu strašně chtěly.;-D Za stejné ceny, za které tady prodávají šmejd mají u nich prvotřídní zboží. Lidé v zemích jako je dotují. A o to taky v celé té slavné unii jde. Zbavit nás potravinové soběstačnosti pomocí kvót a zákazů a pak otrávit lidi špatným jídlem.

1 1
možnosti
PL

P81a45v76e81l 96L88i79č79k64a

19. 3. 2013 12:00

Ty jejich legrační polystyrenové vaničky, ve kterých se krčí zašlý plátek hovězího, skrz který je vidět z Prahy do Tatranský Lomnice. Kdo tohle vůbec může žrát?

0 1
možnosti
PL

P54a30v58e51l 98L41i30č30k18a

19. 3. 2013 12:01

Prsní šunka. To je něco jako sněžný plavky nebo ruční pedál.

1 1
možnosti
Foto

A73d66a43m 48Š92t59r48o16b26l

19. 3. 2013 11:59

maso napuštěné vodou se dá koupit všude, včera v Kauflandu jsem viděl prsní šunku v akci za 9.90 za 100 gramů. Při bližším ohledání najdete obsah 50 % masa. Ale už je na každém jestli si to koupí kvůli ceně a nebo si vůbec nevšimne složení.

2 0
možnosti
KD

K86a16r10e86l 12D56r63d66a

19. 3. 2013 8:18

Jsem stoupencem Alberta pro přijatelnou skladbu zboží. Poslední dobou chodím často do Tesca, vcelku uznávám Penny, zatracuji Lidl. V Česku obecně platí, jeden za osmnáct... Zákazník si nevybere. Může leda tak rezignovat a chodit riskovat žloutenku k Vietnamcům.

Podle mě, o kvalitě prodejny bez ohledu na značku rozhoduje kvantita zákazníků, které má odpovídat počet a sestava personálu. Tlakem na šetření je mít co nejméně personálu. Při velkém počtu zákazníků je to pak tragédie typu nedoplňovaného zboží a nekonečných front. Při prázdných regálech a hodinových frontách mám právě v Albertu často pocit, že socialismus je zpět.

Bohužel, Alberty, které mám v dosahu v centru Prahy a kolem metra jsou zpravidla velmi nekvalitní. Naopak znám několik Albertů, kde si zákazník připadá jak v Německu. Tedy stejný řetězec, stejné zdroje a někde to jde, a někde ne. Proč?

Teď třeba sháním ovoce. Zaráží mě, že některé prodejny stejného řetězce prostě rychle kazivé ovoce neobjednávají. Podobné je to s tím masem. Pokaždé, když zaslechnu "křehčené maso", tak ho v nejbližším Albertu zpravidla marně hledám. Mám pocit, že ho vedou jen některé prodejny. Patrně v každé prodejně sedí odpovědný vedoucí, který má svůj osobní "hloupý" recept na to, jak dosahovat sledovanou výkonnost prodejny. A podle toho ta prodejna funguje a podvádí zákazníky.

0 3
možnosti
RK

Novy figl neni krehcene maso ale: Veprova kyta  - masný výrobek, zespodu napsano 85% maso, zbytek voda a emlugatory ...

V kazdem Albertu maji, zajdete se kouknout, mozna jste si nevsim, nebot to pro laika na prvni pohled neni rozeznatelne ... krasne platky veproveho v krabicce

1 0
možnosti
IK

I33v68o 78K74u68b70e17š

19. 3. 2013 0:27

Asi to je běžné. Restoval jsem neosolené maso před dušením, nevešlo se najednou do kastrolu. Druhá půlka, po vyndání první, už pořádně nešla orestovat, protože z něj vytekla voda. Nedělám to poprvé a dříve se mi to nestávalo. Hned jsem si vzpomněl na " křehčené" . Mé maso bylo koupené v Makru, jako výsekové maso. Už se mi to stalo u vepřového i hovězího. Asi si pomáhají i dodavatelé!!Rv

0 0
možnosti
ŠK

Trochu mě překvapuje, že jakýsi zákazník koupí v Globusu údajně napuštěné maso, špatně označené nebo spíš neoznačené a místo hlášení na všechny možné státní kontrolní organizace to napíše na Facebook.

1 1
možnosti
JV

Tak si lidičky představte, že by neplatily všechny ty nesmysly o čistých a špinavých zónách, o počtu dřezů a vodovodních aterií, nadiktované z Bruselu od EU. Že by řezník koupil prase od nějakého soukromíka, ve své porážce ho zabil, nadělal jitrnice, tlačenky a s masem prodával ve svém krámě. Půlka města by věděla jakou tam má, či nemá čistotu jak dobré či špatné je u něj nakupovat. Všichni by věděli, že kupují maso z Česka a nemusel by se označovat původ. A kdyby začal křehčit, nebo jinak šidit, tak by lidé začali chodit k tomu na druhém konci.

5 2
možnosti
DI

D68a25v18i25d 52I24z47a47k

18. 3. 2013 23:17

a jak by to lidi věděli, dělali by exkurse k řezníkovi, konkurence by jej nepomlouvala, kdyby byl dobrý, kdyby byl špindíra, tak by to nechtěl tajit a nechcete také zrušit hygienické normy, zákony, které souží pro ochranu zdraví, kontrolu, ČOIku aj., ...neuvěřitelné co za názory někdo může mít

0 1
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...

Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště

22. dubna 2024  10:42

Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...