Pátek 3. dubna 2020, svátek má Richard
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 3. dubna 2020 Richard
Premium

Mák nikdy chybět nebude. Lidé musí chodit na jistotu, říkají restauratéři

Šéfkuchař Martin Makovička a provozní Petr Flek, majitelé nové pražské restaurace Vallmo. | foto: Archiv restaurace

  12:00aktualizováno  12:00
Dlouholetí kamarádi Martin Makovička a Petr Flek se potkali v legendární pražské restauraci Brasileiro. Zatímco Martin tu pracoval jako kuchař, Petr jako číšník a později šéfbarman. Podobné rozdělení rolí si přinesli také do svého vlastního podniku Vallmo, který otevřeli nedávno v Praze. Stálé i obědové menu je postaveno na moderní středoevropské kuchyni s důrazem na českou tradici.

Přízemí domu na nároží Plavecké a Podskalské ulice je místo s pestrou gurmánskou tradicí, kterou zde založila oceňovaná francouzská restaurace Le Bistrot de Marlene. Po jejím uzavření v roce 2006 se ale nikomu na její kvalitu navázat nepodařilo. Tato příjemná „povinnost“ teď čeká Martina Makovičku a Petra Fleka. Svůj zbrusu nový a první vlastní podnik vybudovali za pomoci rodiny a kamarádů v rekordně krátkém čase. 

Tento článek je součástí exkluzivního obsahu

První měsíc za 1 Kč, následně za 39 Kč měsíčně.
Členství je možné kdykoliv zrušit a je bez závazků.

Již máte premium? Přihlaste se

HBO GO na 5 týdnů zdarma
Filmy, HBO kids, seriály
a mnoho dalších výhod© 2019 Home Box Office, Inc. All rights reserved
Autor:
  • Nejčtenější

Upečte rohlíky nebo chleba a pochlubte se jimi, nejlepší recepty ukážeme

Proč chodit do obchodu pro základní pečivo a vystavovat se možné nákaze, když si ho lehce můžete upéct i doma. Je to...

V pražské zoo se nad ránem narodilo slůně, další přírůstek je na cestě

V pražské zoo se nad ránem narodilo slůně. Matkou nového přírůstku do Údolí slonů je slonice Tamara. Odpoledne...

Když se vám mlží brýle při nošení roušky, pomůže jar i pěna na holení

Že se mají nosit roušky, všichni vědí. Ale že to přinese problémy lidem s brýlemi, se zjistilo až při běžném nošení....

Otázky a odpovědi: V době koronaviru si dávejte pozor na domácí mazlíčky

Opatření proti šíření nového typu koronaviru dopadají i na majitele zvířat, prokázáno už totiž bylo několik přenosů z...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Premium

Bez lidí se zvířata nudí, říká Bobek. Na začátku pandemie byli podle něj lovci

Zdálo by se, že si teď ředitel pražské zoo Miroslav Bobek může vychutnávat procházky zahradou, aniž by ho při nich...

Premium

KOMENTÁŘ: Po dvou měsících přijde rozvrat. Nečekejme na pomoc, konejme!

Karanténní prázdniny může ekonomika státu vydržet měsíc. Po dvouměsíčním výpadku už hrozí naprostý rozvrat výroby,...

Premium

Španělská nepoučitelnost. Proč zde koronavirus řádí jako v Itálii nebo Číně

Dlouhé týdny Španělé sledovali, co se děje v Číně, Íránu a Itálii. Ale nepoučili se. Laxní politici opakují stejné...

Premium

Storno přijde draho, Češi nechají cestovkám desetitisíce za ­propadlé zájezdy

Přijít o desítky tisíc za neuskutečněné zájezdy je problém, se kterým se potýká řada českých klientů cestovních...

  • Další z rubriky

Když nakoupíte zbytečně moc zeleniny, využijte ji na ratatouille

Ratatouille je zeleninové ragú, které je typickým francouzským pokrmem. Přitom toto národní jídlo patří k těm, který...

Upečte rohlíky nebo chleba a pochlubte se jimi, nejlepší recepty ukážeme

Proč chodit do obchodu pro základní pečivo a vystavovat se možné nákaze, když si ho lehce můžete upéct i doma. Je to...

Rohlíčky máme obzvláště vypečené, dokazují čtenáři svými příspěvky

Na naši výzvu, aby čtenáři posílali výsledky domácího pečení, zareagovalo mnoho čtenářů. Dělí se většinou na dvě...

Chleba podle čtenářů: nemusí být kvasový, i z droždí může být luxusní

Výzva, abyste posílali své pekařské výtvory, nám doslova zaplnila e-mailové schránky. Z toho je vidět, jak je tato...

Najdete na iDNES.cz