zavřít
Špička nože už je zase jako nová.
Marek Neuman
Na první hrubé broušení a opravení tvaru zvolte hrubosti 160 až 400.
Marek Neuman
Protože brousit budete po úhlem 45 stupňů, příliš netlačte, abyste si neudělali do kamene vrypy.
Marek Neuman
Pomalu upravujte geometrii nože tak, aby se podobala té původní.
Marek Neuman
Pak už můžete znovu nabrousit celý nůž. Napřed hrubostí 1 000.
Marek Neuman
Na doleštění ostří použijete nejjemnější hrubost kolem 5 000.
Marek Neuman
Marek Neuman v brusířské dílně
Mikuláš Gottwald
Související články
VIDEO: Naučte se ostřit nože na kameni jako profesionál
VIDEO: Nůž nepatří do myčky! Jinak už ho nenabrousíte, radí šéfkuchař
VIDEO: Naostřit nůž ocílkou není těžké, chce to ale cvik
Ocílku mějte vždy při ruce. Prodloužíte si tím interval ostření nože
zpět na článek