náhledy
Dýně je třeba zbavit "bubáků" a vydlabat z nich semínka.
Autor: Martina Čermáková
Blanka Milfaitová během vaření své dýňové "marmelády" v botanické zahradě v pražské Troji.
Autor: Martina Čermáková
Blanka Milfaitová vyrábí marmeládu
Autor: Ladislav Ptáček
Dýně hokaido jsou na džem ideální.
Autor: Martina Čermáková
Dýně je potřeba omýt a zbavit "bubáků".
Autor: Martina Čermáková
Omytou dýni je třeba zbavit "bubáků" a vydlabat z ní semínka.
Autor: Martina Čermáková
Dýně je třeba zbavit "bubáků" a vydlabat z nich semínka.
Autor: Martina Čermáková
Blanka Milfaitová minulý víkend v Botanické zahradě Praha kromě vaření dýňového džemu také prodávala a podepisovala svoji knihu Příběh opravdové vášně.
Autor: Martina Čermáková
Dýni pokrájete na kousky.
Autor: Martina Čermáková
Očišťěnou a vydlabanou dýni pokrájejte na kousky.
Autor: Martina Čermáková
Na kousky nakrájenou dýni vhoďte do kastrolu a podlijte trochou vody.
Autor: Martina Čermáková
Dýně, nějaké sladidlo a na dochucení další ovoce nebo koření. Toť všechny potřebné ingredience.
Autor: Martina Čermáková
Dýni nemusíte krájet nadrobno, kousky se rozvaří.
Autor: Martina Čermáková
Na dochucení dýňového džemu můžete použít třeba kardamom (uprostřed), vanilku (vpravo), nebo vlašské ořechy.
Autor: Martina Čermáková
Pár vyloupaných a podrcených semínek kardamomu také udělá své.
Autor: Martina Čermáková
Průběžně je potřeba míchat, aby se marmeláda (džem) nepřichytila ke dnu. Podívejte, jak se Blanka Milfaitová soustředí.
Autor: Martina Čermáková
Dobrý dýňový džem dělá i čerstvá štáva z citrusů.
Autor: Martina Čermáková
Dobrý dýňový džem dělá i přidaná čerstvá štáva z citrusů.
Autor: Martina Čermáková
Nezapomínejte míchat, i když už je téměř hotovo a může se začít plnit do sklenic.
Autor: Martina Čermáková
Blanka Milfaitová svoje marmelády a džemy plní zásadně do klasických "weckovek".
Autor: Martina Čermáková
Marmelády i džemy je potřeba nechat tak minimálně týden uležet, aby se spojily chutě.
Autor: Martina Čermáková