Karbanátky z lososa a jednoduchý avokádový salát
Suroviny asi na 6 karbanátků:
500 g lososa, 1 bílá houska, 50 ml mléka, 1 vejce, 1 lžíce sekaného čerstvého koriandru, 1/2 jarní cibulky, šťáva z cca 1/4 citronu, sůl, pepř.
Postup:
Porce lososa zbavíme kůže. Maso rozsekáme nožem nebo nahrubo rozmixujeme v kutru. Housku či rohlík nakrájíme na malé kostičky, přendáme je do mísy a zalijeme mlékem.
Přidáme rybí maso, vejce, nasekaný čerstvý koriandr (klidně můžeme místo něho použít listovou petržel nebo kopr) a jarní cibulku, šťávu z citronu, sůl a pepř. Vše důkladně smícháme.
Těsně před grilováním utvoříme mokrýma rukama z rybí směsi karbanátky, které opečeme z obou stran na rozpálené mřížce grilu nebo na trošce oleje na pánvi.
Podáváme třeba s dipem z osolené zakysané smetany a čerstvého kopru nebo s jednoduchým salátkem, na který budeme potřebovat: 1 až 2 zralá avokáda, 2 střední rajčata, šťávu z 1/2 limetky, sůl a pepř.
Postup:
Tip: do salátu položíme i pecku, tím pádem avokádo nezhnědne. |
Nasekáme zralé avokádo, které předtím oloupeme a zbavíme pecky (tu nevyhazujeme). Ke kostičkám avokáda přidáme nakrájená rajčata, která zbavíme semínek, nakrájíme jen dužinu.
Zeleninu zakápneme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Vše zamícháme.