náhledy
Ze zelí vykrojte košťály.
Autor: Marek Burza
Z hlávky nakrouháte plnou velkou mísu.
Autor: Marek Burza
Základ pro ochucení je sůl a kmín. Někdo přidává i cibuli, křen i kopr.
Autor: Marek Burza
Zelí jsme natlačili do sklenic.
Autor: Marek Burza
Sklenici naplňte asi dva centimetry pod okraj.
Autor: Marek Burza
Místo omnia víček jsme použili potravinářskou fólii upevněnou gumičkami.
Autor: Marek Burza
Po necelých dvou dnech se fólie nafoukla a uvnitř to začalo probublávat.
Autor: Marek Burza
Za týden byl bouřlivý proces kvašení hotový. Správně by sklenice měly ještě několik týdnů ležet v chladu. To jsme ale nevydrželi a museli ochutnat.
Autor: Marek Burza
Domácí zelí si můžete okořenit podle své chuti, jeho výroba nedá žádnou práci.
Autor: Profimedia.cz