Čtvrtek 2. července 2020, svátek má Patricie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 2. července 2020 Patricie
Premium

Král kronutů Lukáš Vašek nezahálí. Rozšířil výrobu a otevírá kavárnu

Lukáš Vašek ve své pekárně vyrábí kombinace donutu a croissantu. | foto:  Michal Sváček, MAFRA

aktualizováno 
Lukáš Vašek začal s pečením bez předchozích zkušeností. Svoji pekárnu Oh Deer Bakery otevřel před třemi roky. Od té doby nezahálel, vybavil provozovnu pro přípravu svých kronutů, otevřel další prodejnu a za pár dní bude otevírat třetí.

Co se posunulo od doby, kdy jste v roce 2017 začínal?
Všechno. Na začátku jsem všechno vyráběl tady vzadu ve výrobně o 12 metrech čtverečních a ručně. Těsta jsem dělal tak čtyři kila denně. Koupil jsem tehdy v gastro bazaru starý hnětač. Ono by se zdálo, že by to šlo zvládnout i v kuchyňském robotu, ale to těsto je docela tuhé, to by nešlo zvládnout. Ale stejně jsem ho válel ručně obyčejným válečkem. Kynulo na vzduchu, jako když něco necháváte nakynout doma. Teď už mám daleko lepší vybavení. Jednak mám malou kynárnu, hnětač asi tak desetinásobně větší, pořídil jsem si rozvalovačku.

Tento článek je součástí exkluzivního obsahu

První měsíc za 1 Kč, následně za 39 Kč měsíčně. Členství je možné kdykoliv zrušit a je bez závazků.

Již máte předplatné?
Stačí se přihlásit a číst dál.

Autor:
  • Nejčtenější

Zase jsem se naučil líp počítat, řekl ke koronakrizi v Rozstřelu Pohlreich

V centru metropole má tři podniky, takže o tom, jak se na restauračním podnikání v Praze projevila opatření proti...

Pěstujte užitečné rostliny. Odpudí mšice či klíšťata a přilákají opylovače

Vaše zahrádka je domácí ráj, i kdyby to měl být jen balkon či terasa. Osázejte ji rostlinami, které ji nejen zkrášlí,...

Zahrada jako nudle, která si na nic nehraje, a přitom jí nic nechybí

Soutěž Paní Irena se spolu s manželem přestěhovala na důchod z městské řadovky do vesnického řadového domku na jižní Moravě s...

Houboví profesionálové. Živí je sběr či pěstování i samotní houbaři

Premium Napadlo vás někdy, že práce s houbami může někoho opravdu živit? Zeptali jsme se těch, jimž se houby staly zaměstnáním...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Šest plus jeden způsob, jak můžete využít chleba jinak než jako jídlo

Chléb je obdivuhodná potravina. Nejen že si na něm pochutnáte, ale využijete ho i zcela nezvyklým a nečekaným způsobem.

Na podzim může přijít katastrofa, varuje bývalý viceguvernér centrální banky

Premium Patří mezi nejtalentovanější a nejznámější ekonomy v Česku. V pouhých 32 letech se stal viceguvernérem České národní...

Velké srovnání cen zubařských zákroků. V regionech se liší i o tisíce

Premium Stomatologie je už léta oborem, v němž pacienti musí hodně platit. Pomalu se to ale mění. Akutní péče je díky větší...

Radit lidem, aby během pandemie seděli doma, byla chyba, říká Pavel Pafko

Premium Zdůrazňuje, že není žádný king, ani se nepovažuje za mimořádně talentovaného. Pavel Pafko prý jen pracoval víc než...

  • Další z rubriky

Hovězí pupek je hvězdou letních grilů. Zkuste jej s grilovanou cibulkou

Grilování pupku, tedy flank steaku, je cestou, jak si vychutnat kvalitní hovězí maso a přitom se finančně nezruinovat....

Zase jsem se naučil líp počítat, řekl ke koronakrizi v Rozstřelu Pohlreich

V centru metropole má tři podniky, takže o tom, jak se na restauračním podnikání v Praze projevila opatření proti...

OBRAZEM: Dopřejte zašlé terase restart a dobije to energií i vás

Zřejmě letos strávíte na své terase, lodžii či dvorku víc času, než jste kdy předpokládali, a rádi byste jim dodali...

Rychlé špízy ozvláštněte libanonským kořením v marinádě

Libanonská kuchyně je poměrně pestrá, jen si na ni musíte zvyknout. Ale netřeba kvůli ní jezdit přímo do Libanonu,...

Najdete na iDNES.cz

Mohlo by vás zajímat