Marsha Kocábová, bývalá tanečnice a cvičitelka pilates, už sedmatřicet let žije v Praze. Teprve nedávno se ale rozhodla, že seznámí širší veřejnost s recepty, podle nichž se na americkém Jihu vaří. I proto napsala kuchařku, která se jmenuje jednoduše Jižanská kuchařka. Chtěla díky ní vyvrátit několik mýtů, které o tamějším jídle panují. „Opravdu se všichni neživíme hamburgery!“ říká s důrazem v hlase.
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Dočtěte článek až do konce
Jako člen navíc:
- Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
- Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
- Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
S personálem je to jako s dětmi, musíte si ho hýčkat, říká Jan Punčochář

Už jako šestiletý kluk věděl, že se stane kuchařem. „Nic jiného jsem nikdy dělat nechtěl,“ říká Jan...
Máme tu lekci z reálného kapitalismu, komentuje Pohlreich zdražování

Zdeněk Pohlreich za sebou má padesát let v oboru, tak své životní zkušenosti v praxi shrnul v...
Kapra jedině na sádle, mlíčí smažím jako řízek, radí kulinářský mistr Svatek

Oblíbenou pochoutkou, ale i postním vánočním jídlem bývali kdysi v Čechách kupodivu šneci. V...
Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař

V tuzemsku je možná největší expert na knedlíky. Kuchař Jan Pípal je v pražské restauraci...
Češi doma pečou často lépe než v cukrárnách, říká cukrářka van Gils Slavíková

Když mi někdo řekne, že je výrobek moc sladký, tak ho pošlu k řezníkovi, směje se cukrářka Mirka...
„Kdo si před třemi lety pověsil doma záclony, je vítěz doby“
Během tří let se zdvojnásobila cena nemovitostí. Z toho mohou těžit ti, kdo s koupí neotáleli. Výslednou cenu...
Jezdec na koni je stejně nepřirozený jako slepice na praseti, říká hipolog
Premium Je legendou mezi fotografy koní i mezi hipology, tedy znalci koní. Doktor veterinární medicíny Norbert Záliš je ale...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Dva psi v jedné rodině se rvali, až končili na veterině. Desenský poradil
Československému vlčákovi Dannymu skončil klidný život, když se jeho majitelé sestěhovali do jednoho domu se zahradou...
V pražské zoo přišel na svět malý luskoun, je to první mládě narozené v Evropě
V pražské zoo se ve čtvrtek narodilo mládě luskouna krátkoocasého. Ředitel zahrady Miroslav Bobek uvedl, že je to první...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Veřejné ovocné sady v Praze jsou světovým unikátem, říká potulný sadař
Premium Potulný sadař Dominik Grohmann svou prací navazuje na staleté tradice české krajiny, zároveň se nebojí bořit zažité...
Rozčiluje vás mastná skvrna na stěně? Jednoduše se jí zbavte
Někde v kuchyni vám na stěnu stříkl olej, nebo vám děti opatlaly zeď mastnýma ručičkama? To je hned, ale kdo by se na...
Rodina měsíc měřila spotřebu plynu. Překvapila ji okamžitá souvislost s počasím
Portál iDNES.cz před měsícem odstartoval netradiční projekt Špion na plynoměru. V domácnostech dobrovolníků sleduje...
Nechtěl „signature dish“, stala se jím koprovka. Díky hostům, říká šéfkuchař
Premium Šéfkuchař Pavel Býček rád vypráví jídlem příběhy a nechává na hostovi, jestli je chce číst, nebo jde do restaurace The...
Zateplit, nebo vyměnit okna? Na co vystačí 150tisícová státní dotace
Premium Důchodci a domácnosti s nižšími příjmy mohou získat až 150 tisíc na stavební úpravy, díky kterým ušetří na energiích....